JoannaMariusz 24.02.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Oooo Aniu, dawno temu miałam do czynienia z takim testem i chyba rozumiem Twoją radość - GRATULUJĘ!!!Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 24.02.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dziękuję Cały czas jeszcze niepewność, muszę dbać o siebie i dorwać jakiegoś ginekologa! Moja gin oczywiście zajęta, potem wyjeżdża na 2 tygodnie i kazała mi czekać na wizytę do 15 marca! I jak ja miałabym wytrzymać tak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 25.02.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 oo gratulacje, wychodzi na to że będziesz miała prezent gwiazdkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 25.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Na razie nieśmiało, ale nie mogę się powstrzymać, żeby się nie pochwalić... DWIE KRESKI NA TEŚCIE!!!! :yes: Aniu, gratuluje , bardzo się ciesze , odpoczywaj kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 25.02.2011 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Dziękuję Wam:)Ale odpycząć na razie się nie da, bo Kruszynka nasza 2 letnia właśnie nabawiła się jelitówki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 25.02.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Gratuluje kochana,wspaniała wiadomość Dbaj o siebie. Biedactwo, dużo zdrówka dla waszej 2-letniej Kruszynki. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 26.02.2011 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Juz jest lepiej:) Mała odzyskuje apetyt i przespała całą noc bez przerywników! Wczoraj nie chciała nic tknąć, na szczęście piła dużo wody. Bartek kupił jej mnóstwo kisieli i Bąbelek chodzi z nimi wszędzie i się cieszy:) A my wypatrujemy wiosny i planujemy wiosenno-ogrodowe zmiany. Pocięte elementy na barierki tarasowe czekają na ostatnie malowanie (jak opuszczą nas mrozy) i zamontowanie. Mamy już wycenę materiału na ogrodzenie, ale tylko tą część, gdzie będzie siatka. Frontowa część ogrodzenia ma być zrobiona w całości z kamieni polnych + brama. Siatka+słupki+różne dziwne elementy wyceniono nam na 2600zł. Dziś jeszcze była ekipa od rekuperacji, tzn. sam szefo, żeby sprawdzić co się dzieje z filtrem, który nam założono przy instalacji całego systemu. Odo początku bardzo brudziły nam się wyloty od nawiewu we wszystkich pomieszczeniach. Filtry wymieniamy częściej, niż trzeba, ale mimo to brud zbiera się nawet na suficie wkoło nawiewów. Okazało się, że trzeba było założyć dodatkowy filtr, który ma zatrzymywać kurz, zanim powietrze trafi do wnętrza domku. Nie wiem, jak mogłam jeszcze nie wspomnieć, że od paru dni mamy zmiękczacz wody!!! Faktycznie czuje się różnicę Woda jest miękka, dłużej muszę spłukiwać szampon:) Ale ciekawa jestem jak NIE BĘDĄ zachodziły kamieniem baterie:) Troche to trwało, bo instalator nie chciał podjąć się montażu stacji dopóki nie ustali przyczyny powstania osadu na całej ceramice u innego inwestora. A osad ten powstał właśnie po podłączeniu stacji zmiękczania. Ale udało się i doczekaliśmy się zmiękczacza i u nas:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 26.02.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) Już po Walentynkach, ale u nas jeszcze zakochany nastrój....wystrój w oknach:) http://img823.imageshack.us/img823/3305/dsc07944g.jpg http://img11.imageshack.us/img11/6504/dsc07946i.jpg Wiosną będziemy kończyć elewację. Nareszcie zmieni się kolor tynku na właściwy - ciemno zielony, ten na zdjęciu to tylko podkład:) Edytowane 26 Lutego 2011 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 27.02.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witaj Aniu będę budować dom o podobnej powierzchni jak Twój. Jeżeli możesz napisz na prv ile zapłaciliście za pompę ciepła. Mnie wycena powaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 27.02.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Ania, napisz cos wiecej o zmiękczaczu, gdzie go sie umieszcza? jakie sa koszty eksploatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.02.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Meggi56 sama pompa z buforem 500l kosztowała 26tys. (pompa odpowiednia na naszą powierzchnię domu, czyli 108m2 bez garażu).Ale do tego musisz doliczyć koszt instalacji podłogówki w całym domu. Niestety koszty na początku są większe, niż przy instalacji innego źródła ogrzewania, ale my jesteśmy baaardzo zadowoleni. Rachunki już teraz, czyli podczas pierwszej zimy, są naprawdę niewysokie. Za 2 miesiące zimowe, gdzie były spore mrozy, rachunek wyniósł ok. 550zł za cały prąd, czyli za ogrzewanie, ciepłą wodę, płytę indukcyjną, za światło, it. Nie mamy gazu, więc suma sumarum nie płacimy wcale więcej, niż w poprzednim mieszkaniu, gdzie było ogrzewanie gazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.02.2011 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 aksamitka stację zmiękczania mamy zamontowaną w garażu, przed wejściem wody do domu, czyli miękka woda płynie do kranów, do zmywarki, do pompy ciepła, do pralki. Koszty eksploatacji to zakup soli, gdzie przy naszym zużyciu wody (5-6 kubików na miesiąc) oznacza zakup 2 worków za łączną kwotę 50zł/rok.Wszystko zależy od zuzycia wody, bo im więcej wody musi przejść przez stację, tym więcej soli trzeba zużyć na jej odkamienienie.Podobno nawet kawa i herbata ma inny smak:) Ja właśnie przeszłam na kawę inkę, ale Bartek sobie kawkę z miękkiej wody chwali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joan72 27.02.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Na razie nieśmiało, ale nie mogę się powstrzymać, żeby się nie pochwalić... DWIE KRESKI NA TEŚCIE!!!! :yes: GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wave: Dbaj o Was Aniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 27.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Anu, dziękuję, czy możesz napisac jakiej firmy masz zmiękczacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.02.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Anu, dziękuję, czy możesz napisac jakiej firmy masz zmiękczacz? To Buderus Loga NIce 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 03.03.2011 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Już teraz pewnie i śmiało mogę się wszystkim chwalić, że będziemy mieli drugiego Maluszka! Ma się urodzić na przełomie października i listopada, czyli prezent na Gwiazdkę będzie:) Największy dla Marysi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.03.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Brawo!!! http://www.decoupage24.pl/forum/Smileys/classic/brawo.gif Wystrzałowe Walentynki mieliście w tym roku!!! Gratulacje ogromne!!! A ja się cieszę, że będzie kolejny skorpionik na świecie...http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQFNZgb2blM3h5gJri9lQVLXTFeOPwuXb6llpsTblk3GRmmgDLrFg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 03.03.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 no to super a mała już wie że bedzie miała towarzystwo ?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 03.03.2011 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dzięki:) Nie ma jeszcze 2 latek, więc pomalutku jej mówimy o Dzidzi:) Ale jak tylko pokaże się brzuszek, na pewno będzie wiedziała i rozumiała o co chodzi:) A jak to było u Was? Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 03.03.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 moja córcia za kilka dni skończy 4 latka i do niedawna wogóle nie chciała słuchać jak mówiliśmy o rodzeństwie a teraz już wie że maluszek rośnie u mamy w brzuszku i chce mieć rodzeństwo (a najlepiej siostrzyczkę) teraz pozostaje męża namówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts