Barbossa 26.06.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 a jak Ci się wydaje? projektant miał ułańską fantazję, czy bierze za to odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 26.06.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Powiem szczerze ze cały ten mój projekt jest robiony trochę nogami co wychodzi teraz podczas budowy. Wydaje mi się że projektant robił to głownie funkcjami wytnij i wklej - wiele elementów konstrukcyjnych zupełnie się nie zgadza z opisu i z rozmiaru. W książkach wyczytałem iż wyginane górą zbrojenie stosuje się przy obciążeniach ścinających a tu raczej takich nie będzie. Oczywiście są to jedynie domysły gdyż kształcony byłem w innym kierunku niż budownictwo ale wychodzę z założenia że zapytać zawsze warto szczególnie jak wychodzą takie kwiatki o których pisałem na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.06.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 te odgięcia wskazują na rozciąganie w górnej strefie przypodporowej, czyli strop dwustronnie zamocowany (czy jak to się nazywa) - dłuższe boki, oraz dwustronnie swobodnie oparty - krótsze boki czy na tych bokach, gdzie są pręty odgięte idą w górę jakieś ciężkie ściany, jakaś poważna konstrukcja dachu? generalnie to na tym się nie znam, ale coś mnie w tym stropie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 26.06.2009 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Właśnie zupełnie nie - na górze idzie trochę działówek z PH 12 a nad tym jest kolejny tego typu strop a na mim opiera się jedynie dach - poddasze nieużytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.06.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 no dobra, ale ten drugi strop powyżej na czymś się opiera, stąd zapewne taki układ i chodziło mi o obciążenie ścianami nośnymi tego stropu, czyli sciana nośna parteru - strop - ściana nośna piętra, wtedy strop jest jak kiełba w kanapce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 26.06.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Zbrojenie górą w tym stropie jest prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.06.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Zbrojenie górą w tym stropie jest prawidłowe. a które i gdzie ono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 26.06.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Powiem szczerze ze cały ten mój projekt jest robiony trochę nogami co wychodzi teraz podczas budowy. Wydaje mi się że projektant robił to głownie funkcjami wytnij i wklej - wiele elementów konstrukcyjnych zupełnie się nie zgadza z opisu i z rozmiaru. W książkach wyczytałem iż wyginane górą zbrojenie stosuje się przy obciążeniach ścinających a tu raczej takich nie będzie. Oczywiście są to jedynie domysły gdyż kształcony byłem w innym kierunku niż budownictwo ale wychodzę z założenia że zapytać zawsze warto szczególnie jak wychodzą takie kwiatki o których pisałem na początku. Projekt płyty jest dobry, zbrojenie czytelne - ciała dali zbrojarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 26.06.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 nie do końca tak czytelny, chyba, że do niego jest dobry opis, czy Autor postu może coś takiego opublikwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 26.06.2009 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dziękuje wszystkim za porady faktycznie przy zbrojeniu ekipa przysłowiowo dała dupy ale na szczęście wszystko się dozbroi przed zalaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts