Kasiorek 26.06.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jeszcze jestem w szoku , razem z Michaelem odszedł kawał mojego dzieciństwa, pamietam jak na 15 urodziny dostała jego płytę, jakie to były kawałki... i choć dawno nic nie nagrał i psy na nim ostatnio wieszali , dla mnie zawsze zostanie w pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jakos nie jest mi smutno z tego powodu i dziwię się , że tyle miejsca poswięca się temu człowiekowi na polskich portalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millid 26.06.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 ja też zawsze będę go pamiętać... pomimo tego jakim był dziwakiem piosenki miał piękne, też się prawie na nich wychowałam. W sumie to żal go, całe życie miał takie pokręcone, biedny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Na koniec chyba rzeczywiscie byl biedny - mial 400 milionow $ dlugu..... On byl nie tylko nieprawdopodobnie utalentowany , z niesamowita osobowoscia sceniczna ( wystepowal od 5 roku zycia ) ale tez czlowiekiem ktory przelamywal bariery - zeby czarny wykonawca dominowal w muzyce rozrywkowej i w MTV - to przed Michaelem bylo w Stanach nie do pomyslenia....... Nie mowiac o tym, ze wprowadzil taniec na scene - przed nim Elvis tylko ruszal biodrem........ i potrafil oddac w tancu rzeczywistosc amerykanskiej ulicy ....byl prekursorem hip-hopu i posrednio rapu...... To on bul wspolatorem koncertu " dla Afryki " ........ W okresie dorastania dopadla go depresja - wtedy jeszcze nie bylo lekarstw i roznych ich kombinacji i metody leczenia byly w powijakach - plus musial uniezaleznic sie od ojca ktory byl niezlym prymitywem- operator dzwigu na budowie - , znecal sie i bil tych chlopakow o matce nie wspominajac........jak sie zorientowal , ze Michael to kura znoszaca zlote jajka to go po prostu eksploatowal do maximum..... Szkoda.........zaplacil wysoka cene za talent , brak dziecinstwa, zycie pod presja..... Michael - byles wielki i taki zostaniesz w naszej pamieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Na koniec chyba rzeczywiscie byl biedny - mial 400 milionow $ dlugu..... Pozostanie w pamięci wierzycieli na zawsze. On byl nie tylko nieprawdopodobnie utalentowany , z niesamowita osobowoscia sceniczna ( wystepowal od 5 roku zycia ) ale tez czlowiekiem ktory przelamywal bariery - zeby czarny wykonawca dominowal w muzyce rozrywkowej i w MTV - to przed Michaelem bylo w Stanach nie do pomyslenia....... Myslałem , że był biały. Nie mowiac o tym, ze wprowadzil taniec na scene - przed nim Elvis tylko ruszal biodrem........ Nie wciskaj chociaż kitu , że chadzasz tu i tam wypisując takie bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jedno jest pewne - po tobie nikt specjalnie plakac nie bedzie, monotematyczny nieszczesniku z intelektualnego zadupia ....... Po Michaelu placza dwa albo i trzy pokolenia - jego muzyka towarzyszyla nam wszedzie - w samochodzie, parkach, radiu, telewizji ........byla jak powietrze. Trudno uwierzyc, ze Michael Jackson nie zyje ......zabiera ze soba czastke naszego dziecinstwa i mlodosci...... O tym jak zrewolucjonizowal muzyke i kulture pop porzez swoj spiew i taniec, osobowosc sceniczna beda pisac magisterki i doktoraty...... Lamal bariery przedtem nie do pokonania dla czarnych tworcow i muzykow ......wielkrotnie w rasowo wciaz podzielonych Stanach, spiewal o tym, ze kolor skory nie ma znaczenia . Jego muzyka trafila pod strzechy w kazdym zakatku swiata od Bangladeszu po wioski w Afryce......jego muzyka i przekaz byly u n i w e r s a l n e . Michael, bedzie nam Ciebie brakowac...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 26.06.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Nie byłam fanką, ale nie znac jego i jego muzyki choc w minimalnym stopniu sie nie dało.Fakt - legenda za życia. Zasłużona legenda- nie da sie ukryc. I mimo że nie czuje specjalnego smutku dzis... Jakos tak jestem zdziwiona, że TAKIE postacie umierają tak...po prostu.A jeszcze kilka dni temu czytałam, że miał dac światowy show - szkoda że nie zdążył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jaka znowu postać? Całkiem wam już mózgi mass media wyprały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.06.2009 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Dla mnie był po prostu genialnym muzykiem i chociaż nie byłam zagorzałą Jego fanką to umiem docenić i podziwiać Jego talent. Jego teledyski to majstersztyk sztuki video. Nie czuję się wyprana przez mass-media, po prostu żałuję, że więcej już nie będzie mógł tworzyć - dla milionów ludzi na świecie to koniec jakiejś epoki i wiele milionów ludzi płacze po Nim prawdziwymi, szczerymi łzami. Nie sądzę, aby ktokolwiek miał prawo Im tego zabronić i jestem przekonana, że wyśmiewanie się z czyjegoś żalu jest co najmniej nieładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Michael Jackson wyrazal a jednoczesnie ksztaltowal masowa wrazliwosc artystyczna - moja tez - od muzyki pop poczawszy a na modzie skonczywszy - na wszystkich kontynentach - przez dobre 20 - 30 lat. M y chcielismy go sluchac bo podobala nam sie jego muzyka - i sposob w jaki ja przekazywal - to bylo odbicie czasu i miejsc w jakim zylismy - czlowiek byl genialny .......bo uniwersalny . Takie smedzenie, ze media nam go wciskaly - to przeklamanie zawistnego i rozczarowanego czlowieka..... Michael Jackson oprcz tego ze byl genialnym muzykiem , wykonawca i tancerzem byl pozniej tez bardzo chorym czlowiekiem - zreszta juz jako dziecko byl poza scena chorobliwie niesmialy- .......wykorzystywanym w dziecinstwie przez ojca na maxa a pozniej zeby sprostac presji i zaakceptowac nieuchronny proces starzenia, czego nie potrafil - zapewne przez innych . To - jak ten niesmialy dzieciak a pozniej chory czlowiek dawal na scenie z siebie co najlepsze fanom na calym siwecie przez tyle lat......jest godne podziwu i chyba teraz ludzie to zrozumieli bo mieli go ostatnio za jakies ostatnie dziwadlo........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 To przerażające co wy tu wypisujecie. Jakas wielce niedoskonała istota ludzka odeszła z tego swiata .... a tu takie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 26.06.2009 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Hocki działasz mi na nerwy,już nie pierwszy raz , masz jakieś kompleksy,że musisz się dowartościować idiotycznymi wstawkami ? "patrzcie jaki jestem kontrowersyjny..." jak dziecko które chce zwrócić na siebie uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Wszyscy z natury sa niedoskonali - taki Mozart na przyklad - jako mlody chlopak sluzyl jako zabawka seksualna na roznych dworach bogatym paniom - ......ale niektorzy sa do tegoj jeszcze - genialni . Staja sie symbolem czasu i miejsc, epoki ........ a poprzez muzyke - najbardziej uniwersalna ze sztuk - ponadczasowi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 26.06.2009 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Człowieku , uszanuj choć ten watek, czyjąś śmierć, przepraszam to miało być do Hocki ale na szczęście usunięto posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A jego Earth Day ? ( nawet w kotekscie tych anomalii pogodowych w Polsce ) - nieprawdopodobnie sie to teraz oglada....... Michael byl prekusorem w wielu dziedzinach ........rasowych, ekologicznych ....wyrazal nasze ambicje nadzieje i obawy..... Niezwykly czlowiek, genialny muzyk i tancerz .... O rany, nie moga uwierzyc, nie moge uwierzyc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 26.06.2009 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Też nie byłam jakąś namietną jego fanką ale jego teledyski były dla mnie majstersztykiem. Pamietam jak w Jarmarku puścili po raz pierwszy "Thriller" boszszsze, zamykałam oczy, sama byłam w domu.To kolejny przykład Artysty którego życie przerosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 To ja tylko "kontrowersyjnie" dodam , że król był nagi. A w żałobie , która staje się jakąs zbiorową psychozą uczestniczyć nie zamierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.06.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Nikt nie każe nikomu w niczym uczestniczyć, sam tu przyszedłeś wykazać swoją inność - okey, ale wytrząsać się na ludźmi mającymi czelność myśleć i mówić inaczej to już jest nie fair. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 26.06.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A Michael z Jackson 5 - jaki to byl swietny dzieciak....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Nikt nie każe nikomu w niczym uczestniczyć, sam tu przyszedłeś wykazać swoją inność - okey, ale wytrząsać się na ludźmi mającymi czelność myśleć i mówić inaczej to już jest nie fair. To nie do końca tak. Od rana panoszą się w necie info o tym człowieku. Moim zdaniem to wciskanie ludziom kitu , pranie mózgu. Zmarły nie był nikim nadzwyczajnym i godnym takiego rozgłosu. Przerażające jest to jak łatwo ludzie poddają się medialnym manipulacjom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts