Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Ani i Bartka

Recommended Posts

:):):):):)

Dzięki za Wasze słowa Joan72 i Justa+:)

No i witam na Forum! Ja niestety nie mam już tyle czasu co kiedyś na nałogowe czytanie Dzienników i dyskusji, ale staram się wpadać tu często.

My też mieliśmy troszkę dosyć wenge, choć i tak część starych mebli jest w tym odcieniu.

A kuchnia na żywo jest bardzo...subtelna. Jesteśmy w trakcie ożywiania jej dodatkami w różnych odcieniach fioletu.

Najmocniejszym akcentem będzie ścianka, do której jest przymocowany stolik - w tym tygodniu nabiera barwy ametystu, pokrywamy ja stiukiem weneckim.

Zamówiłam też taki bieżnik na wyjątkowe okazje:

http://sklep.piogiadecorativa.pl/produkt_min4/2658.jpg

Podobno przed chwilą przywiózł go kurier, więc już od dziś będzie cieszył moje oko:) Bardzo spodobały mi się filcowe dodatki, a podobny bieżnik wypatrzyłam u arcobaleno.

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zamówiłam też karnisze do pokoju Marysi, do naszej sypialni:

http://www.nikadekor.by/MarcinDekor/karnizy/seria16/Kwadro%20karnisz.jpg

do kuchni:

http://www.nikadekor.by/MarcinDekor/karnizy/seria16/Sigma%20karnisz.jpg

Namierzyłam też firany, które MUSZĘ mieć w kuchni i jadalni:) Tylko te i żadne inne:)

Pokazywałam je juz wcześniej.

Znalazłam ją na przypadkiem na stronie pracowni z Leszna, szyjącej firany, zasłony i dekoracje okienne.

Zajrzyj - choćby dla inspiracji - na te okna i wnętrza!

http://www.berdesign.pl/

A firanka pojawiła się już w 5 oknie przy trasie, którą codziennie jadę do pracy. I coraz bardziej mi się podoba!

Dziś przywiozą karnisze, a ja po pracy jadę do pracowni zobaczyć ja na żywo. W weekend wymierzę i poprzymierzam w wyobraźni, a potem tylko kupić!

Nie chcę żadnych udziwnień, marszczeń, tylko prosty gładki panel z delikatnie obrzuconymi brzegami.

Justa+ napisał:
Aniu, czy mi się dobrze wydaje, że te fronty kuchenne to kolor Woodline Cream? Bo na stronie Eggera wyglądają niebezpiecznie jasno? Czy byłabyś tak miła i wkleiłabyś kilka zdjęć kuchni w śwetle dziennym? Jestem zachwycona!!

Nasze fronty kuchenne to Egger modrzew górski. Woodline cream i brown mamy w łazience pod zlewem. Zrobię więcej aktualnych zdjęć.

Woodline cream jest jasniutki, ale też wyjątkowo ładny:)

To są karnisze Marcin Dekor 16-ki.

Ja kupowałam na allegro od im style.

Mam już ze starego mieszkania te z okrągłymi końcówkami, nazywają się sigma.

Ciekawa jestem tych żabek wyciszonych, wyglądają tak jak na zdjęciu.

Jak wrócę do domku sprawdzę moja przesyłkę i opowiem więcej:)

Zrobiłam wczoraj aktualne zdjęcia naszej kuchni, ale już wieczorem.

Okazja była niemal niepowtarzalna, a na pewno "rzadko powtarzalna", bo mieliśmy gości, więc domek lśnił ładem i porządkiem:) Odwiedzili nas sąsiedzi z naszego byłego mieszkania. Super było się spotkać i poplotkować:) Dzieciaczki biegały, szalały, Marysia na początku oszołomiona, ale za chwilę pokazała, co potrafi:)

Nie wspomnę oczywiście jak nam było miło słyszeć, że domek się podoba, a komentarze typu: "kto wam projektował wnętrze" i że "nie chce im się wracać teraz do ich mieszkań"... buzia sama się uśmiecha:)

Postaram się bardzo zrobić dziś zdjęcia przed domkiem oraz zdjęcia kuchni jeszcze za dnia i wrzucę do Dziennika.