hangover 27.06.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Witam, W związku z remontem/przebudową domu chcę przenieść licznik do innego pomieszczenia lub wyprowadzić na zewnątrz. Jak to wygląda u was?Czy jest to zawsze usługa płatna? Ja już sam nie wiem. Wykonałem dwa telefony do mojego rejonu, po pierwszym dowiedziałem się od kierownika działu, że przeniesienie wewnatrz kosztuje 110 zł + koszty dojazdu, na zewnątrz jest bezpłatne + koszty skrzynki (kilkaset złotych). W drugim telefonie zostałem poinformowany, że to nie tak, ktos mnie wprowadził w błąd (dzwoniłem pod ten sam numer...) i że jest to usługa wykonywana przez instalatora, wpisanego do jakiejś tam Izby i kosztuje od 1000 wzwyż. W kazdym razie o co chodzi. Koleżanka, której przenoszono licznik nie płaciła nic (jest to praktycznie ten sam rejon), więc nie wiem o co chodzi,a nie chciałbym niepotrzebnie wydawać niemałych przecież pieniędzy. Dodam, że podobno raz w roku przysługuje każdemu taka wymiana/przeniesienie licznika nieodpłatnie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 28.06.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Raz w roku to bezpłatnie przysluguje zmiana taryfy lub licznika 1taryfowy - na 2 taryfowy. Przeniesienie licznika - w energetyce - tylko plombowanie, a ręsztę - materiał i robociznę trzeba zapłacić instalatorowi który to wykona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts