dorkaS 25.06.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Serdecznie zapraszam tutaj do komentowania, krytykowania, udzielania rad i rozmów o wszystkim co dotyczy budowy naszego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akinom56 26.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dlaczego "..z klocków Lego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 26.06.2009 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam serdecznie pierwszego gościa w dzienniku! Dlaczego "..z klocków Lego" Zawsze uwielbiałam budowac z klocków, a LEGO ceniłam szczególnie za precyzję, z jaką zostało wykonane. A tak na serio, dom ten będzie naprawdę budowany z klocków LEGO, a raczej z tego co nam one przynoszą Taka zamiana hobby w pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.06.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Wpadłam z wizytą zycze powodzenia w budowaniu..... a macie juz jakiś projekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogibabu16 28.06.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 i ja również będę się przyglądać z wielkim zainteresowaniem... również buduję domekw okolicy Krakowa Napisz coś więcej o projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.06.2009 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 kala67 i jogibabu16 witam serdecznie! Lada chwilę pochwalę się w dzienniku projektem, ale zanim to zrobię chcę dorzucic chronologicznie troszkę historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogibabu16 30.06.2009 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 uśmiałam się czytając Twoje przygody z sąsiadami i kapustą Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że dobry sąsiad to wielki skarb przy budowie domu - potem chyba też (jeszcze tego niedoświadczyłam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 02.07.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 02.07.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Porządny sąsiad to faktycznie skarb. Mi się do tego marzy, żeby jeszcze głuchy był. To ze względu na moje dzieci INEZ2007 dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 03.07.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 a gdzie ta wasza działeczka? I jaki projekt? Patrząc na twoje informacje wychodzi, że być może (jeśli nam się uda) będziemy budować w podobnym czasie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 08.07.2009 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 a gdzie ta wasza działeczka? I jaki projekt? Patrząc na twoje informacje wychodzi, że być może (jeśli nam się uda) będziemy budować w podobnym czasie.. Projekt juz zamiescilam w dzienniku, zapraszam. A budujemy się od ... przedwczoraj tak juz na serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 28.07.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 gratuluję rozpoczęcia robót. Domek na projekcie śliczny Ile chcecie postawić przed zimą? I skąd macie koparkę? Bo będę potrzebować wkrótce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.08.2009 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 gratuluję rozpoczęcia robót. Domek na projekcie śliczny Ile chcecie postawić przed zimą? I skąd macie koparkę? Bo będę potrzebować wkrótce.. Chcemy dotrzeć do dachu. Wtedy skończy się lato i pieniądze A koparkowy z domu na górce. Choć równo robi, to jest bardzo powolny. Tych godzin przy kopaniu fundamentów nazbierało się tyle, że chyba opłacało by się sprowadzić kogoś szybszego z daleka. Ale jeśli Ci to nie przeszkadza, daj znać, podrzucę namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam:) widze, że ruszyliście pełną parą!!!! ...czytając Wasz dziennik..pomyslałam, że skoro taka nawodniona ta działka to nie będziecie mieli potem problemu z podlewaniem ogrodu wystarczy kilka kropel i woda będzie stała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.08.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam:) widze, że ruszyliście pełną parą!!!! ...czytając Wasz dziennik..pomyslałam, że skoro taka nawodniona ta działka to nie będziecie mieli potem problemu z podlewaniem ogrodu wystarczy kilka kropel i woda będzie stała Hmm W zasadzie to powinnam się przerzucić na studiowanie roślin nadających się do oczek wodnych, takich dużych oczek, jak powiększające się oczko w pończosze. Pal sześć rośliny i ogród, ale moja oczyszczalnia stoi pod znakiem zapytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 cholera.....moża zapytaj kogoś kto sie na tym zna?? może jakoś mozna odwodnić działke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.08.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 cholera.....moża zapytaj kogoś kto sie na tym zna?? może jakoś mozna odwodnić działke?? W zasadzie to nie problem podmokłej działki, ale gliny, która nie chce nic przepuszczać w dół. Po deszczu woda długo stoi. Choć geolog, który ma pojutrze dziurę wiercić, mówi, że gorsze jeszcze bywają. Sama gruntowa woda jest poniżej trzech metrów w głąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 to daj jutro znac.....co z tego wyszło!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 11.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 czyżby dom stawał na iłach? Dożo tej ziemi wokół Krakowa, ja też taką mam.. ale u nas lekki spadek na działce, samo będzie spływać na ulicę, która ma odwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.08.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Dorotko, a co z drenażem wokół domu? Robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts