odaro 23.06.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Do czego tak naprawdę służy trawersa w roletach zewnętrznych. Pierwszy instalator rolet z który się rozstałem zanim cokolowiek rozpoczął nawet słowem nie wspomniał o czymś takim jak trawersa. Druga firma stwierdziła że to częsty błąd że nie są montowane trawersy razem z montażem okien i teraz chce montować klapę rewizyjną w ten sposób że przykręci klapę wkrętami przez ramę. Strasznie nie podoba mi się ten pomysł z powodów estetycznych widoczne łepki wkrętów na górnej ramie okiennej. Dzisiaj znalazłem trawersa do profilu Veka czyli taki jaki jest u mnie można go w kliknąć w profil i już jest zamontowany, czyli mogę trwersę jeszcze zamontować w swoich skrzynkach ceramicznych Ziegel. Teraz mam pytanie do czego służy trawersa czy tylko do zamocowania klapi rewizyjnej czy ma też inne funkcję nie wiem np. zapobiega przedmuchom powietrza. Trawresa wystaję ok. 8-10mm za brzeg zewnętrzny okna jak wtedy chodzi pancerz jak prowdnice są bezpośrednio przymocowane do ramy okiennej, pamcerze nie będzie się zawadzał o trawersę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts