slawass 28.06.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 witam .jak doprowadzić powietrze do kominka?strop to płyty kanałowe na to 2x3 styropian,ogrzewanie podłogowe+ok.6cm posadzki .kominek oddalony ok.5m od ściany zewnętrznej.jaka ma być rura i czy ma ona być w posadzce?z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MBUNA 28.06.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 U mnie wygląda to tak:- ok. 20cm nad poziomem terenu wybiłem dziurę w ścianie,- włożyłem tam rurę kanalizacyjną fi 110,- ułożyłem ją w warstwie styropianu tak żeby było nad nią jak najwięcej styropianu,- ostatni metr przed planowanym kominkiem dałem rurę metalową elastyczną (połączoną z rurą PCV), która wychodzi pionowo z posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia33 28.06.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Czu do nawiewu może być rura pcv ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho64 28.06.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam może być z pcv ale wyprowadzenie przy koninku powinno być metalowe przyczepiają się kominiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 28.06.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Można tą rurę ułożyć na posadzce w warstwie styropianu U ciebie chyba odpada bo za cienki styropian. Lub pod posadzką. A jak masz piwnicę to w piwnicy pod sufitem (ja tak planuję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawass 28.06.2009 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 ja mam ułożone w posadzce specjalne prostokątne kanały metalowe wysokie są tylko na 5 cm, http://www.went-dom.pl/images/cms/1964/OCYNK/KANALL.jpg pod samym kominkiem jest taka sprytna złączka która zamienia ten prostokątny kanał w okrągły fi-100 http://www.went-dom.pl/images/cms/1964/OCYNK/l.jpg na początku kanału mam jeszcze taki sprytny patent, przepustnica z linką, do zamykania dopływu powietrza jak nie jest potrzebny http://www.went-dom.pl/images/cms/1964/przepustnice/ds1.gifa gdzie kupiłeś te rzeczy do kominka ?i jaka była cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 28.06.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Rzeczy te mozesz zakupic w Castorami czy Leroy Merlin.Kanał paski 50x150 to cena około 20 zl/mb.Ile akcesoria kosztuja ... nie pamietam.System bodajże Darco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawass 29.06.2009 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 a czym zaizolować to miejsce gdzie nie będzie styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts