marecki6 27.06.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 pojawi sie koleny problem ... wybralismy z zonka kolory do wsyzstkich pomieszczen oprocz salonu i przedpokoju ... no i mamy dylemat , wybralismy meble do salonu - o takie : http://images40.fotosik.pl/144/435104cf076fc197med.jpg oraz panele ( Classen Lapacho ) : http://images50.fotosik.pl/152/cf06d8c1c67548e1.jpg salon jest niejako polaczony z kuchnia ktorej sciany beda żołte ( dulux banana dream ) a meble białe ( IKEA FAKTUM STAT ) : http://images37.fotosik.pl/148/3c5aa16795341770med.jpg no i teraz mamy dylemat jaki kolorek scian do tej kombinacji ... kusi mnie odcien szarosci bo do czerwieni powinien pasowac ale boje sie ze w dni pochmurne moze byc ponuro wiec mysle ewentualnie o jakiejs zlamanej bieli , ecru czy kremowym .... jezeli ktos ma jakie propozycje to bylbym wdziecnzy za pomoc i porady .. odrazu zaznacze ze bede chcial na ten sam kolor pomalowac rowniez przedpokoj ... jezeli ktos ma salon w docieniach szarosci nech napisze jak to wyglada w malo sloneczne dni ... a moze ma ktos pomysl na inne kolorki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Tylko nie ecru i kremy ciepłe - wyjdzie Ci budyń z wisienką Obawiam się tylko, czy te czerwone meble z żółto-brązową podłogą się polubią.... Próbowałabym z jaśniutkim szarym, chłodnym - nie będzie ciemno w pochmurne dni Wrzucam poglądową fotkę z moim szarym przedpokojem (NCS 1502-Y50R) - u Was mógłby być o ton jaśniejszy http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/hi/vg/3fv8/6TiDRS1Sm4tkDtcsJB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Zerknęłam na stronę Duluxa, zeby obejrzeć ten kolor Banana Dream - u mnie ma on niewiele wspólnego z żółcią Który numer tego banana macie? A może by pójść w salonie i przedpokoju w proponowany przez Duluxa jako neutralne dopełnienie do BD: Vanila Mist 1 lub 3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 27.06.2009 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 ta podloga na zywo wyglada troche inaczej - ta fotka troche przklamuje , panele sa ciemniejsze i bardziej brazowe ... a meble maja fronty bordowe stonowane i ciemniejsze niz na tej fotce ( czyli to samo co z panelami ) natomiast korpusy wenge ...... piekny kolorek wlasnie o takiej szarosci myslalem ..jakiego producenta jest ta farba ? jezeli sie nie myle to jest wersja bana dream 4 ( zalezlao nam na takiej przygaszonej zolci , widzialem ten kolorek na scianach u mojego brata i jest ok ) .... tak jak pisalem tez astanawiam sie na odcieniami bieli w stylu vanilla, cream itd. ale faktycznie jest ryzyko ze moze byc troche mdlo ... piszcie piszcie kazda rada na wage zlota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Ja mam Dekorala z mieszalnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 27.06.2009 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 czy przy sificie masz listwy czy malowany bialy pas ? zaplanowalem sobie malownaie farbami beckersa ( oprocz kuchni -bo akurat bratu zostalo ponad 5l banana dream ) i terz ciekaw jestem czy znajde u nich taki kolorek ale ta szarosc jest naprawde super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Pod sufitem mam pasek malowany - absolutnie nie cokół, brrr. Paleta NCS jest uniwersalna i niemal wszyscy (poza Tikkurillą i Benjaminem Moore'em, które mają swoje wzorniki) na nich opierają swoje produkty z mieszalnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 27.06.2009 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 i to jest wazne info tym bardziej dzieki za dokladny symbol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 A skąd jesteś? Mi zostało 2,5 litra tej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 27.06.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 z wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 To kicha Bo ja spod tej przeciwległej granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 27.06.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 szkoda ale i tak bardzo mi pomoglas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 28.06.2009 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 joliska czy na pewno podalas prawidlowy numer koloru ? bo szukam na palecie ncs na stronce dekoralu i nie znajduje takiego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Bo ta paleta jest do d.... Po numerze niczego nie znajdziesz - sprawdź, wpisz do wyszukiwarki jakikolwiek nr, który widzisz na ich wzorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 28.06.2009 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 czyli mam rozumiec ze numer jest prawidlowy ? bo przyznam szczerze ze ten odcien naprawde mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.06.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Jak najbardziej prawidłowy Zerknij na niego jeszcze w sklepie na wzorniku - monitory komputerów przekłamują i można się zdziwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 28.06.2009 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 zdaje sobie z tego sprawe ale takiego kolorku ewentualnie odrobinke jasniejszego bede szukal ... jedyna roznica bedzie w producencie farb bo planuje zakup farb KABE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.06.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 To ja proszę o fotkę po zakończeniu robót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 28.06.2009 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 ok jak tylko pomaluje sciany a bedzie to w pierwszej polowie lipca to wkleje foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 05.07.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Czy sciany już pomalowane? Bo rzeczywiscie kolor przedpokoju joliski piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts