Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za polozenie desek debowych i plytek kolo Poznania

Recommended Posts

Witam,

Chcialbym sie dowiedziec jaka jest przecietna cena za polozenie podlogi z desek litych debowych o szerokosci 11cm i dlogosci od 50cm do 200cm?

Chodzi tylko o robocizne-ja zapewniam material. Podloga jest betonowa wylewka (6 miesieczna). Powierzchnia podlogi okolo 70m/2.

Rowniez jaka jest cena za polozenie plytek ceramicznych podlogowych i sciennych w lazience i kuchni i na werandzie. Moj material. Lazienka okolo 15m/2 (sciany i podloga) czesc w mozaice. Kuchnia calosc okolo 20m/2 (podloga i jedna sciana) i weranda i schody-okolo 35m/2?

Z gory dziekuje.

Kolego Oakstreetbeach

Naprawde sadzisz ze 5tys za 70 m to duzo? Na wstepie dodam ze nie jestem wykonawca ale co nieco o plytkach wiem. Jesli by policzyc ze wychodzi za metr ok 70zl to moze rzeczywiscie duzo ale... na razie to wszystko jest gdybanie a ten kolega co podal ta sume to tez smieszny jakis zeby szacowac bez znajomosci szczegolow. Byc moze jesli masz sciany rowniotkie, zagruntowane i polozona hydroizolacja we wlasciwych miejscach tak ze glazurnik wchodzi miesza klej i przykleja to cena zbyt wygorowana. Ale jak znam zycie to przygotowanie podloza bedzie musial wykonac sam, obudowac jakis kibelek, wanne, prysznic czy co tam jeszcze masz, zrobic polke tu i owdzie a to wszystko kosztuje. Do tego za mozaike cena wyzsza podobnie jak i za polozeniue plytek na zewnatrz domu ( jak Ci to zrobi partacz to po pierwszej zimie bedziesz szukal nastepnego ). Na moje oko to cena jest w sam raz. A wrecz powiem ze jak masz mocno krzywe sciany, duze wymagania i male powerzchnie do polozenia to 5 tys to bedzie tanio. No chyba ze wezmiesz pyproka to Ci zrobi taniej. Ja tak wlasnie zrobilem - robil mi znajomy szwagra ze niby fajnie tanio itd. i co? Ano to ze ciesze sie ze zrobil mi tylko jedna mala lazienke bo ta do gory to powiedzialem ze urlop wezme a zrobie sam bo mnie szlag trafi jak mi znowu ktos tak polozy. I w tej chwili juz planuje poprawianie kawalka podlogi w tej malej bo patrzec nie moge.

Co do podlogi debowej to ciezko mi podac koszt samej robocizny. Ale powiem Ci tak - ja u siebie w salonie mam wlasnie podloge debowa i za deski placilem 101zl za metr a ta sama firma co mi sprzedawala deski to tez je kladla i za polozenie i wszystkie materialy wzieli 130zl od metra. Moze i duzo ale... ja mam na legarach wiec za legary oni placili, wszystkie gwozdzie, kleje, bejce, lakiery, listwy przypodlogowe i inne duperele byly w cenie. I wszystkie te materialy byly z gornej polki - wiem bo ich pilnowalem i widzialem czym robili. I jestem zadowolony bo zrobili porzadnie. Co prawda podloga lezy dopiero troszke wiecej niz pol roku ale wyglada super i nic sie nie dzieje.

Pracy to ty u mnie bys nie znalazl. Przy takim podejsciu do sprawy ta watpie ze gdziekolwiek ja znajdziesz.

Pozdrowienia

hehe moge ci wysłac na priv fotki moich prac potem mozesz je zobaczyc na portalu glazurnicy.priv...a potem mozesz zamowic u mnie termin ale za około 7 miesiecy...takze przykro mi ze cie rozczarowałem :D

Zreszta od jakiegos czasu nie rozmawiam juz z inwestorami u ktorych widze od wejscia brak szacunku i pytanie o cene.....i powiem ci cos jeszcze mam zasade ze ,,pokaz mi zlecenie a powiem tobie ile ja za nie wezme,, a nie ile wezmie ktos z forum muratora lub spod sklepu:)

pozdrawiam

Front247 od kiedy Zielona Gora jest kolo Poznania? Zostaw swoje smieszne komentarze i fotki dla siebie. Zanim zatrudnie specjaliste to chce zobaczyc jego prace a nie fotki. Wczoraj widzialem fotke swini ktora latala. Jestem pewien ze wielu plytkarzy na tym forum jest lepszych i tanszych od ciebie. Nie mysl ze jestes the Best. Co do pytania o cene to chyba kazdy z twoich klijentow jest zainteresowany cena i nie ma w tym nic dziwnego. Co do braku szacunku-to tobie go brakuje. Przestan oceniac kazdego na tym formum wedlug swojego poziomu i nie mysl ze kazdy jest inwestorem-kapitalista. Moze ja szukam specjalisty do wykonczenia mojego wlasnego domu. Poczekajmy az konkurencja powroci z Irlandii i Angli bedziesz kladl plytki jak nalezy po 30 za m/2. Przy tej ekonomii to te 7 misiecy moze sie obrocic w okres twojego oczekiwania na kontrakt. Przy takim podejsciu do klijenta to moze to sie zdarzyc w niedalekiej przyszlosci. Marnujesz swoj i moj czas na odpowiedanie na moje posty i nic interesujacego nie wnosisz. Znam juz twojac cene-jak wspomnialem nie jestem zainteresowany.

kolego oakstreetbeach! moja cena za płytki po przeczytaniu postu jest czysto teoretyczna. A chłopaki odpisując tobie mają racje, i nie ma sensu pisac o Irlandiach i Angli. Ja nie mam zdjec swoich prac bo nie mam na to czasu. Ty napisałes o płytkach na scianach, posadzce, schodach, i do tego jeszcze mozaika. mysle ze po dokładnych ogledzinach wszystko było by jasne. Skoro składasz zapytanie na forum to uszanuj opinie wszystkich. Pozdrawiam.

musze odpisac..sorry

Ja nie mowie ze ja jestem the best...ja tylko mowie ze jestem w swoim zawodzie pełnym profesjonalistą...a to oznacza że jesli podejmuje się jakiegokolwiek zlecenia,to wiem na 100% ze moj klient bedzie zadowolony,po prostu jestem pewien swoich umiejetnosci,czy to jakas wada?

W kladzeniu pklytek nie ma kompletnie zadnej filozofii,i srednio rozgarniety facet moze to zrobic sam.....tyle ze w takich zleceniach kladzenie plytek to powiedzmy 20-30 % zlecenia.......reszta to;

pełna gwarancja jakosci i terminu,pełne zaufanie,park maszynowy ktory kosztuje tyle co dobry samochod,zaplecze logistyczne,doradztwo...itak moge wymieniac :D

Moje ceny moga tobie nie odpowiadac...wolny mkraj i wybor,ale szacunek powinnismy sobie okazywac bez wzgledu na takie pierdoły jak pieniadze :)

pozdrawiam

p.s. Oco chodzi z tym Poznaniem?