Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam serdecznie pierwszego gościa w dzienniku!

Dlaczego "..z klocków Lego"

Zawsze uwielbiałam budowac z klocków, a LEGO ceniłam szczególnie za precyzję, z jaką zostało wykonane.

A tak na serio, dom ten będzie naprawdę budowany z klocków LEGO, a raczej z tego co nam one przynoszą :) Taka zamiana hobby w pracę.

a gdzie ta wasza działeczka? I jaki projekt? Patrząc na twoje informacje wychodzi, że być może (jeśli nam się uda) będziemy budować w podobnym czasie..

Projekt juz zamiescilam w dzienniku, zapraszam. A budujemy się od ... przedwczoraj :) tak juz na serio.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
gratuluję rozpoczęcia robót. Domek na projekcie śliczny :)

Ile chcecie postawić przed zimą?

I skąd macie koparkę? Bo będę potrzebować wkrótce..

Chcemy dotrzeć do dachu. Wtedy skończy się lato i pieniądze :)

A koparkowy z domu na górce. Choć równo robi, to jest bardzo powolny. Tych godzin przy kopaniu fundamentów nazbierało się tyle, że chyba opłacało by się sprowadzić kogoś szybszego z daleka. Ale jeśli Ci to nie przeszkadza, daj znać, podrzucę namiary na priva.

Witam:)

widze, że ruszyliście pełną parą!!!!

...czytając Wasz dziennik..pomyslałam, że skoro taka nawodniona ta działka to nie będziecie mieli potem problemu z podlewaniem ogrodu :lol: :lol:

wystarczy kilka kropel i woda będzie stała :wink:

Hmm :) W zasadzie to powinnam się przerzucić na studiowanie roślin nadających się do oczek wodnych, takich dużych oczek, jak powiększające się oczko w pończosze. Pal sześć rośliny i ogród, ale moja oczyszczalnia stoi pod znakiem zapytania.

cholera.....moża zapytaj kogoś kto sie na tym zna?? może jakoś mozna odwodnić działke?? :lol: :lol:

W zasadzie to nie problem podmokłej działki, ale gliny, która nie chce nic przepuszczać w dół. Po deszczu woda długo stoi. Choć geolog, który ma pojutrze dziurę wiercić, mówi, że gorsze jeszcze bywają. Sama gruntowa woda jest poniżej trzech metrów w głąb.