Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wam rośnie tego lata?

piu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Runianka japońska posadzona 1,5 miesiąca temu jest już ponad 3 razy większa niż na początku - tzn. zadarnia 3 razy większą powierzchnię! Funkie, żurawki i tawułki też są super.

Natomiast z wysianych w drugiej połowie maja wilców wyszła może 1/5 i osiągnęły zawrotną wysokość 10 cm. O tym, że zakwitną, nawet nie myślę. Porażka totalna!

Maciejka też bardzo słaba. Ma może z 5 cm.

Jeszcze gorzej szczypiorek, kalarepa i żółte arbuzy - wcale nie wykiełkowały :-(

To mój pierwszy sezon ogrodowy, więc pewnie popełniłam jakieś karygodne błędy!!!

Moje lwie paszcze też tyciu tyci, a wysiane tak dawno, że już nie pamiętam, więc to pewno wina chłodnych nocy, nie Twojego krótkiego ogrodowego stażu :) Mam nadzieję, że wogóle zakwitną, bo zbierałam nasiona tylko z różowych kwiatów, resztę ucinałam. Choć gdyby były na rozsadniku, to pewno już by kwitły. Wysiałam z lenistwa prosto do gruntu :oops: . No i ja mam wogóle bardzo mało kwiatów, minimum. Nie chcę się urobić po pachy, wystarczy mi praca przy krzaczorach (ozdobne z kwiatów) i drzewkach (trawniki to już nie moja działka:) )

U mnie najlepiej w tym roku rosną robale:

miseczniki na cisach, ochojnik na świerkach no i wszędobylskie mszyce.

Przedwczoraj jak się przyjrzałem żarnowcowi to mnie zatkało. Zagęszczenie mszyc i innego badziewia (jeszcze nie wiem co to) większe niż na plaży w Sopocie - po kilka na jednym kocyku. Przybyły do mnie na wczasy, czy co?

Ponieważ nie wniosły opłaty klimatycznej zrobiłem im wczoraj pogorszenie warunków wypoczynku mospilanem.