Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot rozpaczliwie miauczy - o co mu chodzi?

Gutek  Fredek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trudno powiedzieć dlaczego tak miauczy. Może daje znać że chce jeść? Może chce na kolanka? Może nawołuje? Może chce 'pogadać'? :D

Mam 4 kocury i u każdego od czasu do czasu taki szał jest, u każdego z innego powodu. Każdy jest kastrowany, zatem kwestia miauczenia nie jest chyba z tym związana. Na pewno jednak nie miauczą za kotką, z wiadomych względów. Ale niech cię to nie powstrzymuje przed kastracją. Pytasz retorycznie czy twemu kocurowi nic się od życia nie należy. A ja zapytam: a co z tymi kotkami, które dzięki jego 'radości życia' urodzą kolejne, niechciane kociaki, co z samymi kociakami? :(

Hocki_klocki tu Cie mam :D :D :D

smutna lidka mam kocura kastrowanego, poprzedni kot tez był kastrowany, cały krąg moich znajomych ma zwierzęta sterylizowane i kastrowane. Jeśli chodzi o sterylizację to teraz jest metoda jednego małego nacięcia a nie cięcia całego brzuszka kotki.

Nawet się przez chwilę nie zastanawiaj i natychmiast idź do weterynarza. Rację ma Hocki_klocki, zaglądnij do azylu.

Poza tym chodzi nie tylko o sterylizację celem zapobieganiu rozmnażania, ale teraz zwierzęta bardzo często chorują na nowotwory i to je chroni przynajmniej pod tym względem.

Jeśli dalej masz wątpliwości to pomyśl -przepraszam dam porównanie - ile np kobiet normalnie żyje po usunięciu narządów?

pozdrawiam

dzięki, ale to nie mój kotek :) tylko Gutka i Fredka

nasz kot od czasu do czasu też odstawia takie sceny, chodzi jakby zdenerwowany, czegoś szuka, miauczy (drze się), wchodzi do domu na chwilkę, je albo i nie je i wybiega, zaraz stoi pod drzwiami i znowu miałczy. Ostatnio trwało to dość długo, aż byliśmy zaniepokojeni.

ale już wiemy czemu to tak ;-) - jemu się po prostu chciało :oops: :oops: :lol: :lol: , jak przyszły dwie kotki z okolicy, poszaleli na trawniku, kot 'upuścił" nieco "energii" i już jest wszystko w normie, tylko kotkom brzuchy rosną :( .

Witam ponownie

Kot nadal się wydziera i nadal nie kojarzy, że jak zaczyna się wydzierać to jest wyganiany za drzwi. Rozpoznaje natomiast po sposobie w jaki się wtedy do niego podchodzi, że będzie wyganianie,(tyle, że biedak pewnie nie wie dlaczego) bo sam ucieka pod drzwi. Jeśli uda się nam to wydzieranie wytrzymać, wtedy kot , jak to kot, znajdzie sobie miejsce do spania i śpi. A zatem wątek, że chce wyjść na dwór obalony.

Że drze się, bo w misce pusto tez obalony. Że niedopieszczony, też obalony - bywa, że zejdzie z kolan, idzie gdzieś w kąt i się drze. Ze stęskniony, też chyba nie, dużo jestem w domu.

Oczywiście nie dotrzymałam postanowienia sprzed tygodnia, że kot nie będzie wcale wpuszczany do domu. Nie jestem w stanie wytrzymać jak wskoczy na parapet, miauczy(ale wtedy inaczej) i patrzy się litościwie.

Chyba oszalejemy, a ten kot z nami.