przemo33 25.06.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 WitamMam pytanko, czym oblozyc komin?( bo z klinkieru bardzo drogo wychodzi 1 cegla klinkier pelna grafit kolo 5pln sztuka)Zastanawiam sie nad łupkiem (płytki włóknocementowe), bede tez nimi robil wykonczenia dachu zamist blacha. Ma ktos moze tak oblozony komin? w jaki sposob sie mocuje takie plytki do komina? Dzieki z goryPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 01.07.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 WitamNaprawde nikt niema takich plytek na kominie?Bo niewiem jak sie one zachowuja w praktyce? Dolaczam foto plytekhttp://images39.fotosik.pl/151/e78cedd0f4ba523dm.jpg Pozdr[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 01.07.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Zobacz u mnie w dzienniku... Może podpasuje Ci kamień naturalny. Kupowany na m2, 60 netto/m2. Mocowany na zwykłej zaprawie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalryba 01.07.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ja zrobiłem z cegły klinkierowej tzw połówki. przymocowałem na wkręty do pustaków kątownik i na nim postawiłem pierwszą warstwe cegieł. cegły po części trzymają sie komina a częściowo kątownika. wyszło bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 01.07.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam Mam pytanko, czym oblozyc komin?( bo z klinkieru bardzo drogo wychodzi 1 cegla klinkier pelna grafit kolo 5pln sztuka) Zastanawiam sie nad łupkiem (płytki włóknocementowe), bede tez nimi robil wykonczenia dachu zamist blacha. Ma ktos moze tak oblozony komin? w jaki sposob sie mocuje takie plytki do komina? Dzieki z gory Pozdr A znasz kogoś kto ma zrobiony dach z tych płytek? Sam się nad nimi zastanawiam, ale nie spotkałem się nigdzie na żywo z taką realizacją. Chętnie bym to zobaczył i posłuchał opinii użytkownika. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 01.07.2009 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 No ja wlasnie tez bym zobaczyl i ciekaw jestem czy nic z tym sie nie dzieje z biegiem czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 07.07.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Przy okładaniu płytkami klinkierowymi newralgiczną sprawą jest duża nasiąkliwość fugi do płytek. Konieczna jest tradycyjna obróbka blacharską komina z przecięciem i oddzieleniem blachą warstwy płytek aż do warstwy komina. No i staranność wykonania. Podobno (!) łupek jest lepszy bo montuje się konstrukcję z łat a łupek układa na łuskę, więc zagrożenie zalaniem wodą prawie nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 23.07.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam Naprawde nikt niema takich plytek na kominie? Bo niewiem jak sie one zachowuja w praktyce? Dolaczam foto plytek http://images39.fotosik.pl/151/e78cedd0f4ba523dm.jpg Pozdr[/url] Looknij tu: http://forum.muratordom.pl/z-frontowym-gankiem-ii,t89001.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts