BOHO 25.06.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 witam i mam pytanie..... majster postawił mi drewnianą konstrukcję wiaty - słupy, murłata, krokwie - czyli klasyka..... miałem zamiar to zabezpieczyć i podkolorować - wybór padł na lazurę V33.... no ale teraz pada..... pada..... i pada..... a konstrukcja moknie....moknie.... i moknie..... dechy były już wysuszone - leżały przetarte jakieś dwa lata.... a teraz są mokre.... jak sądzicie, ile dni muszą schnąć, czyli sobie stać bez deszczu, tak żebym mógł je spokojnie zabezpieczyć lazurą...... tydzień ? dwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 26.06.2009 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.06.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Drewno jest bardzo "głupie"...Świerzo ścięte lub ścięte i przetarte na dechy schnie miesiącami i latami...Wyschnięte i polane deszczem schnie jak pranie...Podejdź i dotknij. Zobacz.Jak suche - to maluj.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 26.06.2009 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 pada już ze dwa tygodnie, więc z tym "schnie jak pranie" mam właśnie wątpliwości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 26.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 To dodaj współczynnik bezpieczeństwa poprawiając na - schnie jak 2 prania - i maluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.06.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 zdjęcia prosimy zdjęcia /ocenimy wilgotnośc na podstawie zdjęc chyba ocenimy ... / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 26.06.2009 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 zdjęcia prosimy zdjęcia /ocenimy wilgotnośc na podstawie zdjęc chyba ocenimy ... / jakie zdjęcia ??????? normalne bale sosnowe 14x14 cm, które mokną od dwóch tygodni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.06.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 zdjęcia prosimy zdjęcia /ocenimy wilgotnośc na podstawie zdjęc chyba ocenimy ... / jakie zdjęcia ??????? normalne bale sosnowe 14x14 cm, które mokną od dwóch tygodni..... Tp trzeba czekać do malowania aż wyschną. ile czasu? Trudno zgadywać jaka będzie temperatura i wilgotność powietrza u Ciebie, ale po 2 dniach bez deszczu już bym się nie zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.06.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jak dasz aktualne zdjęcia, to zobaczymy czy jeszcze mokre i czy z nich kapie... Powiemy Ci... A Ty wstrzymasz to malowanie i zrobisz kolejne zdjęcia.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 26.06.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jak dasz aktualne zdjęcia, to zobaczymy czy jeszcze mokre i czy z nich kapie... Powiemy Ci... A Ty wstrzymasz to malowanie i zrobisz kolejne zdjęcia.... Adam M. na razie mokre i kapie..... mogę to wam powiedzieć bez zdjęć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimber 20 27.06.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Tak jak wyzej napisano. Po kilku dniach ladnej pogody mozna spokojnie malowac. Jesli masz obawy, to daj drewnu np. tydzien na wyschniecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.06.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 jak pada, to idź pod dach, kup parę piw i te dni przeczekaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.06.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 wczoraj znowu padało......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 zdjęcia prosimy zdjęcia /ocenimy wilgotnośc na podstawie zdjęc chyba ocenimy ... / jakie zdjęcia ??????? normalne bale sosnowe 14x14 cm, które mokną od dwóch tygodni..... widze ze nie załapałes zartu ... wierzysz w to ze ktoś na odległośc poda Ci date malowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.06.2009 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 zdjęcia prosimy zdjęcia /ocenimy wilgotnośc na podstawie zdjęc chyba ocenimy ... / jakie zdjęcia ??????? normalne bale sosnowe 14x14 cm, które mokną od dwóch tygodni..... widze ze nie załapałes zartu ... wierzysz w to ze ktoś na odległośc poda Ci date malowania ? chodzi mi o datę i godzinę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.06.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 deszcz nie pada od dwóch dni, ale w dotyku drewno jest nadal mokre...... może jednak jakiś technolog drewna wie, w jakim tempie schnie drewno na wolnym powietrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.06.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Latem - szybko!A jak wieje to błyskawicznie... Masz wymagania!Słoneczko dopiero pierwszy dzionek uczciwie w pracy, a i to z przerwami... (u mnie)Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 30.06.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Miałem zamiar dzisiaj pomalować płot ale właśnie jest jeszcze wilgotne , a co tam przeciez sie nie pali a będą jeszcze ładne słoneczne dni w tym roku chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts