Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam doła ...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mario, więc na pewno twoim sołtysem nie zostanę, o nie ... (tak off-topikowo :-) )

Zostaniesz zostaniesz!! :lol: Już my sie o to postaramy coby Cię po Swiecie nie nosiło.A zresztą obiecałaś założyć Stowarzyszenie jak wypełnisz swoje plany to może..... :wink:

Po prostu jesteś człowiek twórczy zawsze coś musisz robić nie spoczywasz na laurach.(Stabilizacja przychodzi z wiekiem :) )

Asiu specjal for You.Pewnie rozpoznasz:

No i stało się - zaczynam mój dziennik!

Trochę biłam się z myślami, że późnawo, bo przeprowadzka tuż tuż, że nie pamiętam wszystkiego, że coś mi ucieknie, że trochę musztarda po obiedzie, ale pomyślałam, że zrobię to właśnie dla mojego domu - dla mojej Starej Stajni, która z innymi właścicielami skonczyłaby pewnie rozbiórkowo ... Jeszcze mniej więcej półtora roku temu straszyła wszystkich pustymi "oczodołami" okien i bałaganem wewnątrz.

Sprężynka Ci się naciągnęła Asiu mocniej niż innym. Minęłaś metę i załapałaś na dodatek" z górki" :wink:

Na pocieszenie napiszę, że można sobie czasem podśpiewać " hej hej sokoły "..

zamiennie z " co ja tutaj robię ??"

Zerknij po okolicy, może jest jakaś ekipa budowlana co bata potrzebuje 8) :wink:

Jest taka legenda, że chodzi po świecie Wieczny Budowniczy i gdzie się pojawi i ręką wskaże, tam cos się buduje i ludziom szczęście niesie.

Mówią też, że jak kogoś dotknie, to ten ktos już do końca zycia będzie zawsze coś budował.

Mayland, Asia - musiałyście go spotkać.

Znam jeszcze jedną kobietę, która go spotkała, też nasza forumowiczka, Asia wie, o kogo mi chodzi.

Powinnyście się spotkać, gdybyście założyły firmę deweloperską, byłaby chyba najlepsza w tym kraju... :roll:

Depsia-ładnie napisałaś o tym Wiecznym Budowniczym i aż się boję ,że mnie tez kiedyś dotknął a może nawet kopnął w d..ę :D

Zbudowaliśmy jeden dom ,wyremontowaliśmy drugi-stary ale ciągle to nie było TO.Dlatego rozumiem Asię ,że ma wątpliwości.

Teraz wybudowalśmy następny.Wydaje mi się ,że w tej chwili jest ok ,jestem z niego zadowolona i fajnie nam sie mieszka.Moze tak zostanie...

A moze za jakiś czas zatęsknię znowu za tą zawieruchą budowlaną :D

Asia ... no nie wymiękaj :-? Jeśli po przemyśleniu wszystkich "za" i "przeciw" stwierdzisz, że nie wystarcza Ci to co masz, to sprzedawaj i bierz się za nowe przedsięwzięcie!!! Ale bardzo głęboko się zastanów.

Też mam ... no nie, jeszcze nie doła ... na razie mały dołek... jeno kontekst inny...

Amalfi, z nieba mi spadłaś :D

ostatnio mi chodzi po głowie pomysł znalezienia domu z dwudziestolecia międzywojennego i odnowić go zgodnie z kanonem ... :D

Mam taki dom na oku. 8) Swędzi mnie taki sam pomysł.

Po rozmowie z jednym z 42 spadkobierców zaczęło swędzieć jeszcze bardziej. :oops:

Dom klasyk z roku 1930 stan całkiem całkiem, działka 3200 m2 zarąbista ze starodrzewiem i lipami 150 letnimi w szpalerowej alei. Całość pod czujnym okiem kustosza , urzędu skarbowego i wściekle skłóconej rodziny.

To dopiero wyzwanie !! 8)

Pierwsze szacunkowe wartości pląsają w okolicach 1.750 tyś. 8) 8) 8)

tylko chwilkę mnie nie było (pojechałam do Danii - boższzz jakie tam piękne domy są :o :roll: :oops: ), a tu tyle postów ... poczytam, pooglądam linki i .. i ... trzeba się zabrać do roboty :D

jadąc samochodem wyznaczyłam sobie nowe cele - okna dachowe, pokój dla dziewczynek, drzwi do bejcowania i postarzania, etc. etc. Już mi lepiej ... :p

Selimm, ty to zawsze potrafisz pocieszyć człowieka :lol:

(... a ktoś mi w ogóle zmienił tytuł u góry pod nazwą ...

cieszę się bardzo, ale o co chodzi niby, bo też nie wiem :o )

nio zauważyłam jakieś kilka dni temu i nawet zdążyłam doczytać o so chodzi chociaż nie do końca rozpoznałam temat, przyznaję ... :oops: