Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ani i Bartka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy Forumowicze!

Pomóżcie - mam dylemat zwiazany z naszą przyszłą kuchnią.

http://lh5.ggpht.com/_JLIog62wE7Q/SkTBRMXQO0I/AAAAAAAAAQE/KKdPRdckbJY/s400/projekt.JPG

Zdecydowaliśmy się na wyburzenie większości ścianki między kuchnią a salonem i zrobienie tam przejścia, a dotychczasowe wejście do kuchni od strony jadalni zastąpimy blatem roboczym, który spelniałby rolę dziennego stołu, miejsca do jedzenie posiłków. Takie miejsce jest dla nas bardzo ważne a trudno było mi znaleźć dla niego lepsze rozwiązanie.

Czy macie jakies pomysy co do tego lub innego rozwiazania i w ogole ukladu tej kuchni?

Dziekuje!

Witam !!

Nie wiem czy to dobre wyjście, bo tak wymyślone na szybko, ale spójrzcie i na nie 8)

Ja wpadłam na taki pomysł :oops: :

http://images43.fotosik.pl/152/914ad572d02addb5.jpg

Tam gdzie jest 1 zrobić kuchnię a tam gdzie jest 2 zlikwidować ścianę /czerwone krzyżyki/ i zrobić jadalnię. Dzięki temu zrobi się Wam - według mnie - więcej miejsca i przestrzeni w salonie. Tylko widzę ze tam w ścianie macie komin, więc przy zmianach trzeba by wziąć pod uwagę :D

Pozdrawiam

Witam,

Życzę sukcesów przy budowaniu :)

Śliczną macie coreczkę.

Budujecie się w Lesznie koło Warszawy ?

Jeśłi chodzi o kuchnię to proponuję Ci rozrysowanie sobie tych układów na kartce w kratkę i wybranie najlepszej opcji.

Zgadzam się ze noszenie przez salon zakupów nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale djae Wam dosyć fajny układ kuchnia , jadalnia, salon

a moze w propozycji pajogor wystarczy wstawić drzwi ?

Słabo widać wymiary pomieszczenia i trudno sie odniesc - zamiesc powiększoną samą kuchnie i jadalnie - moze wtedy jak będzie widac wymiary uda się nam coś pomyśleć ?

no i wielkie dzięki kami-lla, pajogor, kala67, i MR.CONSTR. za podpowiedzi co do kuchni, podzieliłam się Waszymi pomysłami z moim BArtkiem i oboje mamy już wizje naszej przyszlej kuchni!

jutro naprawie nasza drukarke i zeskanuje projekt, tak, żeby był wyraźniejszy, również wymiary

Zupełnie nie znam się na mądrych programach do projektowania, wiec pracuję sobie po prostu w excellu (zamiast kartki w kratkę :lol: ) i próbuję różne wersje wszystkich pomieszczeń w naszym domku. Jutro prześle Wam naszą wizję kuchni i jadalni!

Wielkie dzięki jeszcze raz!

Witam,

Życzę sukcesów przy budowaniu :)

Śliczną macie coreczkę.

Budujecie się w Lesznie koło Warszawy ?

Jeśłi chodzi o kuchnię to proponuję Ci rozrysowanie sobie tych układów na kartce w kratkę i wybranie najlepszej opcji.

Zgadzam się ze noszenie przez salon zakupów nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale djae Wam dosyć fajny układ kuchnia , jadalnia, salon

a moze w propozycji pajogor wystarczy wstawić drzwi ?

Słabo widać wymiary pomieszczenia i trudno sie odniesc - zamiesc powiększoną samą kuchnie i jadalnie - moze wtedy jak będzie widac wymiary uda się nam coś pomyśleć ?

Dziękuję i już spieszę z odpowiedzią - córeńka kochana i bardzo grzeczna, codziennie Jej opowiadam o naszym domku, a zwłaszcza o Jej przyszłym pokoiku:) Ślicznie się wtedy uśmiecha:)

Mieszkamy w Lesznie, ale tym wielkopolskim, a budujemy się w małej miejscowości pod Lesznem.

I właśnie stamtąd nadchodzi teraz burza i wicher, niebo jest bardzo ciemno szare a mój mąż kochany wyrównuje na działce wykopane fundamenty!!!

Jeśli tam tak pada jak myślę, to... :cry: A fundamenty wykopane zaostały dziś do południa...

zaraz dzwonię do Bartka..

narazie nic nie wiem, bo męża już na działce nie ma, a jak z niej wyjeżdżał to jeszcze tam nie padało...

odwiózł brata do domu (11 km od naszej działki :-? ) a tam leje tak, ze z domu wyjść nie da rady...

zajrzy na te nasze wykopki jak będzie wracał, o ile to jeszcze są wykopki...

a w Lesznie tak ciemno ze muszę światło w pokoju zapalić :-?

Witam,

Trochę mnie pocieszyłaś, ale u nas od ponad 2 godzin leje jak z cebra i chyba nie zamierza przestać. Nasze wykopki już i tak były dość podmoknięte po wczorajszym deszczu, a mamy tam gline i wszystko się lepi:( Jutro trzeba będzie tą wodę szuflami wygarniać, żeby móc żwirek i zbrojenia ułożyć.

A jeśli dalej będzie padać, to w piątek grucha nie dojedzie po tym błocie do naszych wykopków (domek budujemy 40m od drogi).

Bida:(