Jarek.P 28.06.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 W trakcie budowy zmieniła mi się końcepcja zrobienia czegośtam i niestety wymaga to delikatnego przesunięcia jednego z pionów kanalizacyjnych. Przesunąć go trzeba dosłownie o 15cm. Póki co kanalizacja jest jedynie wykonana w poziomie fundamentu, więc z resztą pionu nie ma problemu, niestety z wylewki początek tego pionu wystaje w pierwotnie zakłądanym miejscu. Rozkucie wylewki i przesunięcie czy nawet wygięcie pod kątem tego początku byłoby bardzo kłopotliwe i nie wchodzi raczej w grę. Rozpatruję więc inną możliwość: kolanko 30 stopni (albo może nawet 15), krótki odcinek rury (sam kielich?) biegnący pod takim kątem i znów kolanko zawracające go do pionu, na tym oczywiście rewizja (i tak musi być). W ten sposób pion przesunę tak jak chcę, ten kawałek rury wychodzącej z podłogi i wchodzacej skosem w ścianę w dużej mierze powinien mi "zginąć" w dalszych warstwach podłogi (17cm), a jak cośtam zostanie na widoku - trudno, to i tak nie w salonie będzie, tylko w gospodarczym. Pytanie tylko, czy takie rozwiązanie jest dopuszczalne. Wg "warunków" pion powinien być pionowy i basta, ale tu byłoby tylko delikatnie jego przegięcie i nad tym newralgicznym miejscem rewizja jeszcze, więc na chłopski rozum powinno to grać. Co o tym sądzicie? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 28.06.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Pion to nie znaczy że ma być pionowy jak ... pion , bedzie prawidłowo, spoko. I bardzo dobrze że dasz rewizję. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.06.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 też uważam ze śmiało możesz tak zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 29.06.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 ja też mam zrobiony "pion" kanalizacyjny z uskokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts