pete.c 27.06.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 chodzi mi o przestrzen pionową między dachówką i podbitką. Wykonawca pyta czy chcemy blachę czy ceramikę. Cena gra rolę, ale wygląd też. Czy warto oszczędzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.06.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Co znaczy ceramika? Tam powinien być co najmniej jeden wlot powietrza pod dachówkę. Stosuje się taśmy perforowane. Wykonawca powinien objaśnić (pokazać) jedno i drugie rozwiązanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 30.06.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 rozumiem, że chodzi o to czy położyć ostatni rządek szczytowy specjalnie zakończonymi dachówkami, czy dać zwykłe i zawiniętą blachę jak przy kryciu blacho-dachówką. Myślę że dobrze zrobione będzie jedno i drugie szczelne więc kwestia wyglądu i portfela.Wykończenie ceramiką wygląda lepiej, ale wiem, że te kształtki są najdroższe z całego pokrycia więc zastanówcie i zróbcie rachunek portfela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts