alutka74 27.06.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Jeśli macie schody kręcone vel inaczej spiralne jakiegokolwiek gatunku albo zdjęcia ciekawych rozwiązań wklejajcie plis! Jestem na etapie wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 28.06.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 a naprawdę jesteś do nich przekonana? zdajesz sobie sprawę z wad takiego rozwiązania? bo poza tym, że ładnie wyglądają, mają też parę istotnych wad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alutka74 28.06.2009 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Wiem... wiem... ale nie mam innego wyjścia... w mojej chałupce to najbardziej korzystne rozwiązanie. Śmieję się, że łącznie z wystrojem wszystko będzie u nas minimalistyczne ))) Poddasze będzie użytkowane okazjonalnnie więc chyba jakoś przeźyjemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 28.06.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam !Mam parterówkę, a mąż wymyślił pokój muzyczno-kinowo-samotniowy na górze (bo się marnuje) i też muszę mieć schody kręcone na górę 110 cm!! więc wszystkie meble trzeba wciągnąć teraz lub kupić meble w paczkach bo inaczej nic z tego.Ale pomysł mi się podoba bo ma być na górze także garderoba zimowo-letnia i strych więc coś dla mnie też będzie. Tylko czy będzie mi się chciało wchodzić na strych po takich schodach żeby powiesić pranie?Chyba na dole zastosuję rozkładaną suszarkę, będzie szybciej i wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.06.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 No to ja tak mam, schody średnica 180cm prowadzą do salono-wypoczynku- komputerowego pokoju na górze-56m2-z belkami i słupami. Jeszcze nie zrobiony -na zaś.Schody sa w przejściu miedzy kuchnią a salonem. cały dół jest mieszkalno użytkowy więc tam tylko jeden duży drugi salonZrezygnowałam z fotosika więc foty tylko na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alutka74 28.06.2009 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 do Szpakamrcellego (chyba tak to powinnam odmienić?) 110 cm... średnicy jak mniemam to chyba troszkę za mało? Minimum to 120. Architekt doradzał mi 140 cm, żeby było wygodnie. Z tego co wniskuję na zaadaptowanym poddaszu będziecie pojawiać się trochę częściej niż my, więc jeśli macie miejsce może warto przemyślleć tę opcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpakmarceli01 29.06.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 alutka74 Oto chodzi, że tylko tyle zostało miejsca i nic się nie da już wymyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.06.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Zobacz tu, Forumowicze wklejali zdjęcia schodów, może coś wypatrzysz ciekawego dla siebie: http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-schodami,t107124.htm?highlight=pokażcie%20schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 30.06.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 zajrzyj na stronkę firmy Rintal http://www.rintal.pl/galeria_schody.html , oni oferują również schody tzw. "kacze" - wydają się dość karkołomne, ale my od lat używamy takiego rozwiązania (właśnie z uwagi na brak miejsca) i się sprawdza. Mało tego - dawał sobie radę z nimi pies - dokładnie taki jak w avatarku acca5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniCooper 06.07.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Dość futurystycznie wyglądające schody kręcone są na fotce tutaj http://www.mvmetal.pl/oferta/schody/ na samym dole po prawej (schody #27) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts