Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elektroniczny papieros

bladyy78

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja używam. Jest to DSE 901.

Super sprawa. Jadę na wkładach z wysoką zawartością nikotyny. Od prawie 4 miesięcy nie zapaliłem analoga.(moja małżonka od 2) Chociaż nie powiem, że jak ktoś pali przy mnie to mnie nie ciągnie. Ale odrobinka silnej woli. Paliłem około 2 paczek dziennie. Teraz koszt liquidu to 60zł miesięcznie i jeden atomizer wymieniłem. Nie śmierdzi w domu i samochodzie.

Początek (około 3 dni) nauka palenia - żeby nie wciągać płynu i przestawienie się na rodzaj dymu - łagodniejszy. Ale potem już z górki...

No dobra a czy to się nie psuje bo ponoć te fajki są bardzo awaryjne?

A co do smaku to jest on ostry czy delikatny.

Chodzi mi o to że nie pale dużo staram się to rzucić, ale jak już zapale chcę poczuć to coś w gardełku i się zastanawiam nad tym czy jak kupie tego papieroska to nie będę czuł tylko aromatu bez efektu tego przyjemnego gryzienia w gardełku.

Co do psucia - przez 4 miesiące padł mi 1 atomizer(koszt 45zl). Troszkę trzeba zadbac o papieroska, i np. raz w tygodniu wypłukać atomizer. Ważne jest też by nie kupowac jakiekoś taniego (no name) z chin. DSE mam z FARSE. Atomizer jest cześcią eksploatacyjna, i ma prawo po czasie się zepsuć. Akumulator też. Na paieros jest 1 miesięczna gwarancja. i jeżeli jest felerny to bez problemu wymieniają(w tych sklepach co kupuję)

Co do "ostrości" jest to lagodny dym - i to jest ten minus. Nie ma tego gryzienia. Ja ostrośc doprawiam sobie liquidem miętowym.

Ale zdrowotnie - z rana nie ma żadnego kasłania i odpluwania. Nie mam zamiaru wracać do analoga.

Więcej moge napisać w nocy. Podam strony sklepów.

Owszem, większość towaru pochodzi z chin, ale mnie chodziło o "firmówki" lub "no name". Ja mam FARSE i żadnych problemów.

Co do sklepów, to internetowo kupowałem na: http://www.e-dymek.com, i byłem w 110 % zadowolony. Teraz znalazłem sklep w Katowicach, kupuję na miejscu w siedzibie, więc nie wiem jak działa internetowo: http://www.elcigar.pl.

Nie "ćwiczyłem" innych papierosów(oprócz DSE901). Czekam aż te mi padną i wtedy może: http://www.janty.pl - przez użytkowników nazywany mercedesem wśród e-papierosów - ale ta cena...

...A co do producenta to wiem że niestety ale 95% tych papierosów pochodzi z Chin.

ciekawi mnie, gdzie została wyprodukowana płyta główna, monitor i klawiatura na której to piszesz ;)

Właśnie sobie kupiłem w Janty takiego szluga, dzisiaj mały trening, jutro od rana spróbuję pojechać tylko na tym patencie. Początkowe wrażenie nienajgorsze, ale najbardziej mnie kręci, jak sobie pójdę gdzieś do sklepu, kafejki alb do kina, a w ogóle niedługo znów polecę samolotem i dopiero będzie wesoło :D

Co do psucia - przez 4 miesiące padł mi 1 atomizer(koszt 45zl). Troszkę trzeba zadbac o papieroska, i np. raz w tygodniu wypłukać atomizer...

Słuchaj - a może dlatego padł ten atomizer - piszesz, że go płuczesz, ale w końcu jakaś tam elektrotechnika jest wewśrodku - może nie lubi wody :roll:

Garcia - widzę żeś już nieźle obznajomiony z tematem... ja sobie z tym liquidem coś nie mogę poradzić. Dolewam po kropelce, ale paprze sie to wkoło, bez chusteczek higienicznych ani rusz, poza tym te "dolewane" wkłady już tak nie smakują, co innego świeże, prosto z paczuszki (5 w pudełku 20PLN pudełko u "Janty"). Jak u Ciebie? Często wymieniasz wkłady na świeźe? To dla mnie o tyle ważne, iż niedługo znowu znikam na kilka miesięcy i muszę się zaopatrzyć w zapasy i nie wiem, czy inwestować w liquid, czy zapas wkładów?

Ja używam tylko liquidu z FARSE. Smak Liquidu dobrałem sobie sam. Mieszam smak camela z 1/3 mentholu. Dla mnie wystarczajaco się ostry zrobił :-) Próbowałem liquid polski - niquid - i to nie to - jakiś bez smaku i tego czegoś.

Napełnianie wkładu faktycznie "troszkę" uciązliwe, bo trzeba wklad wytrzeć

Napełniam pare kropli, czekam aż sie wsiąknie i dolewam do "pełna", a potem odsączam chusteczką nadmiar i wycieram naokoło do sucha. I ładuje toto do papierosa.

Wkłady wymieniam jak są już "brzydkie" - takie żółtawe. Co 7 - 10 dni. Kupuję puste.

Przy paleniu wkładów nie miałbym żadnej oszczędności ( 2 na dzień by zeszły) - a tak nie czuję że coś wydaję :-)

• 2 months później...