Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy Codzienny V + komentarze ;)

Recommended Posts

Zakrzów. Naszą budowę zaczęliśmy mniej więcej w tym samym czasie, ale my mieszkamy dopiero od czerwca.

Wykończenie domu, całe wnętrza, kolorystyka robią wrażenie. Moje gratulacje, bo wiem, że osiągnięcie takie efektu nie jest łatwe.

Chciałam zapytać o zasłony w salonie, jaki to materiał i czy masz może zbliżenia tej dekoracji. Będę wdzięczna za informacje.

Anka

dziękuję za miłe słowa :) Nadal wykańczamy wnętrza i otoczenie domu, a końca nie widać...

Zasłony mam z Ikei - Merete, bielone. Grube, jestem z nich zadowolona. Tylko do prasowania ciężkie. Dłuugie, z reszty mam zrobione bieżniki na stół :D

Niestety nie mam zbliżenia, jedynie strona ikei:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40120982/

pozdrawiam

• Odpowiedzi 227
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej Zakrzów.Byłam już niejednokrotnie u Ciebie w dzienniku ale dopiero dziś doczytałam, że podłogi i schody robili Ci panowie z moich okolic :-) Mozesz napisać mi na priv jak liczyli schody, ile Cie to wyszło? Chodzi mi o same stopnie i podstopnie bez barierek.A kto Ci robił szafki pod umywalki w łazienkach? Bosko jest u Ciebie......Ja tez tak chcę!!!!!!!!!!!! ;-)

Schody mnie wyszły 6000zł, z barierkami. Cena była podana za całość, więc nie wiem jak kształtują się ceny za stopnie i podstopnice. U znajomych ci sami panowie obkładają właśnie schody zabiegowe za taką samą cenę, z jesionu, z barierką na długości 1,5m i pochwytem z drugiej strony.

Natomiast półki w łazience nie są drewniane, robione przez lokalnego "meblarza" (czy tak się nazywa pan, który skręca płyty meblowe:) )

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

witam,

zaglądam do ciebie od kilku dni, ślicznie u ciebie :) . Z mężem mamy działkę i zastanawiamy się nad wyborem projektu, podoba nam się Codzienny, tylko miałabym prośbę: czy mogłabyś mi przesłać informacje dotyczące wymiaru (szerokości i długości) poszczególnych pomieszczeń? mój mail: [email protected]

dziękuję i pozdrawiam

• 2 months później...
Zakrzów - piękny domek, piękne wnętrza :)

Ja z zapytaniem - o okno w kuchni. W oryginalnym projekcie mieliście "normalne" ;) Jaki wyszedł Wam wymiar po zmianie?

Pozdrawiam.

Jak widać, rzadko tutaj zaglądam. Odpowiem na najbardziej aktualne pytanie. asti okno było w projekcie normalne, tzn 150x150cm, po zmianie ma wymiary 170x90cm.

Łazienek nie malowałam farbą lateksową.

Obecnie skupiam się na ogrodzie, coś tam kombinuję :) Postaram się wrzucić kilka fotek

Zakrzów, dziękuję :)

My zaplanowaliśmy chyba 180 (albo 190) na 120. I jak z długości mi się wydaje, że ok, tak z wysokości to nie wiem, czy nie za dużo.

Pocieszam się tym, że zawsze można przymurować ;)

Kuchnia ma mieć długości ponad 3,5m więc jakoś się fajnie to okno wkomponuje. Tyle, ze u nas bedzie raczej dzielone, żeby chociaż jedna część

się otwierala. I bedzie na wyskokości 115cm, czyli żeby spacerowicze z ulicy nie widzieli co mamy na blacie kuchennym ;)

• 3 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

W Wigilię Bożego Narodzenia

Gwiazda Pokoju drogę wskaże.

Zapomnijmy o uprzedzeniach,

otwórzmy pudła słodkich marzeń.

Niechaj Aniołki z Panem Bogiem,

Jak Trzej Królowie z dary swemi

staną cicho za Waszym progiem,

By spełnić to, co dotą snami.

Ciepłem otulmy naszych bliskich

I uśmiechnijmy się do siebie.

Świąt magia niechaj zjedna wszystkich,

Niech w domach będzie Wam jak w niebie.

http://mysandyhome.files.wordpress.com/2009/12/wesolych-swiat1.jpg

• 2 months później...
  • 2 months później...
  • 9 months później...
  • 1 month później...
Piękny domek:) gratuluj ę gorąco!!

Mam też pytanko- jak sprawuje się ten półwysep/ wyspa??

Głównie chodzi mi o to, czy podczas gotowania/ mycia bardzo chlapie się dookoła, czy jest to uciążliwe??

Wyspa, skrytykowana okrutnie, ale sprawuje się świetnie, jest wygodna! Użytkowałam już w swoim życiu kilka kuchni, i to tak ustawionych jak "Bóg przykazał" i jak dla mnie obecna wersja jest najlepsza, ale ja zawsze byłam na opak :) I nie chlapie się jakoś szczególnie, ale zlew mam naprawdę głęboki