Tom-Budowniczy 25.06.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 projektowanie, montaż, materiały. W jaki sposób zamontować Słupy tralki i poręcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 25.06.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Może jakiś szczęśliwy posiadacz schodów na konstrukcji stalowej przytoczyć zbliżenia szczegółów najważniejszych elementów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 25.06.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 25.06.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Schody z ceownika ze spocznikiem. Interesuje mnie z czego i jak wykonać podchwyty pod stopnie drewniane, łączenie stopni ze stalą, oraz łączenie ceowników. Stopnie z drewna egzotycznego (zapewne wycięte z blatów kuchennych). Kiedyś widziałam bardzo ładnie i prosto wykonane schody w czyimś dzienniku budowy - niestety nie pamiętam u kogo to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom-Budowniczy 26.06.2009 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jestem posiadaczem takiej konstrukcji. Właściwie to są wangi i spocznik. Wangi jeśli można to tak nazwać zrobione z profila 8x4cm do nich dospawany płaskownik 4cm szelokości z dodatkowymi wąsami w celu dokręcenia stopni. Sam materiał na taką konstrukcje kosztuje około 400 złDo konstrukcji bedą przykręcane od spodu stopnie (do tych wąsów) a do nich słupy i tralki.Mam jednak pytań kilka do bardziej doświadczonych: 1. w jaki sposób połączyć trelkę (okrągła u góry) z poręczą 2. jak zmontować poręcze ze słupem na spoczniku (gdzie łączą się w jednej płaszczyźnie3. co zrobić żeby to się nie rozleciało i nie rozchwiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts