Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w sklepie wynalazłam tylko takie przytwierdzone do tablicy, niestety w większych odstępach - chyba nie byliby zadowoleni, gdybym próbowała odkleić!... ;)

ale coraz bardziej mi się podobają, choć droższe, mają szanse wygrać z berkerami (zdecyduję po obliczeniu całości)

A nie masz tam jakiego liroja albo castoramy? Tam sobie możesz pooglądać do woli. A poza tym to w tym Twoim sklepie powinni mieć jakieś bardziej mobilne egzemplarze, chyba że to pokazówka na zamówienie.

u siebie mam MERTEN - ramka antracyt mat, srodek bialy wysoki polysk

seria m-plan - mialy byc szklane ramki na poczatku ale jak dostalem wycene to zrezygnowalem i sa plastiki i tez wyglada super a cena 50% nizsza :-)

ramki od x1 do x4

montowanie ramek x3 lub x4 to istny koszmar - nie polecam

dodam doprecyzowanie:

ramki polecam - natomiast ciezko sie montuje-tego nie polecam :-)

chodzi o to ze ciezko sie to montuje - z wypozomowaniem to nie ma wiekszego problemu - najtrudniej poustawiac wszystie puszki i ramke wzgledem puszek tak aby przycisi chodzily idelanie - czyli bez zadnych oporow, otarc o ramke itp

powiem tak u mnie x4 meczylem sie prawie 2 godziny - no moze problem tez byl taki ze scianka byla krzywa i szla lekko po łuku :-)

najszybciej montowalo mi sie ramki x1 z kontaktem lub zaslepka :-)

oczywiscie montaz odbywal sie sukcesywnie bo w 1 dzien to bym nie zdazyl i nerwowo nie wytrzymal :-)

PS jestem detalista to tez moze mam trudniej w takich sytuacjach heh

U nas będą BIAŁE, z Ospela, seria Gazela. Podobają się nam, bo nie są kwadratowe.

no u nas wlasnie wszystko jest kwadratowe :-)

I właśnie to świadczy o różnorodności gustów! Jakże nudno by było, gdyby wszystkim podobało się to samo. :)

Ja mam u siebie Gira E22 w kolorze stali szlachetnej - takie jak w linku

http://www.gira.de/produkte/e22.html

Ich zaletą jest zlicowanie ze ścianą dzięki zastosowaniu specjalnych puszek montażowych, a wadą - cena!!!!

Kolor kolorem, to zależy od wystroju wnętrza.

Ale okropnie wyglądają takie panele po 4-5 wyłączników w jednym. Maksymalnie jestem w stanie znieść widok dwóch wyłączników w jednym panelu - więcej to makabra :roll:

Nie widziałam jeszcze 4-5 wyłączników w jednym. Ale gniazda tak. I wolę mieć ramkę x4 albo nawet x5 niż plątaninę przedłużaczy.

Kolor kolorem, to zależy od wystroju wnętrza.

Ale okropnie wyglądają takie panele po 4-5 wyłączników w jednym. Maksymalnie jestem w stanie znieść widok dwóch wyłączników w jednym panelu - więcej to makabra :roll:

Nie widziałam jeszcze 4-5 wyłączników w jednym. Ale gniazda tak. I wolę mieć ramkę x4 albo nawet x5 niż plątaninę przedłużaczy.

Co do gniazd, to oczywiście masz rację.

Ale ja nie pisałam o gniazdach, które są z reguły ukryte, tylko o wyłącznikach. 8)

Zauważyłam przeca :) i dlatego napisałam, że nigdzie nie widziałam :)

E tam... musiałaś gdzieś widzieś, bo pełno teraz tego wszędzie, a wygląda strasznie. Może nie wyraziłam się zbyt jasno: chodzi o umieszczenie wyłączników w ramkach potrójnych, poczwórnych lub więcej.

Tutaj jest taka ramka, bez wyłączników, ale można wyobrazić sobie o co chodzi:

http://www.bazarek.pl/produkt/46109/409525/legrand-cariva-ramka-poczworna-bialykremowy.html