dorianna 26.06.2009 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Na przedmieściach Pruszcza błąka się sunia tej rasy. Jest młoda - max 2 lata. Pochodzi pewnie od jakiegoś pseudohodowcy bo widać iż nie zapewniono jej w okresie wzrostu odpowiedniego pożywienia. Jest łagodna. Może znajdzie się ktoś kto zechciałby przygarnąć psinę. Ja to chyba przyciągam psy bo dzis rano wyjeżdzając do pracy zobaczyłam małego pieska siedzącego pod moją bramą Tak po prostu. Na mój widok pomerdała ogonkem ale ja nie zwracałam uwagi mysląc że pewnie to jakis psiak z okolicy zrobił sobie "spacer". Wróciłam teraz do domu i ku mojemu zdziwieniu zastałam psiaka dokładnie w tym samym miejscu. Jest to mała ok 30 cm czarna podpalana suczka pinczer miniaturowy (oklapnięte uszka i niekopiowany ogon). Na pierwszy rzut oka zadbana (w sensie że nie wychudzona). Nie ma chipa. Wiek ok 3lat, zdaniem weta. Nigdy u nikogo w okolicy nie widziałam takiego psa. Czy to możliwe że ktoś robił "wakacyjne porządki" i pozbył się suni. JEŚLI KTOŚ REFLEKTUJE NA SUCZKĘ WTYPIE PINCZERA MINIATUROWEGO TO PROSZĘ O WIADOMOŚĆ NA PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacki 27.06.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 szkoda, że fotki nie ma - można by popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 28.06.2009 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Nie umiem wstawiać zdjęć. Ale mogę przesłać mailem. Sunia ma niekopiowane uszy, kolor czarno-szary a więc dość nietypowy jak na arlekina. Jest duża. Dokarmiamy ją z sąsiadem ale przygarnąć nie możemy bo mamy już psy. Niestety do schroniska też nie możemy oddać bo Pruszcz Gdański nie ma z nim podpisanej umowy i nie przyjmują z tego terenu psów. W PRUSZCZU GDAŃSKIM BEZPAŃSKIE PSY SIĘ USYPIA bo to tańsze rozwiązanie. I bardziej humanitarne jak usłyszałam od pracownika Urzędu Miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katya1984 28.06.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Może napisz tutaj? http://dogiadopcje.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 28.06.2009 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Może napisz tutaj? http://dogiadopcje.pl/ Dzięki - spróbuję zamieścić tam informację o niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 04.07.2009 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Dostałam od nich taką oto odpowiedź: dorianna, Przykro nam, ale twoje zgłoszenie do Dogi - Adopcje zostało odrzucone. Pozdrowienia, Załoga Dogi - Adopcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
to_ja_to 15.07.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 napisałam pw, ale tu jeszcze raz proszę o odpowiedź - czy to nadal aktualne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 16.07.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Sunia znikneła. Wróciłam z pracy i jak zwykle poszłam na łąkę za moja działką gdzie zazwyczaj była aby dac jej jeść ale jej nie zastałam. Nie wiem co się z nią stało. Zawsze krążyła wokół mojej posesji i była nieufna do obcych aby dac się złapać. Nawet do mnie na działkę nie chciała wejść (po części pewnie dlatego że mam trzy sunie i dwie z nich były do dożycy wrogo nastawione). Nie zamykam tego wątku bo może sie pojawi. Nikt z sąsiadów (w zasadzie mam tylko jednego) nie wie co się stało. Dzwoniłam do miejskiego weterynarza-hycla czy on wyłapał takie zwierzę ale trwierdzi że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
to_ja_to 17.07.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 może warto zadzwonić tez do schroniska. jeśli sunia się pojawi, bardzo proszę o znak. proszę tez o wiadomość, jeżeli kiedykolwiek będzie jakiś inny pies w typie doga w potrzebie - najlepiej na maila. z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
to_ja_to 17.07.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 dorianna, na jaki adres mailowy pisałaś w sprawie suni? bo pani zajmująca się mailem adopcyjnym mówi, że żadnego meila w sprawie suni nie dostała i nie odpisywała nikomu o takim nicku jak Twój. nie sądzę, żeby mówiła nieprawdę bo po co? bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 19.07.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Taką wiadomość uzyskałam rejestrując się na Waszym forum w celu zamieszczenia watku o suni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorianna 19.07.2009 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 W schroniskach (gdańskim i sopockim) też nie ma Pojechałam sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
to_ja_to 20.07.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Obawiam się, że zaszło nieporozumienie. W mailu, który otrzymałaś chodziło o to, że Twoja rejestracja na forum została odrzucona, a nie o to, że odrzucone zgłoszenie o suczce. Pewnie nie wypełniłaś jakiegoś pola w formularzu rejestracyjnym. Przykro, że tak wyszło, bo może udało by się niuni pomóc. Co do schronisk - sprawdzałaś też wśród psów na kwarantannie? Warto choćby zadzwonić do schroniska, przedstawić sytuację i poprosić o info, jeśli sunie by się u nich pojawiła. A teraz informacja na przyszłość dla wszystkich, którzy zetkną się z dogiem w potrzebie. Nie wiem, na ile mail adopcyjny jest aktualny, bo ostatnio były jakieś problemy ze strona adopcyjną, więc jeśli ktoś zetknie się z dogiem potrzebującym pomocy, bardzo proszę o info na: [email protected] a ja podam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts