Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Ani i Bartka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu nie czekajcie za długo z rodzeństwem :o)

Między moimi chłopcami jest 3 lata różnicy ( Karol 6 lat a Kamil 3 latka) już w tej chwili fajnie się ze sobą bawią - cho bywają też spięcia.

Wydaje mi sie jednak ze dwa lata jest bardziej optymalną różnicą.

:) My też nie chcemy zbyt długo czekać z drugim Cudem. Tym bardziej, że ja nie mam już 20 lat... od dawna nie mam...:)

W tej chwili mamy tylko dwa pokoje, to mało, ale i mieszkanie i sama okolica, sąsiedzi, itp. bardzo nam się podobają i gdyby nie metraż - chyba byśmy się nie budowali. Mieszkamy na parterze z wyjściem na trawkę, taras, mogę sadzić kwiatki, pochodzić boso po trawie, i to w piżamie:) urządzić grilla. Nasz przyszły domek będzie dwa razy większy, choć i tak będzie malutki, ale oboje z Bartkiem jesteśmy od samego początku jednomyślni co do wielkości i rozkładu. Niczego więcej nam nie trzeba, choc pewnie po skończeniu budowy znajdzie się parę "niespodzianek", które zrobiłoby się inaczej. No ale domek będzie nasz, nasz domek:)

Ania.........super mieszkanko macie !!!!!!!!!!!!

kupuje :lol: :lol: :lol:

a tak powaznie...to nie powinnaś miec problemów ze sprzedażą :wink:

A dziękujemy! To bardzo miłe:)

Jak już pisałam kami-lli - niechętnie się z niego wyprowadzamy, bo naprawdę dobrze się nam tu mieszka. Rodzinka się jednak powiększa i powiększać się mamy nadzieję nadal będzie, stąd decyzja o budowie domku.

W ogóle to...parę dni temu trafiłam do dziennika Podrzutek Jagny, napisany cudnie, super książka, i normalnie zawstydziłam się sama przed sobą "jakością" naszego dziennika. Muszę i chcę się lepiej postarać, tak, żeby czytało się nasz dziennik z przyjemnością:)

oby!

w czwartek wyjeżdżamy nad morze i do tego czasu chcieliśmy jak najwięcej zrobić, a najlepiej zacząć wyciągać mury

niestety przedłuża się malowanie abizolem, bez tego nie można ułożyć styropianu, rozgarniać ziemi, nawieźć piasku i wylewać stanu "zero"...

ale co tam, damy radę:)

a tydzień nad morzem z naszą Córunią dobrze wszystkim zrobi:) po powrocie będzie już - mam nadzieję - ta sierpniowa lepsza sucha pogoda i prace ruszą pełną parą:)

oby!

w czwartek wyjeżdżamy nad morze i do tego czasu chcieliśmy jak najwięcej zrobić, a najlepiej zacząć wyciągać mury

niestety przedłuża się malowanie abizolem, bez tego nie można ułożyć styropianu, rozgarniać ziemi, nawieźć piasku i wylewać stanu "zero"...

ale co tam, damy radę:)

a tydzień nad morzem z naszą Córunią dobrze wszystkim zrobi:) po powrocie będzie już - mam nadzieję - ta sierpniowa lepsza sucha pogoda i prace ruszą pełną parą:)

• 3 weeks później...

Kochani tu Zaglądający - która oliwka najbardziej się Wam podoba:

http://www.netweber.pl/produkty-elewacyjne/wybierz-najlepsze-rozwiazanie/palety-kolorow-i-struktur/kolornik-tynkow-oraz-farb/wiosna.html

A może znacie jakieś inne oliwki/zielenie które pięknie sprawdziły się na elewacji?

Witaj :wink:

ja niestety nie potrafie wybrac koloru z takiego małego kwadracika :lol: :lol:

musze coś zobaczyć na ścianie lub na podłodze, żeby sie na coś zdecydować!!!

no właśnie...

niezłe wyzwanie Wam rzuciłam:)

My i tak będziemy się ostatecznie decydowali na kolor elewacji w przyszłym roku, jak już domek będzie otynkowany, wtedy pomaluje się na ścianie kwadraty w 3-4 odcieniach i wtedy wrócę z prośbą o pomoc:)

Tymczasem byłam dziś na spacerku po naszej dzielnicy i mam parę zdjęć ścian i słupków klinkierowych w Dzienniku - zapraszam do oglądania!