chelek 24.06.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 WitamMam pewien problem, a mianowicie: muszę postawić ściankę z karton-gipsu. Profile pionowe będą przymocowane do ścian, dolny do podłogi... natomiast problem jest z górnym. Na suficie mam karton-gipsy (przykrywające konstrukcję dachową, nie były one robione przeze mnie, dlatego nie potrafię określić w których miejscach płyty mają mocowania. Czy mogę górny stelaż przykręcić do kartongipsu (np. na kołki typu molly (do k-g))? Czy może jakiś inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.06.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam Mam pewien problem, a mianowicie: muszę postawić ściankę z karton-gipsu. Profile pionowe będą przymocowane do ścian, dolny do podłogi... natomiast problem jest z górnym. Na suficie mam karton-gipsy (przykrywające konstrukcję dachową, nie były one robione przeze mnie, dlatego nie potrafię określić w których miejscach płyty mają mocowania. Czy mogę górny stelaż przykręcić do kartongipsu (np. na kołki typu molly (do k-g))? Czy może jakiś inny sposób? Weź silny magnes i poszukaj wkrętów. Da się to zrobić, choć trochę zabawy jest. Można też zorganizować wskaźnik metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 24.06.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 mozesz mocowac sie do sufitu, profil do profila przez plyte.wymacac wystarczy wkrety (bo gdzie wkrety tam profil)sciane wykorzystywac tylko jako przegrode.mozliwy calkowity brak izolacyjnosci akustycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.06.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 mozesz mocowac sie do sufitu, profil do profila przez plyte. wymacac wystarczy wkrety (bo gdzie wkrety tam profil).Jasne - wymaca wkręty poprzez gips, którym są zakryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.06.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 mozesz mocowac sie do sufitu, profil do profila przez plyte. wymacac wystarczy wkrety (bo gdzie wkrety tam profil).Jasne - wymaca wkręty poprzez gips, którym są zakryte. Zależy jak dobrze ktoś zaszpachluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chelek 24.06.2009 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 No właśnie - zaszpachlowane jest dobrze - inaczej nie byłoby problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 24.06.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Można spróbować wymierzyć miejsce łączenia płyt - mają znormalizowaną szerokość (o ile nowa ścianka będzie robiona prostopadle do rusztu wcześniejszej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts