Andrewhoopoe 18.02.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Właśnie tak słyszałam że no frosty "żyją swoim życiem" choć niektórzy piszą że ich egzemplarze są ciche ( nie wiem czy to kwestia słuchu czy czegoś innego). W każdym razie mi tez przeszkadzałby "obcy " w lodówce dlatego skłaniam się ku normalnej , z drugiej strony no frost są nowocześniejsze, lepiej przechowują żywność i ciągle mam dylemat co brać. Powinnam wziąc w zabudowie bo wolnostojąca pasowałby mi tylko biała , a białe jak wiesz lubią żółknąć i trochę się boję że za dwa lata będzie mnie mocno razić zmiana koloru. Z kolei te do zabudowy są małe. Samsung robi białą ze szklanym drzwiami więc raczej nie zżółkna, ale kosztuje ok. 3700 - dla mnie to dużo za dużo, zwłaszcza na tym etapie.A co do płyty - właśnie myślę o indukcji bądź gazie z butli. Przy płycie gazowej powstanie problem z lacobelem, który miał być na ścianach, nigdy nie rozważałam wcześniej płyty indukcyjnej u siebie. Fajnie, że jedziecie odpocząć w weekend majowy. Wybieracie się we czwórkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 18.02.2012 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) Tak, jedziemy całą czwórką. Oboje uwielbiamy podróże, nie zdążyliśmy poszaleć "przed" dziećmi, bo Mała poczęła się podczas podróży poślubnej:) Czyli od początku podróże są Jej przeznaczone:) Chcemy nasze Maluszki zarazić potrzebą zwiedzania świata. Do Szwajcarii jedziemy w jedno miejsce, w góry, nad jezioro. Pospacerujemy, pozwiedzamy, pobędziemy razem:) Pewnie nie odpoczniemy za bardzo, ale jeśli mam do wyboru karmić w domu albo z takim widokiem:http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/2e/a1/7a/interlaken.jpg ...wybieram to drugie:) Edytowane 18 Lutego 2012 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 18.02.2012 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 (edytowane) A ja dziś zaszalałam i zrobiłam pizzę wg przepisu z bloga "Moje wypieki" http://mojewypieki.blox.pl/2008/06/Ciasto-do-pizzy-przepis-III.html http://desmond.imageshack.us/Himg193/scaled.php?server=193&filename=dsc0209zo.jpg&res=medium http://desmond.imageshack.us/Himg88/scaled.php?server=88&filename=dsc0208ci.jpg&res=medium hmmm...pizza już zjedzona:) mniam! muszę jeszcze popracować nad kruchością ciasta i..kształtem pizzy! Bartek właśnie wiesza lustro w przedsionku - pokażę efekt końcowy wieczorem:) Edytowane 18 Lutego 2012 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 20.02.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 No i gdzie zdjęcie Aniu? A pizza bardzo smakowicie wygląda. Ja ostatnio zrobiłam ciasto czekoladowe wg przepisu, który tutaj wkleiłaś. Było smaczne (choć dzieciom, ze względu na smak gorzkiej czekolady raczej bym nie polecała) tylko nie wiem, czy zakalec mi się zrobił, czy ono takie "kremowe" ma być. A ja jeszcze chcę wrócić do szafki łazienkowej - takie fronty z forniru, mdf mają stolarze, czy trzeba samemu sobie zamawiać? Oglądałam na jakiejś stronce próbki, ale gdzie je można obejrzeć w naturze? Bo wiadomo, że zawsze są jakieś różnice. Kurcze, no w ogóle nie wiem, jak z tym ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 21.02.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 aleee pysznie wygląda ta pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 21.02.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aniu śliczny masz ten domek, ale dzieci jeszcze piękniejsze i na pewno wspanialsze, tylko pozazdrościć, a zwłaszcza tego wypadu na "majówkę"ja juz nie moge sie doczekac kiedy my wbijemy nasza pierwsza lopate pod nasze gniazdko, chyba wtedy bede najszczesliwsza osoba pod sloncem chociaz wiem ze od wbicia tej lopaty do zamieszkania w domku to dluga i mozolna praca ale jestem dobrej mysli:rolleyes:zycze Wam zdrowka i samych przyjemnych chwil spedzonych w Waszym gniazdku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 21.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aniu, byłam dzisiaj w sklepie z kafelkami, z ciekawości porównałam sobie woodentic z nową galą i decyzja zapadła - ... będzie nowa gala 03! Bardzo mi się jej kolor spodobał, o taki mi chodziło. To dlatego nie mogłam się zdecydować na żaden woodentic na podłogę w domu - bo kolory nie do końca mi pasowały. A Ty co? Śledzikujesz się dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.02.2012 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No i gdzie zdjęcie Aniu? Może to zabrzmi dziwnie, ale nie mam ani kiedy, ani siły zrobić fotki... A ja jeszcze chcę wrócić do szafki łazienkowej - takie fronty z forniru, mdf mają stolarze, czy trzeba samemu sobie zamawiać? Oglądałam na jakiejś stronce próbki, ale gdzie je można obejrzeć w naturze? Bo wiadomo, że zawsze są jakieś różnice. Kurcze, no w ogóle nie wiem, jak z tym ruszyć. Szafkę łazienkową robił nam ten sam facet, co meble kuchenne. On sam załatwiał sobie fronty. Ja je tylko wybrałam przeglądając fronty w...punkcie sprzedaży komandora:) Ale jak robiliśmy szafy wnękowe do naszego domku, to kupowaliśmy płyty tutaj http://www.ekoplyta.com.pl/, stolarz podał nam wymiary płyt, a oni nam je docięli i przywieźli do domku. To był stolarz z rodziny, inny pewnie by sobie sam kupił płytę i doliczył swoją działkę. Acha, nasz stolarz od kuchni miał w swoim studio - oprócz próbek takich małych "na kółku" - kilka kawałków płyt na ekspozycji. Wybraliśmy do kuchni akurat taką z ekspozycji, jednak co na żywo, to na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.02.2012 23:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 aleee pysznie wygląda ta pizza Dziękuję I taka pyszna była. Uczymy się robić fotki nowym aparatem, wychodzą o niebo lepiej od tych robionych poprzednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.02.2012 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aniu śliczny masz ten domek, ale dzieci jeszcze piękniejsze i na pewno wspanialsze, tylko pozazdrościć, a zwłaszcza tego wypadu na "majówkę" ja juz nie moge sie doczekac kiedy my wbijemy nasza pierwsza lopate pod nasze gniazdko, chyba wtedy bede najszczesliwsza osoba pod sloncem chociaz wiem ze od wbicia tej lopaty do zamieszkania w domku to dluga i mozolna praca ale jestem dobrej mysli:rolleyes: zycze Wam zdrowka i samych przyjemnych chwil spedzonych w Waszym gniazdku:) Dziękujemy i trzymamy kciuki za Waszą budowę i spełnianie się marzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.02.2012 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Aniu, byłam dzisiaj w sklepie z kafelkami, z ciekawości porównałam sobie woodentic z nową galą i decyzja zapadła - ... będzie nowa gala 03! Bardzo mi się jej kolor spodobał, o taki mi chodziło. To dlatego nie mogłam się zdecydować na żaden woodentic na podłogę w domu - bo kolory nie do końca mi pasowały. To świetnie! Nam ten kolor też bardzo się podoba. Jedynie zwróćcie uwagę płytkarzowi, żeby bardzo dokładnie licował płytki, tzn. żeby nie wystawały w górę nawet na pół milimetra. Takie wymiary płytek są krzywe, ale nasza Mała potrafi się potknąć o te 1/2mm:) A Ty co? Śledzikujesz się dzisiaj? Mówiąc szczerze, padam na pysk. Synuś budzi się na karmienie co 2-2,5godz. w nocy, jestem niewyspana, zła, zrzędzącą i jakaś taka zmarnowana. Nie mam ochoty na nic:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 22.02.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Mówiąc szczerze, padam na pysk. Synuś budzi się na karmienie co 2-2,5godz. w nocy, jestem niewyspana, zła, zrzędzącą i jakaś taka zmarnowana. Nie mam ochoty na nic:( jeszcze troszkę i będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 22.02.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Dzięki Aniu za odpowiedzi. I za podpowiedzi. Kafelkarzowi zwrócę uwagę. A to zdjęcie (drugie) pizzy jest rewelacyjne! Powiedz proszę, jaki aparat robi takie cudne fotki? Ja 2 lata temu kupiłam nową cyfrówkę i jestem zła na siebie, że nie zdecydowałam się na lustrzankę. Ja teraz siedzę w wannach i innych dodatkach łazienkowych. Jest na forum jakiś wątek o wannach? Nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie. Synuś też w nocy nie dawał mi spać. A człowiek niewyspany to siłą rzeczy człowiek zmęczony i zmierzły. Oj, jak mi się wtedy marzyła jedna przespana noc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 23.02.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Aniu, ja znowu z pytaniem. O szafkę. Jest to zrobiona cała szafka (bez blatu) i po prostu włożona do tej wnęki? Sorki, za takie pytanko, ale ja laik zupełny w tej sprawie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 23.02.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Aniu, ja znowu z pytaniem. O szafkę. Jest to zrobiona cała szafka (bez blatu) i po prostu włożona do tej wnęki? Sorki, za takie pytanko, ale ja laik zupełny w tej sprawie jestem. Z tą szafką to były niezłe klocki. Najpierw płytkarz postawił prawą ściankę-podpórkę z cegieł. Potem położono nam blat (z lewej strony wchodzi w ścianę), a na końcu stolarz wcisnął szafkę. Nie ma ona cokołu, tylko...kostki styropianowe:) Fuszera totalna. Stolarz twierdził, że płytkarz zasłoni płytkami (???), a płytkarz, że to stolarz miał zrobić jakąś zaślepkę. Pozostała mała szparka, zbiera się tam pewnie kurz, ale jest na tyle mała, że nic z tym do tej pory nie zrobiliśmy. A ponieważ szafka składa się z samych szuflad, które trzymają się na prowadnicach, całość jakoś trzyma się kupy:) Na końcu płytkarz wypłytkował boczną ściankę od frontu i z boku. Nie wspominam już o tym, że panowie od blatu zapomnieli zrobić w nim otworu na baterię Zauważyliśmy to po montażu. A to blat granitowy:) Podobnie było w drugiej łazience. Masakra. Pisałam już o tym chyba. A dostali ode mnie rysunek techniczny umywalek i obie baterie, żeby nie było wątpliwości:) No więc najpierw powiedzieli, że się nie da. Potem nagle jeden stwierdził, że może się da specjalnym wiertłem zrobić otwór, taki na wąż od baterii. Ale końcówka tego węża by nie przeszła. Mieli zrobić dwa, trzy otwory obok siebie, na tyle małe, żeby nie było ich widać spod baterii, ale na tyle duże, żeby przeszła końcówka. Nie wierzyłam, że to się dzieje naprawdę Oczywiście, zanim przyjechali z tym specjalnym sprzętem, musiałam się przypominać kilka razy i tygodni:) ot, taka wykończeniowa przygoda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 26.02.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 O kurcze! Ech Ci fachowcy! Taaak, budowa domu i wykończeniówka to wcale niełatwa sprawa. Można się po prostu wykończyć. Zwłaszcza, że każdemu przytrafiają sie różne "przygody". Tak się zastanawiam i nie wiem, co taniej wychodzi? Kupno szafek do łazienek, czy taki mebelek jak Twój? Czy mogłabyś podać jego koszt, bo wymiary widzę są zbliżone do moich (może być na priv)? Do jutra mam czas, żeby się ostatecznie zdecydować, a ja jeszcze się waham. A wracając jeszcze do stonewooda - nie zauważyłam w sklepie, że tam są jakieś rowki. Pisałaś w poście o kafelkach, że te jaśniejsze w kuchni od czasu do czasu trzeba porządnie wyszorować. Czyli jednak brud wchodzi w nie? I jaką dałaś fugę do 03? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 26.02.2012 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Viga stonewood ma delikatne rowki, w które może wchodzić brud. Na 03 tego kompletnie nie widać, na tych jaśniejszych troszeczkę, ale te rowki są na tyle płytkie, że wystarczy przetrzeć mopem. Generalnie nie trzeba żadnych specjalnych zabiegów, ani mycia na kolanach:) Miejscowo może zrobić się bardziej brudno, ale i tak tych 03 to nie dotyczy. O fugach pisałam gdzieś parę stron wcześniej - zrobiłam taką rozpiskę jakie fugi gdzie dawaliśmy. Sprawdzisz sobie? Nie mam w tej chwili czasu, przepraszam:( Wnętrze szafki w łazience, czyli szuflady, kosztowało 1000zł. Do tego blat granitowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 27.02.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 witam Ania i BArtek jesteście zadowolenie z drzwi VASCO? zastanwiam sie własnie nad nimi i prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 27.02.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ok, sprawdzę sobie tę fugę. No to dobrze, że sam mop daje sobie radę, bo już trochę się wystraszyłam - wiadomo, że w domu jest co sprzątać. Dziękuję i sorki, że tak zawracam Ci głowę. Zazdroszczę Ci, że te dylematy masz już za sobą. A jak radzi sobie córeczka w przedszkolu? Tak w ogóle idzie wiosna Aniu , więc będzie trochę lepiej ze wszystkim - łatwiej dzieci wtedy ubrać, gdzieś wyjść, nie mówiąc, że można wtedy więcej czasu spędzać z nimi w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 29.02.2012 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Właśnie przerobiłam ponad setkę zdjęć z imageshacka, bo przekroczyłam limit darmowych zdjęć. Musiałam pokombinować tak, żeby zostało na koncie nie więcej, niż 500, bo inaczej usunięto by tą setkę i w ten sposób zniknęłyby one z Dziennika!Przy okazji obejrzałam szybciutko nasze początki budowy:) Wow... Jutro jedziemy na pogrzeb, nie moja najbliższa Rodzina, ale smutek wielki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts