Elena76 23.06.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Czy ktoś się orientuje, czy da się polakierować fronty, żeby uzyskać efekt jak na zdjęciach? Stolarz, z którym rozmawiałam twierdzi, że się nie da http://foto2.m.onet.pl/_m/ae8b4062ba4698c11107d97bb10ff7b6,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/a7bf9ce11c1bb578813acb252f41c56c,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/e17a5f067d4db550f984e27f1a8c4d25,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 23.06.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 A na pewno nie da się kupić takich gotowych frontów? Ktoś to chyba musi produkować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.06.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 chyba będę musiała zrobić mały rekonesans... Ale według pani ze studia kuchennego oni jako jedyni mają takie fronty A na pewno nie da się kupić takich gotowych frontów? Ktoś to chyba musi produkować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 23.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Poszukaj a wiesz kto jest producentem tych mebli? jak się nazywają? może jest tak, że studio kuchenne oferuje generalnie kuchnie np. z mebli wolsztyńskich czy jakichś innych, wtedy można obczaić z jakich frontów korzysta dany producent. A jak znam życie, w momencie, kiedy na rynek wchodzi jakiś ciekawy wzór momentalnie podłapuje go większość firm i każda z nich robi swoją odmianę nazywając ją troszkę inaczej Ja tak szukałam frontów w kolorze śliwa vallis (takie fronty miały właśnie kuchnie wolsztyńskie w swojej ofercie) i okazało się, że robi podobne fronty kilka firm nazywając je śliwa walis, śliwka węgierka otd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 23.06.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Oczywiscie ze sie da, to sie robi dokladnie jak malowanie samochodow lakierem metalizowanym i polerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.06.2009 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Tak, to Scavolini. Mam nadzieję, że ktoś już się pokusił o naśladownictwo, tylko w bardziej rozsądnej cenie Poszukaj a wiesz kto jest producentem tych mebli? jak się nazywają? może jest tak, że studio kuchenne oferuje generalnie kuchnie np. z mebli wolsztyńskich czy jakichś innych, wtedy można obczaić z jakich frontów korzysta dany producent. A jak znam życie, w momencie, kiedy na rynek wchodzi jakiś ciekawy wzór momentalnie podłapuje go większość firm i każda z nich robi swoją odmianę nazywając ją troszkę inaczej Ja tak szukałam frontów w kolorze śliwa vallis (takie fronty miały właśnie kuchnie wolsztyńskie w swojej ofercie) i okazało się, że robi podobne fronty kilka firm nazywając je śliwa walis, śliwka węgierka otd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 23.06.2009 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 To może ja do warsztatu pojadę Oczywiscie ze sie da, to sie robi dokladnie jak malowanie samochodow lakierem metalizowanym i polerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.06.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Kiedyś mój teść robił barek dla jakiejś firmy i lakierowanie blatu z MDF zlecał właśnie w zakładzie blacharsko-lakierniczym. Taki efekt można by też uzyskać metodą chałupniczą, można by kupić gotowe fronty lakierowane na czarny połysk, następnie okleić całość taśmą aby uzyskać paski i albo lekko zmatowić drobnym papierem ściernym albo prysnąć matowym czarnym sprayem. Napewno sporo zabawy będzie z oklejaniem, ale może warto. Ewentualnie jakiś szablon gdy w grę wchodzi większa ilość frontów takiej samej wielkości. dziobak2002, znasz jakichś producentów lakierów do MDF ? Jak należy przygotować surowy MDF do lakierowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts