Ania i Bartek 26.06.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam (już mniej zielona) i zapraszam do nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 skoro zapraszasz to jestem:)) będe śledzić Waszą budowę i oczywiście kibicować ..fajny macie rozkład pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 26.06.2009 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Drodzy Forumowicze!Pomóżcie - mam dylemat zwiazany z naszą przyszłą kuchnią.http://lh5.ggpht.com/_JLIog62wE7Q/SkTBRMXQO0I/AAAAAAAAAQE/KKdPRdckbJY/s400/projekt.JPG Zdecydowaliśmy się na wyburzenie większości ścianki między kuchnią a salonem i zrobienie tam przejścia, a dotychczasowe wejście do kuchni od strony jadalni zastąpimy blatem roboczym, który spelniałby rolę dziennego stołu, miejsca do jedzenie posiłków. Takie miejsce jest dla nas bardzo ważne a trudno było mi znaleźć dla niego lepsze rozwiązanie. Czy macie jakies pomysy co do tego lub innego rozwiazania i w ogole ukladu tej kuchni?Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.06.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 ja mysle, że Twój pomysl jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 26.06.2009 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 witam i bardzo dziękuję za wpis i kibicowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 28.06.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam !! Nie wiem czy to dobre wyjście, bo tak wymyślone na szybko, ale spójrzcie i na nie Ja wpadłam na taki pomysł : http://images43.fotosik.pl/152/914ad572d02addb5.jpg Tam gdzie jest 1 zrobić kuchnię a tam gdzie jest 2 zlikwidować ścianę /czerwone krzyżyki/ i zrobić jadalnię. Dzięki temu zrobi się Wam - według mnie - więcej miejsca i przestrzeni w salonie. Tylko widzę ze tam w ścianie macie komin, więc przy zmianach trzeba by wziąć pod uwagę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 ale wtedy do kuchni z zakupami trzebaby latac przez salon:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 28.06.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 chyba żeby zostawić wejście do kuchni z holu, wtedy moznaby chodzić dookoła komina - warte rozważenia! dzięki wielkie! zaraz sobie to rozrysuję i przemyśle układ, muszą się zmieścić szafki, sprzęty i ten konieczny blat! dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 28.06.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Fakt o tych zakupach nie pomyślałam ... Hmm ... Ale można coś w tym klimacie pokombinować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 28.06.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam, Życzę sukcesów przy budowaniu Śliczną macie coreczkę. Budujecie się w Lesznie koło Warszawy ? Jeśłi chodzi o kuchnię to proponuję Ci rozrysowanie sobie tych układów na kartce w kratkę i wybranie najlepszej opcji. Zgadzam się ze noszenie przez salon zakupów nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale djae Wam dosyć fajny układ kuchnia , jadalnia, salon a moze w propozycji pajogor wystarczy wstawić drzwi ? Słabo widać wymiary pomieszczenia i trudno sie odniesc - zamiesc powiększoną samą kuchnie i jadalnie - moze wtedy jak będzie widac wymiary uda się nam coś pomyśleć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.06.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 jasne, że będziemy trzymać kciuki !!! jutro od 8 rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 28.06.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 trzymamy te kciuki i nie puscimy oby wszystko szlo sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 28.06.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 no i wielkie dzięki kami-lla, pajogor, kala67, i MR.CONSTR. za podpowiedzi co do kuchni, podzieliłam się Waszymi pomysłami z moim BArtkiem i oboje mamy już wizje naszej przyszlej kuchni! jutro naprawie nasza drukarke i zeskanuje projekt, tak, żeby był wyraźniejszy, również wymiary Zupełnie nie znam się na mądrych programach do projektowania, wiec pracuję sobie po prostu w excellu (zamiast kartki w kratkę ) i próbuję różne wersje wszystkich pomieszczeń w naszym domku. Jutro prześle Wam naszą wizję kuchni i jadalni! Wielkie dzięki jeszcze raz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 29.06.2009 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam, Życzę sukcesów przy budowaniu Śliczną macie coreczkę. Budujecie się w Lesznie koło Warszawy ? Jeśłi chodzi o kuchnię to proponuję Ci rozrysowanie sobie tych układów na kartce w kratkę i wybranie najlepszej opcji. Zgadzam się ze noszenie przez salon zakupów nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale djae Wam dosyć fajny układ kuchnia , jadalnia, salon a moze w propozycji pajogor wystarczy wstawić drzwi ? Słabo widać wymiary pomieszczenia i trudno sie odniesc - zamiesc powiększoną samą kuchnie i jadalnie - moze wtedy jak będzie widac wymiary uda się nam coś pomyśleć ? Dziękuję i już spieszę z odpowiedzią - córeńka kochana i bardzo grzeczna, codziennie Jej opowiadam o naszym domku, a zwłaszcza o Jej przyszłym pokoiku:) Ślicznie się wtedy uśmiecha:) Mieszkamy w Lesznie, ale tym wielkopolskim, a budujemy się w małej miejscowości pod Lesznem. I właśnie stamtąd nadchodzi teraz burza i wicher, niebo jest bardzo ciemno szare a mój mąż kochany wyrównuje na działce wykopane fundamenty!!! Jeśli tam tak pada jak myślę, to... A fundamenty wykopane zaostały dziś do południa... zaraz dzwonię do Bartka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 29.06.2009 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 narazie nic nie wiem, bo męża już na działce nie ma, a jak z niej wyjeżdżał to jeszcze tam nie padało... odwiózł brata do domu (11 km od naszej działki ) a tam leje tak, ze z domu wyjść nie da rady... zajrzy na te nasze wykopki jak będzie wracał, o ile to jeszcze są wykopki... a w Lesznie tak ciemno ze muszę światło w pokoju zapalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 29.06.2009 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ufff....popadało, ale nie zalało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 29.06.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Aniu - Wasz proejkt ma dużo plusów np brak schodów My mamy malutką działeczkę ok 550 metrów i ta powierzchnia wymusiła na nas kilka rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami-lla 29.06.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Dobrze że nie zalało Waszych wykopków U nas też się udało - choć po południu zrobiło się ciemno i burza kraży wokół nas - choć póki co nie pada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.06.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witaj:)u nas od 2 dni straszna duchota i deszcze padają, ale na szczęscie nie zalewa i mozna pracowac na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 30.06.2009 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam,Trochę mnie pocieszyłaś, ale u nas od ponad 2 godzin leje jak z cebra i chyba nie zamierza przestać. Nasze wykopki już i tak były dość podmoknięte po wczorajszym deszczu, a mamy tam gline i wszystko się lepi:( Jutro trzeba będzie tą wodę szuflami wygarniać, żeby móc żwirek i zbrojenia ułożyć.A jeśli dalej będzie padać, to w piątek grucha nie dojedzie po tym błocie do naszych wykopków (domek budujemy 40m od drogi).Bida:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts