kasia i mat 28.06.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Napiszcie ile płaciliście za elewację zewnętrzna. Mam na myśli tylko robociznę: tynk cementowo-wapienny, baranek (albo kornik - jak kto woli ) i malowanie farbą silikatową. Oczywiście z obróbką okien itp. Ale bez ocieplenia. Jak u was kształtowały się ceny materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 28.06.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 baranek (albo kornik - jak kto woli ) Powszechne nazwy "baranek" i "kornik" to różne faktury tynków. "Baranek" to faktura nakrapiana, a "kornik" faktura rustykalna (kreseczki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 28.06.2009 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 baranek (albo kornik - jak kto woli ) Powszechne nazwy "baranek" i "kornik" to różne faktury tynków. "Baranek" to faktura nakrapiana, a "kornik" faktura rustykalna (kreseczki) Tak, tak wiem. Pisząc "jak kto woli" chodziło mi o to, że zależy którą ktoś woli, a nie o nazewnictwo. Swoją drogą jak u pana kształtują się ceny. Co prawda klienta pan nie zdobędzie ze względu na odległość, ale zawsze dobrze jest porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 28.06.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Niestety nie wykonuje tynków cem-wap. Rozwiązanie które Państwo chcą zastosować wymaga zaciągnięcia dodatkowo tynku cem-wap warstwą siatki w celu uniknięcia powstawania pęknięć, z kolei to powoduje powstawanie dodatkowych kosztów. Za wykonanie warstwy zbrojenia i otynkowanie tynkiem strukturalnym biorę około 25 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 28.06.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts