Ania i Bartek 24.11.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Dzięki rasia Dokładnie jak mówisz - koszt zależy od kamyszków, opisałam wyżej jakich my użyliśmy i od kogo kupowaliśmy nasze na allegro. Podałam też wcześniej namiar na sklep, przez który kupiliśmy żywicę. Myślę, że koszt dekorów, jakie są dostępne w kolekcji naszych płytek podłogowych byłby niższy, ale nie byłoby wtedy obecnego efektu:) No i tej satysfakcji z tego, że to nasza realizacja prawie naszego pomysłu:) Nie ukrywam, że to wszystko "przez" rasię i długie wpatrywanie się i wczytywanie w Jej Fotodziennik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 06.12.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Mikołajkowe pozdrowionka http://img694.imageshack.us/img694/2373/1664.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.12.2010 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Hej Aniu. Co nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 07.12.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 A witam:)U nas robi się coraz bardziej świątecznie, Marysia wypatruje "Kikołaja", przytula czekoladowe gwiazdorki do swoich małych policzków (bo czekolady jeszcze nie je) i czekamy na Święta!W tym roku zdecydowanie zażądałam choinki dużo wcześniej, niż przystoi, ale czytając FM wiem, że nie jestem jedyna:) Pod koniec tygodnia mają się pojawić drzewka w punktach sprzedaży w naszej okolicy.Ach w ogóle, jestem ostatnio jakaś taka PRZESZCZĘŚLIWA! 4 grudnia miałam urodziny (uwielbiam grudzień....) i stwierdziłam, że w sumie do końca życia nie musiałabym dostawać żadnych prezentów, bo już wszystko "mam":) Potem zweryfikowałam to do kilku lat... i chyba będę trzymać się tej malejącej tendencji:) A w naszym domku numerem 1 jest teraz pompa ciepła i jej komputerek pokładowy. Bartek sprawdza i zapisuje temperatury, kWh, jest obcykany we wszystkich parametrach. Palimy codziennie w kominku, jest ciepło i milulsio:)Zmieniliśmy już taryfę z prądu budowlanego na G12, czyli Ciepły Dom, czyli mamy godziny prądu tańszego i droższego.Oczywiście nie obyło się bez chęci zmiany operatora (!!!), który w ofercie wspomina o wyborze tych godzin, zgodnie z własnymi preferencjami. W praktyce "wszystko zależy od licznika"! czyli sam Pan Licznik podejmuje decyzję, o której mam gotować obiad w tańszej taryfie, nie ja. zgroza. brrr... W oknach w kuchni-jadalni wiszą już niemal firanki z mojej wymarzonej tkaniny - na razie wersja robocza, bez obciążników i choćby minimalnych upiększeń. Sama w sobie jest tak piękna, że aż szkoda, że nie lubię w oknach firan "od stóp do głów", czyli wiszących do ziemi. Zrobię zdjęcia (wiem, wiem, zawsze obiecuję, a zdjęcia się nie ukazują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 07.12.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Nie jesteś odosobniona... ja choinkę też już mam... dwa tygodnie temu kupiłam jodłę kaukaską 1,5 metrową w doniczce i czeka na tarasie na przybranie... A ja czekam na zdjęcia firanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joan72 07.12.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 A ja czekam na zdjęcia firanek. I ja też , i ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 08.12.2010 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Nasz ski team:)http://img704.imageshack.us/img704/1542/dsc07709w.jpghttp://img704.imageshack.us/img704/4016/dsc07730k.jpghttp://img704.imageshack.us/img704/2493/dsc07707q.jpg http://img704.imageshack.us/img704/8301/dsc07737s.jpghttp://img704.imageshack.us/img704/3230/dsc07712m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 09.12.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ależ pięknie u Ciebie Aniu:)Wiele rzeczy i pomysłów podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo...Otoczaki, tapeta z uliczką i te kółka na ścianie (nie doczytałam co to, farba, czy tynk) - wszystko pięknie.Też lubię łupek oraz kostkę na tarasach. Budujemy dom ALABASTER, etap wykończeniówki jeszcze daleko przed nami, ale chętnie będę podpatrywać Twoje działania;)Życzę miłego mieszkania w nowym gniazdku.Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.12.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Wszystko super, ale ten Mikołaj tańczący hula powalił mnie na ziemię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 09.12.2010 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Mikołaj ma super klapeczki japoneczki i jeszcze niedawno miał kwiatek przy skroni:) Odjazd, zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia:) rasia ale u Ciebie jest pięknie! Cudny widok z kuchennego okna i to ogrodzenie! Konsekwentne szarości prezentują się... fantastycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joan72 09.12.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Aniu, firaneczki boskie:rolleyes: Już wiem, że chcę takie same w naszym domku:D A u Ciebie to już święta, aż Ci " zazdraszczam" ,bo u mnie to do takiego nastoju to daleko(bo posypało mi się trochę kłopotów na głowę), i dlatego na poprawę humoru podgląduję zawsze, co tam u Ciebie nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.12.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Aniu, piękny dom, piękne wnętrza. A kuchnia dokładnie taka jak sobie wymyśliłam (tyle że moja będzie w kształcie "U"). Kamyczki na podłodze - bomba!!! Będę podpatrywać i cieszyć oko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.12.2010 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Joanna&Mariusz, Joan72, agalind - dziękuję Wam za miłe słowa i za odwiedziny! Oj Święta, Święta! Uwielbiam grudzień za jego nastrój... Może dziś uda nam się pojechać po choinkę? Mieliśmy iść do spowiedzi, ale jakoś tak zimno na stanie w zimnym kościele (całodzienna spowiedź), więc chyba to przełożymy:) A w zamian może uda się pojechać po drzewko:) Jeszcze dziś muszę zrobić sernik z rosą, na imieniny mamy Bartka, Marysia będzie mi zapewne pomagała, uwielbia siedzieć na blacie w kuchni i pichcić ze mną, miesza drewnianą łyżką wyimaginowane potrawy i zawsze daj mi spróbować jak smakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 10.12.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 witaj Aniu. a cóż to za sernik z rosą, możesz podzielić się przepisem i zdjęciem jak wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.12.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Sernik z rosą to moja specjalność Uwielbiam serniki a ten jest bardzo prosty do zrobienia. Rosa powstaje z oleju, który dodaje się do ciasta, i pojawia się dopiero, gdy sernik wystygnie! mniam...mniam... Edytowane 10 Grudnia 2010 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 10.12.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 ale smakowicie wygląda, muszę go wypróbować koniecznie bo też uwielbiam serniki( a jaki ser dodajesz,taki w wiaderku typowy sernikowy czy w kostkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.12.2010 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Ten z wiaderka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.12.2010 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Właśnie dotarłam do bloga, z którego pożyczyłam przepis na sernik i przeczytałam o własności zdjęć tam umieszczonych. Usunęłam więc i zdjęcie i przezornie sam link, bo faktycznie nie zapytałam o zgodę na umieszczenie ich na Forum. Z przepisu korzystam od bardzo dawna, i nawet nie zauważyłam, że jest on częścią bloga! Właścicielkę przepraszam! A zdjęcia mojej wersji sernika z rosą umieszczę już jutro:) Najgorzej, że sam przepis zniknął!:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.12.2010 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 No...wrócił zaraz zabieram się za pieczenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 11.12.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Ale swiatwcznie sie u Ciebie zrobilo:).Co do choinki to my stroimy dopiero dzien przed Wigilia, bo u nas w domu jest 25 st. i igielki strasznie leca. Dwa lata temu mielismy jodle kaukaska i 28 grudnia juz ja wystawilismy, bo strasznie opadala - nie dawalam juz rady. W zeszlum roku juz bylo inne drzewko i bylo w miare dobrze z igielkami.Szkoda, ze nie widzialam przepisu i fotki rosy, bo ja fanka wypiekow jestem, a rosy juz kilka lat nie robilam i nie mam sprawdzonego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts