Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

odszedł Król...

Kasiorek

Recommended Posts

Zaistniala teoria, ze to Michael Jackson swoja muzyka i klipami przyczynil sie do

zburzenia Muru w Berlinie.......takze Michael Jackson to byla nawet tajna

bron :D

Słusznie. Doprowadził tez do wyboru papieża - Polaka i odkrył wodę na Marsie.

• Odpowiedzi 209
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A Pele to panie dzieju....a w ogole czy ten Jackson jakis to umial wypic ? -

oto pytanie zasadnicze . No i oczywiscie papiez Polak i slon a sprawa

polska - perpetuum mobile - pierwsze i jedyne .......

Wspolpraca z Lionelem Richie zaowocowala koncertem dla Afryki i piosenka

"We are the World "

Okazuje sie, ze jednak Michael glupi nie byl i pare dobrych decyzji

biznesowych w swoim zyciu podjal.......takze nie byl taki biedny za jakiego go

juz wszyscy uwazali.......te 400 milionow dlugow to mowia, ze pokryja z

samego " sciagania " jego piosenek i jeszcze zostanie......... 8) 8)

Nie byl facet taki glupi za jakiego go podawali..... 8)

..............

przykro, ze odszedł za wczesnie.

ale takie przemowienia ...

prawie jak Cyrankiewicz po smierci Stalina.

Myli ci sie chyba przymus z przyjemnoscia :D

Mi osobiscie muzyka sprawia troche radosci , wiec analogii do Stalina i

Cyrankiewicza raczej nie zauwazam....... :D :D :D :D ...ale jak komus sie tak

kojarzy...... cos jak biala chusteczka tylko , ze wszystko Stalin, Stalin, Stalin i jeszcze raz Stalin ....zycze powodzenia ! :D :D :D :D :D

Cokolwiek by nie napisac to niektorym kojarzy sie wylacznie z papiezem albo dla odmiany ze Stalinem :lol: :lol:

Niech ktos zalozy watek o tym jak kisic ogorki a na bank pojawi sie tam papiez Polak i Stalin . :lol: :lol: :lol: :lol:

Gość Pepeg z Gumy

przykro, ze odszedł za wczesnie.

ale takie przemowienia ...

prawie jak Cyrankiewicz po smierci Stalina.

:D :D Gdyby jeszcze nawiedzona dziewoja z Pragi nie epatowała tak fałszywą martyrologią dzieciństwa Michaela, to niemal byśmy się z propagandy PRL-u całkiem wydobyli.

He,he

1.

Król Jackson nie utrzymywał wcale rodziny będąc 6 letnim dziecięciem . Ba! Nie czynił tego nawet będąc 12 letnim gdy wydał solową płytę.

Jego zarabianie na część rodziny zaczęło się dopiero w wieku dojrzałym, kiedy nie było już specjalnie słychać ani o Jackson 5, ani o The Jaksons.

Utrzymywał faktycznie pięcioro rodzeństwa i starych, chociaż nie do końca, bo solowa kariera Jacksona to rodzinne przedsiębiorstwo i tyrali na zakładzie wszyscy.

Proste - zamiast zatrudniać niesprawdzonych ludzi z ulicy wynajął, skąpiradło jeden, rodzinę :D

2.

Solowo Jackson nigdy nie był związany z Tamla Motawn tylko z CBS a potem z Epic i w końcu z Sony. Kolejna więc bzdura pseudo fanki o wyrywaniu się dzielnego Majka spod skrzydeł..

3.

To nie Michael Jackson dobierał sobie muzyków w postaci Quincy Jonesa.

Odwrotnie.

To Epic Record postanowili zdolnego piosenkarza wziąć pod skrzydła.I to dzięki niemu , S. Wonderowi, Paulowi Mc Cartney młody Jackson wypłynął na szerokie wody zdobył Grammy. Byl wówczas rok 80 i za nagrodę Grammy nie mógł 22 letni Jackon jeszcze utrzymać swej pasożytniczej rodziny nawet gdyby strasznie chciał.

Prawdziwa kariera z wielka kasą zaczyna się w 1982roku a więc w wieku 24 lat a jej rozwój i fabryka pod nazwą "Michael Jakson" rozwija sie bezboleśnie do 94 roku. Od 95 roku zaczyna się odcinanie kuponów i zabawa w biznes za pomocą akcji, prowokacji, wystąpień antysemickich, sporadycznych utworów godnych zauważenia, procesów itp.

Michaele Jackson jest od 99roku już tylko drogo sprzedającą się marką.

Od 90 do 99 właściwie bardziej znane są jego horrendalnie drogie i świetne teledyski oraz akcje niż albumy.

amen, tyle od nie fana .

I jeszcze jedno. Hit "We are the world" nie zainicjował koncertów dla głodującej Afryki. Został napisany owszem przez Richie'go i Jacksona, ale koncert zainicjował niejaki Bob Geldof i to na tę okazję (Live Aid nr1) został skomponowany hicior śpiewany zbiorowo.

Dzieki J a c k s o n 5 , zespolowi ktorego maly Michael b\yl gwiazda, i na

punkcie ktorego miala hopla cala Ameryka rodzina przeprowadzila sie z

rozpadajacej chalupy do luksusowego domu w Los Angeles.

Ojciec Jacksona lal Michaela gdy go cos w......lo , ale w wydanym z 10 lat

temu oswiadczeniu stary napisal, ze nie bil Michaela p a s e m czyli n ie mozna

tego uznac za bicie...... :D

Gość Pepeg z Gumy

Lump zanim skasowałaś, napisałaś wcześniej.

Stalin, martyrologia, papiez, stalin, martyrologia.......i wszystko panie poza tym -

humbug, humbug , panie.......i widzimy jak to wszystko wyglada ...

Jaki Jackson, co , kiedy, po co i wszystko to zmyslone albo wymysl telewizji

Pzmietajcie - prawda t y l k o u Pepega z gumy

Na peczki lub kopy .......

Trudno mieć litość dla ciebie, o którą tak retro zabiegał.

:p :p

Żałobny żal dupę ściska.

Popychasz nieprawdziwe pierdoły na temat, który jest ci podobno bliski.

Pozer jesteś.

Przeczytałem tylko pierwszą stronę, ale pewnie dalej było tylko lepiej... :-?

Kontra wobec tych, którzy dzielą się swoimi smutnymi odczuciami związanymi ze śmiercią jak zawsze tu i pewnie w sieci całej mnie nie dziwi. Tak było i przy JPII i przy gołębiarzach i przy górnikach i pielgrzymach etc. Nadal nie wiem po co ktoś taki manifestuje swoje "nie"? Bo dla mnie wyrazem szacunku z pozostaniem "na nie" jest po prostu brak wpisu. No ale MY POLACY lubimy się popisać, że mamy swoje własne osobiste, mega autonomiczne zdanie na każdy, najlepiej kontrowersyjny, temat. No i nie damy się oszwabić i zbałamucić bankom, korporacjom, politykom, mediom, Żydom i masonom. Tyle złego na nas dybie :-?

No i to pranie mózgu serwowane przez media. Qrcze, ileż razy ja o tym czytałem? Ileż słyszałem? ... w mediach (sic!) :o To zaczyna być bardziej abstrakcyjne niż liczby zespolone.

Jackson był wybitny. To mu trzeba przynać nawet nie będąc jego fanem. Nie wiem, jak można mieć tupet, żeby totalnie krytykowć takiego człowieka, samemu mając na koncie najwyżej "hej sokoły" po flaszce. Albo będąc jednym z milionów przeciętnych, powtarzalnych (w sesnie osiągnięć) jednostek czy to prawników, czy lekarzy, czy geszefciarzy, czy też robotników od taśmy czy rolników od pługa. Jaką oni mają samoocenę, skoro takiego faceta uważają za szaraczka-przeciętniaczka? Ciekawym.

Michael Smutno skończył. Szkoda, bo wydawało się, że się wykaraska. :-?

żal mi tych, ktorzy nie potrafia oddac szacunku zmarlemu i jeszcze szydza z tych, ktorym jest smutno.

ale to takie polaczkowe :-?

chcecie szydzcie, ale zalozcie wlasny watek.

[']

a nie masz czasem wrażenia, ze tu nikt ze Zmarłego nie szydzi? Tylko raczej z poglądów (ściślej: mniemań) żałobników?

Przeczytałem tylko pierwszą stronę, ale pewnie dalej było tylko lepiej... :-?

Kontra wobec tych, którzy dzielą się swoimi smutnymi odczuciami związanymi ze śmiercią jak zawsze tu i pewnie w sieci całej mnie nie dziwi. Tak było i przy JPII i przy gołębiarzach i przy górnikach i pielgrzymach etc. Nadal nie wiem po co ktoś taki manifestuje swoje "nie"? Bo dla mnie wyrazem szacunku z pozostaniem "na nie" jest po prostu brak wpisu. No ale MY POLACY lubimy się popisać, że mamy swoje własne osobiste, mega autonomiczne zdanie na każdy, najlepiej kontrowersyjny, temat. No i nie damy się oszwabić i zbałamucić bankom, korporacjom, politykom, mediom, Żydom i masonom. Tyle złego na nas dybie :-?

No i to pranie mózgu serwowane przez media. Qrcze, ileż razy ja o tym czytałem? Ileż słyszałem? ... w mediach (sic!) :o To zaczyna być bardziej abstrakcyjne niż liczby zespolone.

Jackson był wybitny. To mu trzeba przynać nawet nie będąc jego fanem. Nie wiem, jak można mieć tupet, żeby totalnie krytykowć takiego człowieka, samemu mając na koncie najwyżej "hej sokoły" po flaszce. Albo będąc jednym z milionów przeciętnych, powtarzalnych (w sesnie osiągnięć) jednostek czy to prawników, czy lekarzy, czy geszefciarzy, czy też robotników od taśmy czy rolników od pługa. Jaką oni mają samoocenę, skoro takiego faceta uważają za szaraczka-przeciętniaczka? Ciekawym.

Michael Smutno skończył. Szkoda, bo wydawało się, że się wykaraska. :-?

Mi tez po prostu szkoda...........mam mile wspomnienia zwiazane z jego muzyka - lub - jak chca niektorzy - jestem zmanipulowana.

I dobrze mi z tym .

Gość coolibeer
Ja również lubiłem słuchać i grać utwory Michela Jacksona. Ludzie bawili się przy jego muzyce i świetnie pasowała do każdych imprez. Był ale jak to mówią Król nigdy nie umiera i tak już zostanie. Będzie jeszcze długo długo istniał w sercach wielu ludków. A tak dla przypomnienia to podali ostatnio w Radiu że sprzedał ponad 700 Milionów płyt.

Takie z niego niby ( wg niektórych ) beleco a kto jak nie On wprowadził słynne "i-hi " , białe skarpetki do czarnych butów i taneczne chwyty "poniżej pasa" ? 8)

Pitolę na to, czy się komuś podoba czy nie, dla mnie było to objawienie w czasach, kiedy wszystko było takie siermiężne, kiedy MJ się zjawił ...w życie wleciał Kolorowy Motyl Muzyki.

I wisi mi, że nie nagrał przez lata nic, guzik mnie obchodzą spekulacje innych na temat jaki był..

Dla mnie był ciepłym , słonecznym dniem moich lat młodszych.