Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odszedł Król...

Kasiorek

Recommended Posts

Agduś tu nikt biznesu nie kręci po prostu dla nas odszedł kawał dobrej muzyki i tego się trzymamy, nie mam zamiaru wystawiac świeczek w oknie ani innych szopek odczyniać. Nie klekałam przd telewizorem na widok Michaela ale jakaś żałość w sercu zostaje. I nie wsiadam na nikogo za brak podobnych odczuć tylko za chamskie zagrywki. Jesli komuś ten wątek nie odpowiada niech po prostu tu nie wchodzi

• Odpowiedzi 209
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

....... I nie wsiadam na nikogo za brak podobnych odczuć tylko za chamskie zagrywki. Jesli komuś ten wątek nie odpowiada niech po prostu tu nie wchodzi

Nigdzie nie napisałas , że to wątek wspominkowy idola.

Chamskie i głupie zagrywki to akurat stosuje tutaj jeden z wielbicieli zmarłego piosenkarza pop.

on tylko się gibał i śpiewał

genialni to byli raczej ci, co go kreowali, on był podatny na wskazówki

toć to nie on sam to wszystko stworzył

a już sobie jaja robili o serii koncertów

toć on zwrotki już nie miał siły zaśpiewać

nie zdziwię się, gdy organizator ogłosi niewypłacalność, bo miszczowi przytrafiło się "nieprzytrafiszczalne"

jednakże osobiście coś wniósł, nie przeczę, dał z siebie dużo

Agduś tu nikt biznesu nie kręci po prostu dla nas odszedł kawał dobrej muzyki i tego się trzymamy, nie mam zamiaru wystawiac świeczek w oknie ani innych szopek odczyniać. Nie klekałam przd telewizorem na widok Michaela ale jakaś żałość w sercu zostaje. I nie wsiadam na nikogo za brak podobnych odczuć tylko za chamskie zagrywki. Jesli komuś ten wątek nie odpowiada niech po prostu tu nie wchodzi

Ależ ja nie piszę, że TU ktoś biznes kręci, tylko, że na pewno wielu ludzi to zrobi.

Szanuję Twoje uczucia i nie mam zamiaru pakować się z butami. Po prostu każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, byle zrobił to w sposób nikogo nie obrażający.

Gość Pepeg z Gumy
To byl fenomen - ja tez nie bylam jakas zagorzala fanka - ale jego muzyka

towarzyszyla mi wszedzie i przyjmowalam to jak powietrze .....

.

No to dupa.

Będziesz teraz poważnie niedotleniona.

To byl fenomen - ja tez nie bylam jakas zagorzala fanka - ale jego muzyka

towarzyszyla mi wszedzie i przyjmowalam to jak powietrze .....

.

No to dupa.

Będziesz teraz poważnie niedotleniona.

Najbardziej wrazliwym na niedotlenienie organem jest mózg.

Przewlekła hipoksja może objawiać się m.in. otępieniem , agresją .....

Odnoszę wrażenie , że lumpowi doskwiera niewydolnosc oddechowa od dłuzszego juz czasu.

Gość Pepeg z Gumy

Najbardziej wrazliwym na niedotlenienie organem jest mózg.

Przewlekła hipoksja może objawiać się m.in. otępieniem , agresją .....

Odnoszę wrażenie , że lumpowi doskwiera niewydolnosc oddechowa od dłuzszego juz czasu.

Daj spokój , to dotyczy tylko naczelne.

Żal, że umarł człowiek. Rozumiem, że jego fani bardzo to przeżywają. Szanuję to i nie mam zamiaru kpić ze SZCZEREGO żalu. A swoją drogą prawdziwa żałoba odbędzie się w cieniu wielkiego medialnego show, które będzie miało na celu sprzedanie milionów płyt, wydawnictw, albumów zdjęciowych, plakatów, koszulek, czapeczek, znaczków, otwieraczy do butelek...,

Szczera prawda. To właśnie jest to gó.no, kóre nas otacza, które za mediami, jak kiedyś za Panią MATKĄ przyjmujemy.

Tyle, że kiedyś Pani Matka miała na względzie nasz interes.

A teraz interes polega na tym ile sms-ów uda się z nas zedrzeć.

Wprawdzie każdego, kto śmie napisać, że nie uwielbia, spotykają tu oskarżenia o wszystko co najgorsze, ale ja się odważę: nie uwielbiałam, nie uwielbiam, nie czuję się naznaczona pokoleniowo jego muzyką. Owszem, podobały mi się teledyski - chyba pierwsze tak fabularne i dopracowane. Sama muzyka mnie nie zachwycała.

Tu nie chodzi o uwielbienie czy nieuwielbienie, bo i mi do uwielbienia daleko. Można nie lubić jego twórczości. Można mieć uwagi na temat jego życia prywatnego. Myślę jednak, że jego talent nie podlega dyskusji. Prawda?

Wcale nie naśmiewam się z tego, że kogoś zachwyca, że dla kogoś to muzyka jego młodości, wspomnienia itd. Ale proszę uszanować fakt, że dla mnie nie.

Szanuję, ale nie będziesz tego maglować w tym wątku przez kolejne kilka stron? Proszę.

Narażę się jeszcze bardziej - tak jest po śmierci każdego znanego człowieka. Czy jest to król popu, czy papież - wielu ludzi chce po prostu kręcić biznes. I chyba o tym pisali tu ci, którzy zostali odsądzeni od czci i wiary.

Mam wrażenie, że nie o tym. Co innego paru cwaniaków, co chcą przy okazji swój biznes rozkręcić. Natomiast wmawianie, że wszyscy, którym się jego muzyka podobała i którzy żałują, że więcej nie będzie są ofiarami sztucznie nakręconej przez media popularności artysty, jest bez sensu. To wszystko na odwrót. To media korzystają z jego popularności wynikającej z talentu. Ileż razy próbowano beztalencia wykreować na gwiazdy. Kończyło się po sezonie.

Myślę jednak, że jego talent nie podlega dyskusji. Prawda?

Jego muzyka nigdy mi sie nie podobala , ani taniec .Tak wiec moim zdaniem podlega to dyskusji .

Kazdemu wg upodoban , jeden disko polo czy to polskie czy amerykanskie drugi cos innego slucha .

Nie mniej przykro zawsze jak umiera czlowiek czy to znany czy nie.

To media korzystają z jego popularności wynikającej z talentu. Ileż razy próbowano beztalencia wykreować na gwiazdy. Kończyło się po sezonie.

Niestety nie i w tym problem.

Znane jest zdanie firm promocyjnych: dajcie miliard dolarów na promocję, a z najwiekszego śmierdziucha zrobimy światową wódkę. I tak jest. Za najlepsze wódki uchodzi jakiś Absolut, jakaś FINLANDIA... i jeszcze w wersji cytrynowej... po prostu PROFANACJA WÓDKI!!!!!

Prawdzwą wódkę produkuje się w trzech krajach: jest to Polska, Rosja i Ukraina. Zadne Szwedy i Finy nie są w stanie wyprodukowć normalnej wódki!!! A jednak to im świat wierzy, bo mają kasę na pieprzenie w mediach.

Takim samym pieprzeniem były wieści o nadzwyczajnych zdolnościach Zmarłego (niech mu ziemia lekką będzie). To media go wykreowały i zniszczyły.

A mógł żyć...

Znane jest zdanie firm promocyjnych: dajcie miliard dolarów na promocję, a z najwiekszego śmierdziucha zrobimy światową wódkę. I tak jest.

Wiesz. Myślę, że nie w tej branży. Naprawdę można mnożyć przykłady gwiazdek jednego sezonu w które ktoś pompował kasę i nie wiele z tego wychodziło. Niewiele poza jeden sezon. (A na wódce się nie znam to se nie podyskutujemy)

Takim samym pieprzeniem były wieści o nadzwyczajnych zdolnościach Zmarłego (niech mu ziemia lekką będzie). To media go wykreowały i zniszczyły. A mógł żyć...

Wiesz, nie sądzę. Po prostu się ludziom podobał, choć nie wszystkim (i dobrze).