Hugo26 24.06.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 WitamPustak żużlowy kosztuje ok 2,5 brutto, keramzytowy 3,5 bruttoCzy warto zdecydować się na żużlowy czy to tak naprawdę pozorna oszczędność...?Za fachowe doradztwo z góry dziekujęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 24.06.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Myślę,że to pozorna oszczędność .Nam wszędzie odradzali pustaki żużlowe,z tego względu,że się kruszą i są słabej jakości.Zdecydowaliśmy sie na ceramiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 24.06.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Końcowy efekt jest dokładnie taki sam i po zrobieniu tynków i wylewki nikt nie będzie wiedział jakie to były pustaki. Zaletą keramzytowych jest to, że są lżejsze i gładsze. Ja mam żużlowe. Zamówiłem o 4 sztuki więcej, sprzedawca dorzucił 4 sztuki na wypadek popękania i 6 sztuk mi zostało. Tak, że z tym pękaniem nie jest tak źle. Jeśli masz kasę, to kup keramzytowe, a jak kombinujesz jak związać koniec z końcem, to masz tutaj wymierną oszczędność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 25.06.2009 03:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 No i pytanie czy to keramzyt czy pollytag często z nim mylony http://www.pollytag.com.pl/technologia.php będący w istocie żużlem w innej postaci. Tak czy inaczej brałbym żużlowe. Są bardziej chropowate więc i tynk lepiej się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 25.06.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Umnie wyszło że nad piwnicą zużlowy nad parterem ceramiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 25.06.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Brałem tańsze żużlowe. Jak masz ze sprawdzonego źródła i ekipa nimi nie rzuca to między bajki włożyć można, że pękają. Ceramika na ściany też peka jak się nią ciska. Ja zamówiłem na styk (około 5 sztuk więcej) i dwa jeszcze walają się po budowie. Na etapie stropu człowiek myśli, że kilkaset pln więcej a lepsze i wszyscy (sprzedawcy) namawiają....a później pustaczek znika pod tynkiem a na etapie wykończeniówki te kilkaset pln by się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 26.06.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Chyba że potem trzeba wiercić duże otwory w stropie na rury kanalizacyjne czy wentylację mechaniczną i całe pustaczki się rozpadają. Wtedy mamy większy problemik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateper 28.06.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Myślę,że to pozorna oszczędność .Nam wszędzie odradzali pustaki żużlowe,z tego względu,że się kruszą i są słabej jakości.Zdecydowaliśmy sie na ceramiczne My stoimy przed dylematem czy teriva/tak mamy wpisane w projekcie/ czy ceramiczny wienerbergera . Bardziej się skłaniamy do wienerbergera - ściany z porothermu, dachówka roben/więc jedna grupa/i myślimy, że strop też będzie z całością współgrał. Też słyszeliśmy o pękaniu terivy ale nie słyszeliśmy żadnych ochów i achów na temat stropu ceramicznego. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym względzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi465 28.06.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Chyba że potem trzeba wiercić duże otwory w stropie na rury kanalizacyjne czy wentylację mechaniczną i całe pustaczki się rozpadają. Wtedy mamy większy problemik. Które nie rozpadają ??? Keramzytowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 27.01.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 odświeżę temat czy warto dołożyć jak i tak wszystko zostanie zalane betonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 27.01.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 odświeżę temat czy warto dołożyć jak i tak wszystko zostanie zalane betonem? Lepiej dołożyć do siatki na całą powierzchnię przy tynkowaniu niż na pustaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilly20 03.02.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Witam! popieram zdanie niektórych osób na temat terivy żużlowej, po co przepłacać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 03.02.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Mamy zużlowe kupione 15 lat temu. Otynkowane i nic nie widać. Co do wiercenia dziur to trzeba przypilnować fachowców, żeby mieli trudniej i wiercili od dołu do góry, bo jak odwrotnie to wypadają dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 03.02.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 więc właśnie po co przepłacać skoro i tak wszystko zostanie zalane B20 a jak coś to się siatką naciągnie przy tynkowaniu ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KONBET 20.02.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Pustak żużlowy kosztuje ok 2,5 brutto, keramzytowy 3,5 brutto Czy warto zdecydować się na żużlowy czy to tak naprawdę pozorna oszczędność...? Za fachowe doradztwo z góry dziekuję Użycie pustaka keramzytowego znacznie poprawia współczynnik przenikania ciepła. Odpowiednie dane możne Pan porównać w naszym katalogu Teriva Konbet Family, do pobrania na naszej stronie. Pustaki żużlobetonowe są dużo cięższe (zwiększają także ciężar konstrukcji stropu). Ponadto jeśli żużel jest zanieczyszczony (niskiej jakości), mogą się również pojawić nieprzyjemne sytuacje z odparzeniami na wykonanym już stropie - jeśli inwestor chce zaoszczędzić kupując pustak żużlobetonowy, należny zadbać by pochodził on z dobrego źródła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_ems 21.10.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Podbijam temat, bo jakoś nie mogę się zdecydować z dyskusji powyżej. Pustak żużlowy czy keramzytowy? U mnie będzie trochę wiercenia ze względu na WM. Ktoś wziął ten karemzytowy? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 21.10.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Ktoś wziął ten karemzytowy? Owszem - wziąłem Trzeba się z nim obchodzić, "jak z jajkiem". Cieśle upuścili niechcący na wylany już strop belkę-krokiew i od razu parę od spodu wyleciało Trzeba było potem podstemplować i wylewać ten "wypadnięty" spód. Wiercenie- bez udaru, bo i tak wiertło wchodzi "jak w masło". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_ems 21.10.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Owszem - wziąłem Trzeba się z nim obchodzić, "jak z jajkiem". Cieśle upuścili niechcący na wylany już strop belkę-krokiew i od razu parę od spodu wyleciało Trzeba było potem podstemplować i wylewać ten "wypadnięty" spód. Wiercenie- bez udaru, bo i tak wiertło wchodzi "jak w masło". Pozdrawiam Dzięki JTD Rozumiem, że dziś wybrałbyś ten żużlowy (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 22.10.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Bierz żużlowy, zaoszczędzoną kasę wydasz później na ważniejsze rzeczy. Ostatnio robiłem swój strop z żużla i nic nie pękało. A z tym przenikaniem ciepła to dajcie spokój. Jeśli ktoś ma użytkowe pomieszczenia nad stropem to co mu szkodzi podłogę i to pomieszczenie grzać. A jak nie są użytkowe, to keramzyt i tak jest niewystarczający, lepiej dać wełnę od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_ems 22.10.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Bierz żużlowy, zaoszczędzoną kasę wydasz później na ważniejsze rzeczy. Ostatnio robiłem swój strop z żużla i nic nie pękało. A z tym przenikaniem ciepła to dajcie spokój. Jeśli ktoś ma użytkowe pomieszczenia nad stropem to co mu szkodzi podłogę i to pomieszczenie grzać. A jak nie są użytkowe, to keramzyt i tak jest niewystarczający, lepiej dać wełnę od góry. No i jest decyzja. Będzie żużel. Pomieszczenia nad stropem mam użytkowe. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts