Hocki_klocki 26.06.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Za lot. Obstawiam , że nie zapłaci. Czy żona Lecha Kaczyńskiego może wykorzystywać służbowy helikopter do wyjazdów wakacyjnych? Kancelaria Prezydenta uznała, że tak. .... ....W 1997 r. "Super Express" ujawnił, że ówczesny szef BBN Marek Siwiec poleciał śmigłowcem na partyjny zjazd do Kalisza. Siwiec musiał zapłacić za lot 7 tys. 605 zł. Były to jego dwie ministerialne pensje - zarabiał 5,6 tys. brutto. http://wyborcza.pl/1,75248,6758237,Tajemnice_lotu_Marii_Kaczynskiej___ciag_dalszy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.06.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Obstawiam, że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 26.06.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Jestem niemal pewna, że nie. Musiałby mieć klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 26.06.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A jak chciała pojeździć na nartach na Uralu. Tam tylko śmigłowcem. (a co? zepsuła się?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.06.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A ja uważam, że jej się należy. I tak, jak Wałęsa se podróżował jak chciał, jak Kwasniewski kontynuował, to uważam, że i Kaczyński, skoro został wybrany Prezydentem Rzeczpospolitej, to powinien mieć możliwość zapewienia własnej małżonce to samo, co nalezy się i jemu.Nie cierpię Kaczyńskiego, ale bez przesady, stać nas jako Naród do zapewnienia wygód Prezydentowi i jego Żonie. Ktoś ich wybrał, ja nie wybierałem, ale został wybrany. Więc morda w kubeł. A Pani Prezydentowa oprócz tego, że to się jej należy z urzędu, to zasłużyła na szacunek.Chociazby z tego powodu, że głupio nie gada po próżnicy w mediach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A Pani Prezydentowa oprócz tego, że to się jej należy z urzędu, to zasłużyła na szacunek. Sęk w tym , że helikopter z urzędu się jej nie należy. Cała ta maskarada była żałosna ... i tu mam problem z szacunkiem. Jedyne honorowe wyjscie to teraz zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.06.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A Pani Prezydentowa oprócz tego, że to się jej należy z urzędu, to zasłużyła na szacunek. Sęk w tym , że helikopter z urzędu się jej nie należy. Cała ta maskarada była żałosna ... i tu mam problem z szacunkiem. Jedyne honorowe wyjscie to teraz zapłacić. Maskarada jest żałosna, w tym zgoda. Tyle, że powinno byc to załatwione prawnie i ja jestem ZA, choć Kaczyńskich nie cierpię., Ale mam szacunek dla Urzędu. I głupotą jest jakies małostkowe szukanie sensacji. Szukajmy jej w działaniach Prezydenta, a nie w podróżach. W końcu jest to Pierwsza Dama. I nieważne jak nam się podoba. Koniec, kropka. Bylibysmy denni, jesli nas nie stać na sfinansowanie podróży pani prezydentowej. Ludzie!!! Toż to kiedyś jak Królowa!!! Ona jest tylko jedna na całe Państwo!!!! Nie stac nas??? Tak samo byłem wściekły na obrzucanie błotem Kwaśniewskiej, chociaz to nie rodzina. Jak tak mozna, chrześcijanie i katolicy? Jej się też nalezało!!! A dzisiaj czytam, że dopiero teraz Kwasniewskiej przywrócono paszport dyplomatyczny i butów nie musi zdejmować... Hańba! Tak jak hańbą będzie poniżanie Lecha Kaczyńskiego, gdy przestanie być Prezydentem Rzeczpospolitej. A wiem, że wielu ma takie zapędy. Ps. Jarosława to nie dotyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 A Pani Prezydentowa oprócz tego, że to się jej należy z urzędu, to zasłużyła na szacunek. Sęk w tym , że helikopter z urzędu się jej nie należy. Cała ta maskarada była żałosna ... i tu mam problem z szacunkiem. Jedyne honorowe wyjscie to teraz zapłacić. Maskarada jest żałosna, w tym zgoda. Tyle, że powinno byc to załatwione prawnie i ja jestem ZA, choć Kaczyńskich nie cierpię., Ale mam szacunek dla Urzędu. I głupotą jest jakies małostkowe szukanie sensacji. Szukajmy jej w działaniach Prezydenta, a nie w podróżach. W końcu jest to Pierwsza Dama. I nieważne jak nam się podoba. Koniec, kropka. Bylibysmy denni, jesli nas nie stać na sfinansowanie podróży pani prezydentowej. Ludzie!!! Toż to kiedyś jak Królowa!!! Ona jest tylko jedna na całe Państwo!!!! Nie stac nas??? Tak samo byłem wściekły na obrzucanie błotem Kwaśniewskiej, chociaz to nie rodzina. Jak tak mozna, chrześcijanie i katolicy? Jej się też nalezało!!! A dzisiaj czytam, że dopiero teraz Kwasniewskiej przywrócono paszport dyplomatyczny i butów nie musi zdejmować... Hańba! Tak jak hańbą będzie poniżanie Lecha Kaczyńskiego, gdy przestanie być Prezydentem Rzeczpospolitej. A wiem, że wielu ma takie zapędy. Ps. Jarosława to nie dotyczy. Widzisz ale poza szacunkiem do urzędu powinien być jeszcze szacunek dla prawa , jakie by nie było. A prawo takie jest , że prezydentowa sama latać nie może na koszt podatnika. Dura lex sed lex. Nie pierwszy raz prezydent pokazuje nam jaki ma stosunek do prawa. To juz jest zgroza , wstyd i hanba prawdziwa. Poza tym przypomnij sobie co Kaczyński Lech obiecywał w kampanii wyborczej , ile osrodkow zlikwiduje , jak budzet kancelarii prezydenta Kwasniewskiego krytykował , że rozdęty itp ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.06.2009 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Widzisz ale poza szacunkiem do urzędu powinien być jeszcze szacunek dla prawa , jakie by nie było. A prawo takie jest , że prezydentowa sama latać nie może na koszt podatnika. Dura lex sed lex. Nie pierwszy raz prezydent pokazuje nam jaki ma stosunek do prawa. To juz jest zgroza , wstyd i hanba prawdziwa. Poza tym przypomnij sobie co Kaczyński Lech obiecywał w kampanii wyborczej , ile osrodkow zlikwiduje , jak budzet kancelarii prezydenta Kwasniewskiego krytykował , że rozdęty itp ..... Ja to wszystko pamietam. ja jestem taka stara hiena, co scięgna jej podcięli, chodzić nie moze, ale łeb jeszcze w porzo. Zgadzam się z tym, że to jest niezgodne z prawem. Ale na Boga, czas, żeby ktoś wreszcie zastanowił się nad tym, bo wszyscy się boją jak samolotów dla Prezydenta i Pramiera i od lat nikt nie chce się tym zająć. Boją się gniewu narodu (?), że niby za dużo se biorą i za dużo przywilejow mają. Otóż mnie nie przeszkadzają ani przywileje Prezydenta, ani Premiera. To są osoby wybrane, ktore przywileje mieć muszą i powinny. I nic złego się nie stanie. Także ich najbliższa rodzina, bo trudno sobie wyobrazić funkcjonowanie tych osob bez rodziny. ja bym sie przynajmniej bał. I w ogóle to sa koszty mizerne w stosunku do całej reszty. I jestem za tym, aby zlikwidować Senat, a na to miejsce powołać radę byłych premierów, bo ich stan spoczynku to jest marnotrawstwo wiedzy, ktorą mają o Panstwie. To oni w zespole powinni chłodzić gorące głowy posłów, bo ich wiedza o wiele przewyższa wiedzę szeregowego posła. A my to marnujemy. Dzisiaj tyle, ale jak zechcecie, to wam wszystko wylożę w szczegółach. bo dla mnie czy Kaczyński, czy Kwasniewski, czy Wałęsa, mają wspolne miano: BYLI LUB SĄ PREZYDENTAMI. i nalezą się im państwowe przywileje i basta! Samismy tego chcieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 26.06.2009 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Retro ale twoje rozważania nijak się mają do tej sytuacji. Jako obywatel jestem wsciekły , że mi po raz kolejny władza wała pokazała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.06.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Retro ale twoje rozważania nijak się mają do tej sytuacji. Jako obywatel jestem wsciekły , że mi po raz kolejny władza wała pokazała. Mają, mają. Po prostu ja reaguję trochę wolniej na widok małolaty w miniówie. Ty byś ją rżnął od razu. A ja muszę się zastanowić, czy to nie jest koleżanka córki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hocki_klocki 27.06.2009 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Retro ale twoje rozważania nijak się mają do tej sytuacji. Jako obywatel jestem wsciekły , że mi po raz kolejny władza wała pokazała. Mają, mają. Po prostu ja reaguję trochę wolniej na widok małolaty w miniówie. Ty byś ją rżnął od razu. A ja muszę się zastanowić, czy to nie jest koleżanka córki. Nie no , nie tak od razu. Najpierw sprawdzam czy jest inteligentna ... i jak się np okazuje , że to infantylna cielęcina , fanka Michaela Jacksona itp to omijam szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.06.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Nie cierpię Kaczyńskiego, ale bez przesady, stać nas jako Naród do zapewnienia wygód Prezydentowi i jego Żonie. Naprawdę? Pani Prezydentowa oprócz tego, że to się jej należy z urzędu, to zasłużyła na szacunek. Chociazby z tego powodu, że głupio nie gada po próżnicy w mediach. To chyba nieco za mało na szacunek. Może jeszcze mam ją za mądrość życiową niezmierna podziwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.06.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Nie cierpię Kaczyńskiego, ale bez przesady, stać nas jako Naród do zapewnienia wygód Prezydentowi i jego Żonie. Naprawdę? Pani Prezydentowa oprócz tego, że to się jej należy z urzędu, to zasłużyła na szacunek. Chociazby z tego powodu, że głupio nie gada po próżnicy w mediach. To chyba nieco za mało na szacunek. Może jeszcze mam ją za mądrość życiową niezmierna podziwiać? Nie musisz podziwiać, nie ma obowiązku. Nie ma tez obowiązku słuchać, kochać, lubić, płakać po wyjeździe... itp. itd., etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 27.06.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Nie cierpię Kaczyńskiego, ale bez przesady, stać nas jako Naród do zapewnienia wygód Prezydentowi i jego Żonie. Naprawdę? Pani Prezydentowa oprócz tego, że to się jej należy z urzędu, to zasłużyła na szacunek. Chociazby z tego powodu, że głupio nie gada po próżnicy w mediach. To chyba nieco za mało na szacunek. Może jeszcze mam ją za mądrość życiową niezmierna podziwiać? Nie przesadzajmy przez różne wyliczenia i głupie sensacyjki ośmieszamy się jako naród, np. ile wydano na wina dla gości zagranicznych, może zamiast markowych zacząć podawać kokosy? Przecież zaoszczędzimy 30 tys złotych, tak samo samoloty się rozpadają, każdy boi się zakupić chociaż jeden bo zaraz będzie podniesiony głos, że naród głodem przymiera, a oni samoloty fundują... Jeśli chodzi o sytuację o której piszecie, powinna zwrócić, ale też nie można przesadzać z tymi wszystkimi sensacyjkami... Tym bardziej patrzcie z jakiej gazety jest artykuł, z tego co pamiętam razem z Faktem uchodzą za najmniej rzetelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 27.06.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Chyba czas tych palantów na koturnach ściągnąć na ziemię. Nawet dziecko wie, że nasi politycy to kupa g.....a i parszywego frajerstwa bez cienia kindersztuby...Od ok.20 lat ciągle te same mordy (bo nawet nie twarze). Skoro tak bardzo chcą latać, to niech sobie latają nawet do Bambuko, byle na swój koszt. Zbyt ciężko pracuje na utrzymanie rodziny, żeby jakaś tam Kaczorowa latała jak messerschmidt za moje podatki. Niech siedzi na tyłku i gotuje zupki dla głowy( a raczej główki) państwa. Pozdrawiam wszystkich wrogów politycznych świń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 28.06.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Toś przywalił.Gorzka prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.06.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Zbyt ciężko pracuje na utrzymanie rodziny, żeby jakaś tam Kaczorowa latała ... Następny, który zbyt ciężko pracuje... nie możesz se zelżyć??? po coś szedł do takiej ciężkiej pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts