slawkin 26.06.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam, Mam taki problem...Wstawiono mi drzwi wejściowe, które od góry są zapianowane na styrodurze.Szczelina między betonowym nadprożem a ramą drzwi wynosi około 10cm. Tynk w mieszkaniu jest gipsowy. Mam pytanie w jaki sposób wykończyć tynkiem tę ramę? Jeżeli było by to 1-2 cm wykonczył bym to gipsem, ale przy takich odległościach to mam stracha, i nie wiem jak to ugryźć. Chodzi mi o rodzaj "lepiszcza" oraz o techniczne porady co i jak...Boję się żeby nie rysowało się z czasem miejsce połączenia nowego i starego tynku. Czy ktoś z was przerabiał to już na swojej skórze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 26.06.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Hmm... Może kawałkiem płyty g-k na kleju do styroduru, a na to już położysz cokolwiek tynko-pochodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 nie wiem czy do tynku gipsowego też to pasuje, ale bardzo często pojawia się informacja, aby trochę odkuć tego istniejącego tynku i całość zakryć wklejając siatkę (jak do ociepleń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibac 29.06.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Przymocuj do belki profile, a na to płyte KG (tylko zieloną). Pózniej na całe kawałki płyt nanieś gładź gipsową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek_K 29.06.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 U mnie, ze względu na zbyt dużą szczelinę, postanowiłem zrobić obramowanie drewniane. Czyli wykończenie jest dookoła drewnem identycznym jak drzwi. Dzięki temu nie będę się stresować, że będzie widać łączenie.Pozdrawiam,Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts