Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Ani i Bartka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już teraz pewnie i śmiało mogę się wszystkim chwalić, że będziemy mieli drugiego Maluszka!:)

Ma się urodzić na przełomie października i listopada, czyli prezent na Gwiazdkę będzie:) Największy dla Marysi:)

Jeszcze raz GRATULUJĘ!!!!

Moja pierwsza córcia ( ma bardzo piękne imię::D Ania) urodziła się 15 października, a po dwóch latach synek : 29 października (termin był na 2 listopada).Czyli podobnie jak u Ciebie Aniu. Październik upływa nam pod znakiem tortów i prezentów:lol2: Różnica wieku u nich to dokładnie dwa lata i dwa tygodnie, no i nie było kłopotów z zazdrością( chyba się powtarzam):yes:

Powiem Ci Aniu, że fajnie było mieć dwa małe szkraby, chociaż czasami było mi bardzo ciężko...No, ale Ty możesz liczyć na swoją Wspaniałą mamę!!!

Najmłodsza córcia urodziła się też 15:yes: ale maja.Różnica wieku między nią a starszymi dziećmi, to 10 i 8 lat:P I tu też nie było jakiegoś wielkiego kłopotu z zazdrością. Fakt, że co chwilka pchali mi się na kolana i pytali czy ich kocham:yes:, ale (niestety) krótko to trwało...

Aniu, to znowu ja, bo chciałam ci powiedzieć, że gdy moja druga córcia (w maju skończy dwa latka) była na świecie, to ta babeczka, która ją trzymała na rękach, to zachodziła w ciążę:yes::yes::yes::yes:

Moja pierwsza siostra , moja druga siostra, moja bratowa i moja kuzynka :lol2::lol2::lol2::lol2: No i w zeszłym roku był wysyp dzieciaczków w rodzinie, średnio co dwa miesiące!!!

Najpierw się śmiałam, że zarażam Agnieszką...ale później dziewczyny się "zemściły" i ja chrzestną byłam dwa razy, a mój mąż raz:D

No i przed nami imprezki pod nazwą "roczek".

Pozdrawiam i dbaj o Was.

Witam się Aniu w Twoim pięknym domku :)

Wczoraj jak zasiadłam wieczorem to jednym tchem przeczytałam cały Twój wątek. Wnętrza same zapraszają do środka, odczuwa się w nich miłą, ciepłą i bardzo pozytywną energię :) Twoje otoczaki, jeżeli pozwolisz, będą moją inspiracją i na pewno zamieszkają u nas. Ta bajeczna uliczka jest świetnie zaaranżowana. Miodzio :)

Baaaardzo serdecznie gratuluję dzidziusia pod serduchem :)

Jeszcze chyba nikt nie pytał o Waszą sofę, możesz napisać jakiej jest firmy, gdzie kupiona i z jakiego jest materiału? Czy można do niej dokupić np fotel?

Pozdrawiam serdecznie, będę zaglądać :)

Joan72 to faktycznie urodzaj był u Was na Maluszki:)

Nasza Kruszynka pod nosem powtarza, że "mamusia nie może za dużo brać na rączki, bo ma w brzuszku dzidzię", ale nie bardzo ją to cieszy oczywiście:)

Dziś czułam się średnio, od rana wstręt o jedzenia (oby mi tak zostało po ciąży:)!!!), senność ogromna i taka nijakość:(

Wczoraj mieliśmy pierwszą ekipę gości urodzinkowych. Słoneczko dostało piękny obraz na płótnie, namalowany przez swoją chrzestną.

Pokażę zdjęcie jak tylko zrobię.

Poza tym wymarzoną taczkę, a do pokoju, w ramach urodzinek - łóżko (jutro będziemy składać), które w ekspresowym tempie dotarło do nas z IKEA (Aga i Andrzej - dziękujemy bardzo!!!) i literki ze styroduru tworzące imię Córci.

Fotorelacja jutro:)

Monisiaaa dziękuję za bardzo miły wpis i przede wszystkim za odwiedziny:) Cieszę się, że Ci się u nas podoba:)

Sofa zostało zrobiona w firmie, w której pracuję, ale niestety jesteśmy tylko producentem i w tej chwili nie mogę polecić jej zakupu:( (nie mamy sklepu, produkujemy tylko na eksport). Sofa jest 3-osobowa, obita w prawdziwą skórę i można do niej kupić fotel, sofę 2-osob. lub 3-osob. z fukcją spania.

Na jakim etapie budowy/remontu jesteś?

Monisiaaa dziękuję i pozdrawiam również:)

AJA123 już wrzucam fotki!

Zdrówko - odpukać - jest, choć zaczynam odczuwać pewne ciążowe typowe...hmmm dziwności, zrobiłam się czuła na zapachy, a myśl o jedzeniu niektórych rzeczy...brrrr!

Dziś widziałam jak bije serduszko naszego Maleństwa:):) Cudownie:) Czekamy na Ciebie Słoneczko!:)

A to już nasza kochana Kruszynka na swoim nowym łóżku:)

http://img62.imageshack.us/img62/7893/dsc08000ts.jpg

Chrzestna naprawdę jest kochana i Kruszynka dostała już swojego elfa:) Musimy teraz wybrać odpowiednie miejsce dla niego w pokoju, podobnie jak dla literek i zdjęcia. Zdjęcie będzie dopracowane, a może zupełnie wymienione, literki i zdjęcie postawimy na białej półeczce z IKEA.

Na razie tylko pokazuję te urodzinkowe prezenty, mam nadzieję, że niedługo już uda się zaprezentować ozdobiony nimi pokoik:)

http://img543.imageshack.us/img543/8178/dsc08007z.jpg

http://img194.imageshack.us/img194/1818/dsc08005o.jpg

Śliczne łóżeczko! Śliczny pokoik będzie miała Córcia:)

Ja swojej najmłodszej też chcę urządzić pokoik ( kiedyś- w naszym nowym domu) z białymi mebelkami.

Wymyśliłam sobie jeszcze, że kupię skrzynie ( jedną lub dwie, a jak nie będą białe, to je pomaluję oczywiście) i postawię je pod oknem, a na tej skrzyni mnóstwo poduch, czyli to będzie po prostu takie siedzisko pod oknem + schowek na zabawki:) Czad!!! Już to widzę...na razie oczami wyobraźni:) I dlatego muszę mieć nawet na poddaszu ogrzewanie podłogowe - żeby mi moich planów nie przekreślił jakiś tam "podoknowy" kaloryfer.

Jestem, jestem!:)

A raczej...jesteśmy:)

Czuję się różnie, do pracy więcej nie chodzę, niż chodzę, układam sobie pomalutku życie w domku, choć nie od razu to oznacza życie w wolniejszym tempie:)

Najważniejsze, że mam w głowie świadomość tysiąca - określam to - projektów na "udomowianie" naszego domku i przyszłego ogrodu. Mieszkamy tu od sierpnia, ale jest jeszcze parę zaległości koniecznych wołających o pomstę do nieba z powodu naszego czystego lenistwa!

- poprawienie fragmentów żywicy na otoczakach i zalanie ostatniego korytka w przedpokoju (przypomnę, że żywicy nam po prostu zabrakło, a nowa dostawa czeka od paru miesięcy...),

- dokończenie montowania listew przypodlogowych w salonie, kuchni i...to by było na tyle:)

- zamontowanie blatu i zlewu roboczego w kotłowni

A ja mam już w głowie wizję zakupów w IKEA:

- ramki do zdjęć na ścianę w przedpokoju, ale tą widoczną z salonu (pomalowana jesienną mgłą, nie stiukiem), widzi mi się tam zestaw jednokolorowych ramek różnej wielkości i oczywiście nasze w nich zdjęcia:)

- lustro do przedsionka - nie wiem jeszcze jakie i czy na pewno z ikea?:(

propozycje:

http://www.ikea.com/PIAimages/0106744_PE255477_S4.JPG

http://www.ikea.com/PIAimages/22962_PE107744_S4.jpg

http://www.ikea.com/PIAimages/15766_PE083525_S4.jpg

- doniczki - a przy ich szukaniu znlazłam takie chodaczki!:)

http://www.ikea.com/PIAimages/0118018_PE273311_S4.JPG

Witam,

gratuluję pięknego domku

Mam pytanie odnośnie baterii Kludi Bozz i umywalki Roca Urbi, też mam taką umywalkę i szukam właśnie baterii, ale mam pytanie gdyż w tej baterii Kludi Bozz nie ma korka automatycznego, albo ja nie doczytałam. Jak to jest u Was?

dzięki i pozdrawiam

Ewa

Witam ciepło w naszych progach:)

W obu naszych umywalkach jest korek typu klik-klak, czy to jest korek automatyczny? Chyba tak...:) Wydaje mi się, że wybór korka zależy od Ciebie, nie od modelu (przynajmniej w większości).

pozdrawiam!:)

Żeby nie było, że nic się u nas nie dzieje - wklejam zdjęcia inauguracji barierek na tarasie - takie spontaniczne mini party z sąsiadem (i Jego Mamusią):)

http://img195.imageshack.us/img195/5712/dsc08008x.jpg

http://img820.imageshack.us/img820/5152/dsc08009t.jpg

Kruszynki były ogromnie zainteresowane przekąskami i odeszły od stoliczka dopiero, gdy się skończyły:)

Barierki mamy też na ganku, przy wejściu do domu, muszę zrobić parę reprezentacyjnych zdjęć:)

Aniu bardzo fajnie wygląda ten tarasik z barierkami. Możesz mi powiedzieć jakich wymiarów jest Wasz taras?? Mamy mieć robione fundamenty pod taras i ciężko nam się zdecydować na wymiary. Myśleliśmy o takim 5m-5,5m szer x 3m, okna balkonowe mają w sumie 4 metry wiec szerokość powinna być ok. Jak to jest u Was?

Monisiaaa nasz taras ma 5,5 x 4m i jest genialnie duży:) Już planujemy, że zrobimy na nim przyjęcie komunijne naszej Córci za parę lat:)

Jest od południowego wschodu i niestety do połowy (po przekątnej) moknie podzas deszczu, ale i tak jesteśmy z niego supe zadowleni. A w sumie jeszcze tak naprawdę w pełni nie zaczęliśmy z niego korzystać, bo wprowadziliśmy się na początku sierpnia w zeszłym roku, a wiadomo jak wyglądają pierwsze tygodnie po zamieszkaniu:) W każdym razie te wieczory z Bartkiem z lampką wina ciągle przed nami!

Witaj Aniu

Na początku to OGROMNIE GRATULUJĘ nowego domownika w twoim brzuszku:)

Przeczytałam cały twój dziennik i znalazłam wiele inspiracji które na pewno wykorzystam u siebie w domku, ale to dopiero w przyszłym roku przy projektowaniu i wykańczaniu naszych wnętrz. No i Super że napisałaś przepis na Otoczaki - na pewno będą i w naszym domu (tylko jeszcze nie wiem gdzie) ;-)

Córeczka wasza przeurocza i na pewno będzie się opiekowała braciszkiem lub siostrzyczką.

Mam nadzieję, że nie będziesz miała nic przeciwko jeśli będę pytała o niektóre szczegóły waszego wyposażenia (ceny, sklepy itp)

Pozdrawiam Ola