kala67 17.10.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 myślałam że ZSRR???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 17.10.2009 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 haha:)nie mogę do końca ujawniać, bo okazuje się, że coraz trudniej o tą zdrową anonimowość na FM:)Ci z ZSR-B będą wiedzieć, prawda? acha....pozdrowienia dla Wczorajszo-Dzisiejszej Ekipy Montującej Meble:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 17.10.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 (edytowane) Pamiętacie moje wariacje na tematy kuchenne? Na poprzedniej stronie jest parę wersji kuchni z jadalnią, ale męczyły mnie te układy, więc poszperałam trochę w sieci w poszukiwaniu natchnienia i...coś mam! Oczywiście nie obyło się też bez zabaw "na żywo", czyli manewrowanie miarą w naszej obecnej kuchni dla pobudzenia mojej wyobraźni przestrzennej:) Bartek przyglądał mi się rozbawiony, ale lojalnie nie śmiał się na głos:) Ale ja i tak to uwielbiam!!! To planowanie, mierzenie, ustawianie i kadrowanie spod przymkniętej powieki: Już to widzę! Zbyt wiele zmienić nie chciałam, sprawdziłam ceny sprzętów AGD, żeby przekonać samą siebie, że piekarnik + mikrofala w zabudowie w słupku to już nie marzenie, to oczywista oczywistość. Mam nadzieję, że poradzą sobie tuż obok zabudowanej lodówki? Obowiązkowy blat pełniący funkcję stołu kuchennego też się zmieści:) Zamieniłam go miejscami z płytą ceramiczną i całość prezentuje się teraz tak: http://img30.imageshack.us/img30/3551/wersja17103.jpg http://img223.imageshack.us/img223/222/wersja17101.jpg Legenda: 1. Kolory nie są jeszcze ostatecznie wybrane. 2. W narożniku obok okna będzie szafka dolna narożna ze zlewem, w programie takiej nie było. 3. Szerokości szafek zostaną dobrane później, kuchnię najprawdopodobniej i tak zlecimy stolarzowi, dopasuje więc to, co trzeba do wymiarów kuchni. 4. Wiadomo, że ciąg szafek ma głębokość standardową 60cm, dlatego koniec tego ciągu służący jako stół kuchenny dla wygody będzie miał 70cm i chyba obniżymy go do wysokości normalnego stołu. 5. Blaty po obu stronach płyty mają po 50cm. 6. Nie wiem czy duże znaczenie ma kolejność zabudowania pionu z piekarnikiem i lodówki, co jest wygodniejsze? 7. Płyta i okap znajdują się na ścianie z kominem, za którą będzie stał kominek. Do salonu można przejść obok lodówki i obok stołu w jadalni, nie ma tu żadnych drzwi. uff... Edytowane 29 Lutego 2012 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 17.10.2009 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Na razie szeptem, żeby nie zapeszyć...w poniedziałek wysyłamy umowę wstępną sprzedaży mieszkania do już prawie pewnych Kupców:) Fajnie, nie? A tak zupełnie na głos...ścięłam włosy! Ostatnio takie krótkie jak teraz miałam chyba z 10 lat temu:) Jaka to wygoda! Bartek powiedział, że wyglądam jakbym miała kilka lat mniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 20.10.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ania kurde ja nie umiem robic wizualek bo ja mam wnękę w kuchni. jedna ania na forum mi pomogła. ale nie umiem tak szaleć jak ty. ja jestem rudzielec a farbuje sie na ku***ski pomarańcz. a ja dostałam dzis płytkę z meblami BRW i właśnie lece a oglądac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.10.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 A ja dziś podczas nocnego karmienia uświadomiłam sobie, że już za tydzień idę do pracy, co oznacza 7 godzin bez Marysi! To tylko chwilowe łezki w oczach, przecież nie ja pierwsza i nie ostatnia, prawda? A Marysia jest taka słodka! Taka kochana, taka MOJA! Wklejam sobie przepis na brownies, ciasto czekoladowe...trochę mi zabronione, ale może upiekę na pierwszy dzień w pracy... Powitalny brownie To ciasto, które piecze się szybko i zawsze się udaje! Składniki: - 2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady - kostka masła (200 g) - 100 g mąki - 300 g cukru - 6 jajek - 50 g łuskanych orzechów włoskich Rozpuść masło z pokruszoną czekoladą. Jajka ubij mikserem, stopniowo dodaj cukier i mąkę. Do tego wmiksuj przestudzoną czekoladę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami. Piecz 18–20 minut w 200 st. C. http://img132.imageshack.us/img132/9491/brownie40a1.jpg [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 21.10.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 (edytowane) amazonka22 nie przejmuj się wizualkami! Wiem jaka to frajda zobaczyć w 3D swoją kuchnię albo łazienkę Przyznam Ci się, że ja zacyznałam swoje "projekty" od...excella! Potem jakoś poszło, ale i tak nie udało mi się ściągnąć najfajniejszych programów do wizualizacji, albo ja nie umiałam albo mój komputerek zaniemógł Jeśli chcesz też mogę Ci pomóc, daj znać, poradzimy sobie przecież! Ja moją kuchnię z jadalnią też potraktowałam jako wnękę, po prostu podałam wymiary większe od faktycznych a na środku postawiłam ściankę z kominem. Edytowane 29 Lutego 2012 przez Ania i Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 21.10.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jeśli chcesz też mogę Ci pomóc, daj znać, poradzimy sobie przecież! Ja moją kuchnię z jadalnią też potraktowałam jako wnękę, po prostu podałam wymiary większe od faktycznych a na środku postawiłam ściankę z kominem. ales to wymysliła z tym kominem. ja nie mam pojęcia kiedy co u nas. przyszły rok to mamy skromny-następnym będziemy kombinować albo z kredytem albo ze sprzedażą działki. wiec staram sie nie napalać za bardzo. ja siedze w domu z malym do 3 lat jego to dlatego ze niańka zabrała by większość mojej pensji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.10.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witaj Aniu!!! fajną kuchnie wymyśliłaś!! zdolniacha z Ciebie pamiętam jak ja wracałam do pracy ......bardzo tęskniłam za córką, nie mogłam sie skupić w pracy itd.... minęło tyle lat, córka wyjechała na studia, a ja znowu tęsknie za nią taki los...matek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 22.10.2009 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witaj Aniu!!! fajną kuchnie wymyśliłaś!! zdolniacha z Ciebie pamiętam jak ja wracałam do pracy ......bardzo tęskniłam za córką, nie mogłam sie skupić w pracy itd.... minęło tyle lat, córka wyjechała na studia, a ja znowu tęsknie za nią taki los...matek! Dziękuję Staram się i w końcu zaczyna mi się ta nasza kuchnia podobać A co do Marysi to pomysłałam sobie, że przecież lepszej opcji nie moglibysmy sobie życzyć - będzie się Nią zajmowała Babcia, a nie jakaś opiekunka albo pani w żłobku:) Będzie dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 22.10.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ania dokładnie nie ma jak babcia moja mama ma 43 lata wiec jeszcze troche popracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 22.10.2009 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam, Piszę szybciutko, bo postanowiłam zacząć chodzić wcześniej spać, wcześniej czyli o 23 (to za 17 minut!!!! ). Średnio mi się to udaje, bo mnie Bartek zawsze namówi na camera cafe a ja odmówić nie potrafię hmmm.. do rzeczy... Pomału zaczynam rozglądać się w sieci za sprzętem agd, będę więc wpisywać i wklejać moje/nasze typy. Na początek: zmywarka na pewno bosch i na pewno szeroka na 45cm, typ na dzisiaj to bosch SRV45T13EU (bez panela) lub bosch SRI 55M25EU (z panelem) mikrofalówka samsung FG87KST http://image.ceneo.pl/data/products/229267/productToCategory.jpg piekarnik (zabudowany z mikrofalą w pionie) samsung BF62CCST http://image.ceneo.pl/data/products/322834/product.jpg lub samsung BT63TDBFGB - ten jest podwójny, tzn. mogę jednocześnie piec ciacho i rybkę http://image.ceneo.pl/data/products/1172049/product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 22.10.2009 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 okapbajerancki amica OKC 951 Sdrogihttp://image.ceneo.pl/data/products/1457656/product.jpg lub taka amica OKC 6661Ichyba wydaje mi się subtelniejsza, ale trochę przeraża kurz, który będzie na nim osiadałhttp://image.ceneo.pl/data/products/437946/product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 22.10.2009 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ooooo....a FM to chyba za szybko przestawiło się na czas zimowy:) u mnie już 23:19 a tutaj dopiero 22:19... tez tak macie? PS. mój plan zapadania w sen o 23 jakoś tak znowu....eee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 22.10.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ja sie jeszcze nie rozglądam za sprzętem jestem na etapie koloru dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 23.10.2009 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 A jaki chcecie mieć? Tak mniej więcej?Nam do oliwkowej elewacji marzy się grafitowy, taki głęboki, albo czekolada, ale mleczna, nie gorzka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 23.10.2009 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Marysia śpi, Bartek na szkoleniu, a ja mam kolejne, cenne chwile dla siebie (mieszkanko jakoby sprzątnięte, pranie wisi..), czyli - szukam natchnienia na FM! Zajrzałam do Dziennika kruszona11 i tam natknęłam się na trop prowadzący do: http://img231.imageshack.us/img231/8683/341178101kx9ku5.jpg Ta kiełbaska to korek w płynie:) Podobno super się sprawdza jako połączenie płytek z parkietem. Wklejam, bo może się przydać! http://img231.imageshack.us/img231/8704/podogaoz4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikson 23.10.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 a gdzie taki korek w płynie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 23.10.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 grafitowy do oliwki chyba lepszy, chociaż czekolada mleczna mniam, może być ekstra, taki dość jasny koło mnie stoi mały domek z kremową elewacją i dachem w kolorze trudno powiedzieć jakim, taki właśnie rozbielony brązowy, lekko opalizujący, jak nie zapomnę to cyknę fotkę, ja za późno sobie uzmysłowiłam jak bardzo mi się on podoba i zakupiłam już szary gont, a ta "kiełbasa" to świetny pomysł, przyda się byle mi psy nie zeżarły bo wygląda jak karma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 23.10.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 a gdzie taki korek w płynie znaleźć a np. tu: http://www.korkowy.pl/Korek_natryskowy_500ml_korkowa_dylatacja_w_plynie-122.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts