Gosia i Krzyś 25.05.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Czy wiecie ile kosztuje jej wykopanie i jak długo to trwa? Zaczeliśmy budowę i mamy wodociąg przy działce, ale za podłączenie chcą 5.000 a to zdecydowanie za dużo więc zastanawiamy sie nad kopaniem swojej studni, ale nie mamy pojącia jakie to koszta. Mamy mało czasu, bo już woda jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawsze pod górke 25.05.2005 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 witam. juz przerabialem ten temat u siebie cala procedura,papiery uzgodnienia,projekt,material,robocizna wszystko ok 15 tys.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 25.05.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2005 Temat był już na forum, poszukaj w archiwum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 26.05.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 ale mysle ze w 5 tys zl to sie raczej nie zmiescisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 26.05.2005 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2005 ale mysle ze w 5 tys zl to sie raczej nie zmiescisz. No co wy ? Wszystko zalezy od tego jak głęboko jest woda ... Zalezy od tego ile tej wody potrzebuje (czy podlewanie też wchodzi w gtrę itp.) Napisz więcej o Twoim podejściu do wody - ile i do czego będzie sz jej używał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 27.05.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2005 tak jak wyżej wszystko zlecy jak głęboku musisz wiercic - zadzwoń do kogos w okolicy kto robi studnie to mniej wiecej powie Ci jak głęboko trzeba wiercic. Sam odwiert to jeszcze nie wszytko bo będziez potrzebował pompe głebinową (jeśli lustro wody będzie poniżej 8m) - dobra troche kosztuje lub hydrofor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 28.05.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 SKAD TAKIE CENY,U MNIE EKIPA BIERZE 250ZŁ ZA METR STUDNI ,WODA JEST NA 10M DOCHODZI DO TEGO OCZYWISCIE POMPA,ZMIESZCZE SIE BEZ PROBLEMU W 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.05.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 SKAD TAKIE CENY,U MNIE EKIPA BIERZE 250ZŁ ZA METR STUDNI ,WODA JEST NA 10M DOCHODZI DO TEGO OCZYWISCIE POMPA,ZMIESZCZE SIE BEZ PROBLEMU W 5000 Za głębinówkę? Jak ja szukałem to ceny byly od 100 do 200 za metr, i biorę tego za 100. Jak możesz to poszukaj jeszcze.... a cena ogólna zależy na jaką głębokość masz wode i jaką pompę kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 I co myslicie ze sam odwiert to wszystko?a gdzie operat wodno prawny,projekt,uzgodnienia,badanie chydro,odbiory,zgloszenia itd.chyba ze robicie na dzikusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.05.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 I co myslicie ze sam odwiert to wszystko?a gdzie operat wodno prawny,projekt,uzgodnienia,badanie chydro,odbiory,zgloszenia itd.chyba ze robicie na dzikusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.05.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Za głębinówkę? Jak ja szukałem to ceny byly od 100 do 200 za metr, i biorę tego za 100. Jak możesz to poszukaj jeszcze.... a cena ogólna zależy na jaką głębokość masz wode i jaką pompę kupisz. Generalnie w Wawie jestr tanio wiercić studnie (po Waszych wypowiedziach). Z czego to wynika - czyżby tak duża konkurencja. U mnie 90% cen to 250-300 zł. Ale znalazłem już jednego po 120 zł - troche dalej ale przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 28.05.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Ja płaciłam 100 zł za m. Tak jak Lawy. O tym samym studniarzu mówimy. Facet godny polecenia. I jest to najtaniej jak znalazłam w W-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 28.05.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2005 Mam studnię, pompę, hydrofor.Jednak jak była okazja wpiąć się w wodociąg, to nawet minuty nie zastanawiałem się, a było co robić. 120m rowu, przjscie pod drogą, wcięcie w wodociąg żeliwny fi 300.Mam za to spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 29.05.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Mam studnię, pompę, hydrofor. Jednak jak była okazja wpiąć się w wodociąg, to nawet minuty nie zastanawiałem się, a było co robić. 120m rowu, przjscie pod drogą, wcięcie w wodociąg żeliwny fi 300. Mam za to spokój. Wow Spokój ... co miałeś na myśli ? (podłączenie pewnie trochę kosztowało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 29.05.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2005 Spokój, bo mam teraz w poważaniu takie sprawy jak chociażby przewijanie silnika- kilka razy to robiłem pomimo zabezpieczeń niesamowitych ( co elektryk, to lepsza wersja ), ciśnienie jest stałe, czego nie gwarantował hydrofor. Raz musiałem pogłębiać studnię, bo wodę wcieło . Podsumowując odpadła jedna dość upierdliwa maszyneria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGNIESZKA31 30.05.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2005 ze studnia to troche pokombinowalismy dobre whiski i geodeci zaznaczyli na mapie ze studnia była tylko my ja odrestaurowalismy...tak naprawde nigdy zadnej studni tu nie było.....odpadły papierkowe sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 12.06.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 A to Polska własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 12.06.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 studnia - pozwolenie, wycięcie drzewka pozwolenie, itd pytanie kto jest właścicielem dzialki. Dajemy sie ztyranizowac urzedasom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 12.06.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Jaki jest koszt projektu takiej sudni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.06.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Cześć Pisałem jakiś czas temu w dziale "prawo i pieniądze" : od 1 lipca nie trzeba będzie mieć pozwoleń na wiercenie studni. Zmienia się prawo geologiczne i górnicze Ja czekam z wnioskiem i składam po 1 lipca, zobaczę jak działa prawo w praktyce Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts