Ania i Bartek 24.08.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 A u nas kolejne małe, choć długo wyczekiwane zmiany i nowości:) Zdjęcia zrobię zaraz po tym, jak posprzątamy:) Nad łóżkiem w sypialni wisi już "lawendowe pole z górami w tle" - zamówione na allegro. Sypialnia bardzo się przez to zmieniła - pokażę na zdjęciu. Bartek chwycił za wiertarkę, poziomicę i już nie odpuścił - powieszony niewielki obraz, nasz prezent ślubny, w salonie, potem przymocowany uchwyt do wieszania rury od odkurzacza w kotłowni:) Na deser miały zawisnąć karnisze w przyszłym pokoju Synka, ale niestety za nic na świecie nie możemy sobie przypomnieć, gdzie schowaliśmy podpórki do nich, te, które przykręca się do ściany:( Pozostaje jeszcze sprawdzenie poddasza, ale to wieczorem, bo za dnia panują tam makabrycznie wysokie temperatury. No nic, biorę się za porządki i obiecane zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.08.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Strasznie się ociągam z tym fotkami, ale ja ostatnio większość rzeczy robię w bardzo zwolnionym tempie:) Udało się powiększyć liczbę półek w szafie w sypialni - teraz zmieszczą się rzeczy nie tylko moje, ale i Bartka:) było tak:http://desmond.imageshack.us/Himg692/scaled.php?server=692&filename=dsc08279t.jpg&res=medium a po zmianach:http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc08342h.jpg&res=medium W sypialni przybył nam również wspomniany obraz - pole lawendowe:) http://desmond.imageshack.us/Himg189/scaled.php?server=189&filename=dsc08345z.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.08.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 A nasz trawka wymaga podwójnych sił przy koszeniu:) http://desmond.imageshack.us/Himg825/scaled.php?server=825&filename=dsc08339t.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 27.08.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Obraz nad łóżkiem super...choć powiem Ci, że jeszcze lepiej wyglądała by taka fototapeta na całej ścianie No ale pewnie koszt większy :/ Mimo wszystko obraz bardzo mi się podoba. Swoją drogą, masz w sypialni podobny kolor jak my salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.08.2011 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Dzięki:) W sypialni mamy caffe latte z tego co pamiętam, plus jesienna mgła. A obraz - trochę taki cyfrowy, ale przynajmniej namiastka Prowansji jest znów w naszej sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawciuniu 08.09.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witaj Aniu Kurcze nawet nie wiesz jak mi wstyd Przeczytałam dzisiaj Twój wpis i zrobiło mi się okropnie miło ,tyle ciepłych słów , dziękuję . Ale na końcu napisałaś ze zapraszasz do siebie i że Rodzinka wam się powiększa. Wiem o tym bo muszę przyznać że w miarę na bieżąco odwiedzam Twój dziennik . Oczywiście GRATULUJĘ WAM Z CAŁEGO SERCA . Przepraszam że tak późno ale w ostatnich miesiacach bardziej obserwowałam forum z boku i nie udzielałam się szczególnie .Wasza Marysia wygląda na niesamowitego Słodziaka i cudownie że będzie mieć braciszka. A jak Ty się Aniu czujesz? Moja siostra też spodziewa się pierwszego dzidziusia -córeczki i ma się urodzić podobnie jak Twój synek pod koniec października. Piękny powstał u was ogród ,a trawka wygląda niesamowicie , choć wiem że na początku kosztowała was sporo stresu i te lawendy cudnie. Postaram się poprawić i oddzywać częściej , bo odwiedzam w miarę systematycznie. Wszystkiego dobrego wam życzę Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 09.09.2011 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Aniu, to ja przepraszam, bo naprawdę za mało odwiedzam i zaglądam i piszę! do osób, które zaglądają do mnie:) No ale to pewnie przez ciążę i naszego małego pierwszego Skarbeńka, który pochłania nasz czas i mnóstwo energii:) I ta energia przechodzi na Nią, bo my już padamy z nóg, a Marysia nadal pełna werwy i szalonych pomysłów. Lawenda pięknie się rozwija, choć niektóre sadzonki nie pokazały jeszcze ani jednego kwiatka. Co prawda niektóre są intensywnie hartowane przez naszych Małych Ruchliwych 2 i 3-latkowych Sąsiadów:) Damy im jeszcze szansę. Sadzonkom. A my dziś wieczorem, po wyjściu znajomego, musieliśmy zaczaić się na...mysz! Nie przypuszczałam, że taka maleńka, ciemnoszara myszka, może wyzwolić we mnie tyle przerażenia i trwogi:) Prawie wstrzymywałam oddech. Nasz znajomy jest palący i pewnie podczas jednego z wyjść na taras na papieroska, myszka wykorzystała niedomknięte drzwi. Brrr.... Na szczęście Bartuś mój kochany przyczaił się i złapał ją na łapkę z polędwicą sopocką Zaraz potem kazał mi opuścić salon ze względów estetycznych... Ale szybka była... Piątkowy wieczór, w tv same wampiry, horrory i krew. Dlatego w piątki tv po 21 nie oglądam:) A tu proszę, ile emocji mrożących krew w żyłach! Dobranoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.09.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Witaj Aniu:) obraz w sypialni prezentuje sie rewelacyjnie....ja tez kocham lawende.....zamierzam wsadzić sobie jej sporo przy tarasie....którego jeszcze nie mam ....mam pytanko.....czy lampa w Waszej sypialni jest z ratanu?? bo tak mi wyglada...i podoba sie bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 10.09.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Hej Aniu.Ja mieszkam dopiero tydzień a już mamy na stryszku jakiegoś szkodnika. Prawdopodobnie też mysz. Skubana już 2 noce szalała nad poddaszem. Najpierw coś skrobało nad naszą sypialnią a następnej nocy nad pokojem syna. Dziś postawiłem 2 pułapki na myszy z serem. Mam nadzieje, że się pokuszą. Zastanawiam się tylko skąd i jak to coś się tam znalazło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.09.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 (edytowane) kala lampa w salonie jest z ratanu, odszukałam nawet producenta - niestety nie mogę go namierzyć w sieci, to Peterpol (przynajmniej tak było na fakturze). Pamiętam, że w salonie z oświetleniem mieli również podobne stojące, ale o kwadratowych kształtach. Przy okazji poszukałam nazw i producentów większości naszych lamp, bo już któryś raz musiałam odszukiwać fakturkę, żeby znaleźć nazwę producenta:) Taki to leniwiec ze mnie. No więc ku pamięci:lampa w salonie to Paul Neuhaus, Alanohttp://www.paulneuhaus.pl/uploads/zdjecia/produkty/produkt/493.jpg w przedsionku EGLO, Amadorahttp://www.eglo.com/var/ezwebin_site/storage/images/products/wohnraumleuchten/modern/amadora/90047/1286949-70-eng-GB/90047_eglo_large.jpg tak przy okazji - idealnie pasuje to tej płyty meblowej kronopol:http://nowex-przemysl.pl/files/150/Royal.jpg mała łazienka/WC - Italux, Medeohttp://image.ceneo.pl/data/products/6483890/t-italux-medeo-kinkiet-ma01024w-001.jpg jadalnia/kuchnia - Italux Squarehttp://nokautimg1.pl/p-d5-58-d558e22502fd918dea5d5c2893bb05f1500x500/square-mdm-1532-3-italux.jpg pokój Córeczki- Massive, Fiorehttp://homelight.pl/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/f/i/fiore.jpg Edytowane 10 Września 2011 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.09.2011 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Hej Aniu. Ja mieszkam dopiero tydzień a już mamy na stryszku jakiegoś szkodnika. Prawdopodobnie też mysz. Skubana już 2 noce szalała nad poddaszem. Najpierw coś skrobało nad naszą sypialnią a następnej nocy nad pokojem syna. Dziś postawiłem 2 pułapki na myszy z serem. Mam nadzieje, że się pokuszą. Zastanawiam się tylko skąd i jak to coś się tam znalazło:( Bo to jest ich czas - mam na myśli myszki. Mieszkając na wsi, oprócz much, o których rozmawialiśmy już - jest pełno myszy, zwłaszcza teraz. Pola ogołocone, myszki szukają ciepła:) W zeszłym roku mieliśmy ich sporo na poddaszu, zanim je porządnie uszczelniliśmy. Nie wspominam już o... skrzynce z bezpiecznikami w przedsionku! Mysz dostała się do skrzynki i kabelków od strony garażu (wtedy jeszcze nieotynkowany i nieuszczelniony wewnątrz), Bartek poczuł dziwny mysi zapaszek i okazało się, że to cudo zdążyło już ponagryzać parę kabelków! Na szczęście udało się je uratować - mówię o kabelkach - ale trutka leży w skrzynce do dziś. Tak więc oczy szeroko otwarte nawet przy ledwo uchylonych drzwiach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 11.09.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Hej Aniu. Na temat mysz to ja też już trochę mogę opowiedzieć Wyobraź sobie, że w zeszłym roku skubane zagnieździły mi się w...samochodzie pod maską. Skubane wyczuły ciepło silnika, i tak im się spodobały, że codziennie jeździły ze mną do pracy na dnie pokrywy pod silnikiem... Musiałem codziennie pod maską rozsypywać trutkę na myszy. Przy wiosennym przeglądzie samochodu w serwisie, mechanik odnalazł zmumifikowaną mysz Aga mnie męczy, żeby wsiąść do domu kota...ale ja nie znoszę kotów W ogóle nie lubię zwierząt w domu :/ Edytowane 11 Września 2011 przez emjot27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 11.09.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Kolejne inspiracje synkowego pokoiku. http://projectnursery.com/wp-content/uploads/2009/05/bronson-collage1.jpg Edytowane 17 Października 2013 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 11.09.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hej Aniu. Na temat mysz to ja też już trochę mogę opowiedzieć Wyobraź sobie, że w zeszłym roku skubane zagnieździły mi się w...samochodzie pod maską. Skubane wyczuły ciepło silnika, i tak im się spodobały, że codziennie jeździły ze mną do pracy na dnie pokrywy pod silnikiem... Musiałem codziennie pod maską rozsypywać trutkę na myszy. Przy wiosennym przeglądzie samochodu w serwisie, mechanik odnalazł zmumifikowaną mysz Żartujesz? Nieźle... U nas niestety wczoraj zaszwankowała wentylacja i musieliśmy ją wyłączyć Reku chodziła cały czas na najwyższym poziomie, a przy próbach sprawdzenia (oczywiście po uzgodnieniach telefonicznych z serwisantem) dodatkowo porobiły się spięcia i zaczął wysiadać jeden bezpiecznik. Musimy poczekać kilka dni na serwis, a do tego czasu możemy jedynie wietrzyć dom otwierając okna. Za dnia - wpadają muchy, a wieczorem - boimy się myszy! Duszno jest:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 12.09.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Myszy ciąg dalszy:)Wczoraj wieczorem znalazłam ślady po myszy w szufladzie pod zlewem. Nie wiemy dokładnie którędy się am dostała - chyba wyjściem na odkurzacz albo tyłem szafek z okna lub drzwi tarasowych. Na szczęście wszystkie szuflady i szafki kuchenne są szczelnie zabite płytą od tyłu - z wyjątkiem tej pod zlewem. A na końcu rzędu szafek od jadalni jest wystarczająca szpara dla małej myszki. Niestety jest za duża, żeby ją zasilikonować. Może wymyślimy jakąś listwę? Za długo nie grasowała, najwyżej 1 dzień. Póki co nie ma więcej śladów, nie złapała się też na łapkę. Mam nadzieję, że już jej w domu nie ma i nie wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 12.09.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 No ap ropo mysz u nas, to ja dzisiaj się zdziwiłem, jak postawione 2 dni wcześniej pułapki na strychu stoją jak stały z małym wyjątkiem, na obydwu nie ma sera Jak one tego dokonały to ja nie wiem. Ser zjedzony a pułapki nie ruszone Zaczynam się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 13.09.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Intruza brak, żadnych śladów, więc myślę, że to mogła być tak, którą wypatrzyliśmy w piątek. No, zobaczymy. Wklejam wreszcie zdjęcia naszej kotłowni, po zainstalowaniu roboczego zlewu, blatu i wieszaka na rurę od odkurzacza:) http://desmond.imageshack.us/Himg94/scaled.php?server=94&filename=dsc08349ro.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg59/scaled.php?server=59&filename=dsc08348n.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 16.09.2011 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Macieju odpowiedziałam Ci na maila, bo Twoja skrzynka na Forum jest przepełniona:)pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 16.09.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Dzięki Aniu. Co Ty taki dzisiaj poranny ptaszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 16.09.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Bartek ma w piątki na 7:10 i jakoś tak mi się wstało razem z Nim:) Wczoraj spakowałam już torbę do szpitala, powspominaliśmy trochę narodziny naszej pierwszej Kruszynki, coraz więcej myślę o porodzie, nawet w nocy budzę się czasem i rozmyślam jak to będzie:) Kompletuję maleńkie ciuszki, opowiadam Marysi, jak to cudownie, że zostanie Siostrzyczką Przygotowujemy Ją na zmiany, już wie, że gdy Dzidziuś się urodzi, to wszyscy będą odwiedzać właśnie Ją, żeby pogratulować, że została Siostrzyczką. Dostanie wtedy jakieś niespodzianki:) Mała codziennie przytula się czule do mojego brzuszka i pyta: "jak tam dzidziuś?", twierdzi, że nie może się już na Niego doczekać Słodkie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts