rybishon 25.06.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 Witam, posiadam dodatkowy wodomierz na ogród do którego podłączone są 2-krany: jeden na tarasie a drugi wewn. budynku w garażu. Dostawca wody nie odebrał mi instalacji dodatkowego licznika twierdząc, że ten kran w garażu jest traktowany w tym wypadku jako woda użytkowa i musi być albo przełączony na licznik ogólny albo przekuty na zewnątrz . Ja twierdzę inaczej -jeśli nie ma w tym pomieszczeniu kratki spustowej, odprowadzenia ścieków etc. to powinno być to spokojnie przyjęte, bo niby gdzie ma się ta woda lać ...na podłogę? Może się mylę, proszę o radę. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich. Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.06.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 z tego co wiem, to dodatkowy licznik jest dobrą wolą wodociągów i można się cieszyć, że chce do zaaprobować.Nie kombinuj sprawy, tylko przekuj się na zewnątrz a w środku i tak będziesz musiał mieć kranik coby wodę na zimę spuszczać. Na czas odioru zamontujesz tam jakiś zwykły zaworek, a po odbiorze zamienisz na taki jaki Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts