oxygen 24.06.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Witam. Po przejrzeniu kilku wątków zauważyłem, że ostatnio część forumowiczów izoluje chudziak drogimi papami zgrzewalnymi modyfikowanymi SBS na włókninie poliestrowej (np. PYE PV 200 S4), wcześniej były popularne zwykłe papy zgrzewalne na welonie szklanym. Zastanawiam się czy do izolacji chudziaka w domu który odstał zimę i nie powinien już znacząco osiadać nie wystarczy zwykła papa zgrzewalna na welonie szklanym (np. V60 S4). Różnica w cenie wykonania izolacji kilkudziesięciu metrów jest znacząca. Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 25.06.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 U mnie zwykła, na dzień dzisiejszy wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 25.06.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 papy modyfikowane stosuje sie z powodu ich większej elastyczności (to powoduje modyfikacja, czyli dodanie do ich składu siakiś tam szuwaksów)kiedy potrzeba ci tej elastyczności odpowiedz sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxygen 25.06.2009 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 No właśnie, papy modyfikowane, na osnowie z włóka poliestrowego są bardziej elastyczne. Ale wydaje mi się że w przypadku izolacji chudziaka, który nie powinien pękać i wywoływać naprężeń papy ta elastyczność nie jest konieczna i wystarczy zwykła papa na welonie szklanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 25.06.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witam. Po przejrzeniu kilku wątków zauważyłem, że ostatnio część forumowiczów izoluje chudziak drogimi papami zgrzewalnymi modyfikowanymi SBS na włókninie poliestrowej (np. PYE PV 200 S4), wcześniej były popularne zwykłe papy zgrzewalne na welonie szklanym. Zastanawiam się czy do izolacji chudziaka w domu który odstał zimę i nie powinien już znacząco osiadać nie wystarczy zwykła papa zgrzewalna na welonie szklanym (np. V60 S4). Różnica w cenie wykonania izolacji kilkudziesięciu metrów jest znacząca. Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam. Temat o zblizonej tematyce http://forum.muratordom.pl/izolacja-pozioma-chudziaka-papa-sbs,t154001.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxygen 27.06.2009 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Położyłem zwykłą papę termozgrzewalną V60 S40 (8 zł m2). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 29.06.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Mi kierownik doradził, żeby porządnie chudziak wysmarować np. dysperbitem i na to położyć jedną warstwę folii budowlanej. Co do papy na SBS zaznaczył, że na chudziaku nie ma żadnych ruchów (nie powinno być) a jeśli się pojawią to i tak pęknięta papa będzie najmniejszym problemem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 29.06.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 A mozna to tak chudzik dysperbitem smarowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 29.06.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Żadnych dysperbitów !!!!!! one są tylko do stosowania na zewnątrz !!!!! przeczytajcie instrukcie na wiadrze . Później boli głowa itp problemy zawiera ksylen i toluen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 29.06.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 A mozna to tak chudzik dysperbitem smarowac? Hydroizolacje mozna podzielic na dwie kategorie: - hydroizolacje bitumiczne na bazie rozpuszczalników organicznych do stosowania na zewnatrz budynków. Nie nalezy ich stosować w kontakcie ze smołą i do pap smołowych,rozpuszczalnik organiczny zawarty w roztworze rozpuszcza styropian. - hydroizolacje bitumiczne na bazie wody,nie zawiera rozpuszczalników organicznych.Do stowowania wewnatrz budynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 29.06.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Żadnych dysperbitów !!!!!! one są tylko do stosowania na zewnątrz !!!!! przeczytajcie instrukcie na wiadrze . Później boli głowa itp problemy zawiera ksylen i toluen Doczytaj sobie o rodzajach dyspelbitów,przeznaczeniu i stosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent161 29.06.2009 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 No może i tak , ale ja jestem ostrożny to jest tak samo jak ze szkodliwością z przekaźnikami telefonii cyfrowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxygen 02.07.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Ja posmarowałem chudziak emulbitem na bazie wody (na wiaderku było napisane, że nie wykazuje zastrzeżeń ze względów zdrowotnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mergiel 03.07.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 WitamSama folia nie wystarczy?? Ja ułożę folię ze trzy warstwy.Na forum były kiedyś posty, że to śmierdzi.Poza tym żadna z tych pap nie jest dopuszczona do stosowania wewnątrz pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts