Gość Mruczka 29.11.2003 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Co sadzicie o pomysle zainstalowania malenkiego kominka w sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 29.11.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Za duże ryzyko...Chyba, że ma być elektryczny. Formalnie to chyba tego nie można robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Mruczka 29.11.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 WlowikMozna miec w sypialni, pytanie tylko czy nie zaczadzieje. Ale skoro mam ogromny kominek na dole, od ktorego moge zaczadziec to co za roznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 29.11.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Nigdzie nie wyczytałem aby były przeciwskazania do kominka w sypialni. Właściwie to mozna spać w salonie i chyba niektórzy przysypiają. Dobra rada: to tam gdzie jest kominek to chyba musi być komin . To taka budowla po której wchodzi Świety Mikołaj. A swoją drogą są sypialnie o powierzchni 8-10 m2 - kominek musiałby być taki mikro, eeeeee chyba lepiej zwykły grzejnik elektryczny. Sa takie imitujace kominki. Pozdrawiam kominkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.11.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 fajnypomysł z kominkiem w sypialni ale ile romatyczniej jest miec w salonie....winko....ech...a mzoe to nie o to chodzilo z tym kominkiem w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Mruczka 29.11.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Z powierzchnia nie ma problemu - okolo 40m2. wiec moze nie musze sie martwic zaczadzeniem. problem polega na tym ze chlop nie chce sie przekonac do tego pomyslu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Mruczka 29.11.2003 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 TESKa dokladnie o to chodzi ))) w salonie tez jest kominek. ale ja chce miec dodatkowy w sypialni dokladnie z tych powodow ktore wymienilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.11.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Mruczka to nawet nie pytaj czy warto......bo warto napewno...chciazby tylko dla tego własnie powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Mruczka 29.11.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Teska Chlop mi kazal znalezc jakies wnetrrza gdzie sa kominki w sypialniach wtedy sie zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 29.11.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Sypialnia 40m2 ??? a pardon ile łóżeczek 5 czy 6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Mruczka 29.11.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Goscik Jedno dwuosobowe. Ale caly domek jest tak duzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 29.11.2003 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Mruczka ! Łózeczko dwuosobowe zajmuje mój Boże, no nawet takie podobnie jak w Mariocie 4 m2 no niech będzie 5 m2 na specjalne życzenia , a co na tych pozostałych metrach ? kurza stopa, brak mi chyba wyobrażni o sypialniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 29.11.2003 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Kominki w sypialniach to tradycja angielska. I w jadalniach. Kup w Empiku jakiekolwiek pismo wnętrzarskie angielskie - i będziesz miała do pokazywania mnóstwo zdjęć. Albo książkę - albumik o wnętrzach tłumaczony z angielskiego. Też bym chciała taką sypialnię. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mongo1 29.11.2003 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2003 Kominek w sypialni to świetny afrodyzjak. Tylko tyle i aż tyle zależnie od tego kto z kim i od jakiego czasu - Twój Men powinien to kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.11.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Zazdroszczę Ci tej ogromnej sypialni, montuj kominek, będzie super.Ja mam malutką sypialnię, tylko na dwie osoby, imprezki robimy w salonie ale to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 01.12.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 A ja widziałam jako żywo, sypialnię o podobnym metrażu w domu 300m2 i w tejże właśnie kominek. Po prostu cudo. A jaka tam musi panować atmosfera gdy odpalają ten kominek, ale tego nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 01.12.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Kominek z konieczności wychodzi mi w sypialni (20 m.kw) połączonej z salonem (taki niestety układ z kominem). Początkowo byłem wściekły i w ogóle byłem gotów z niego zrezygnować. Teraz po przejrzeniu dziesiątków projektów będę go jednak robił. Postanowiłem jednak trzymać się 2 pomysłów - konstrukcja naścienna , czyli jak najmniej wychodząca w sam pokój , bez żadnych barokowych gzymsów itp, a najlepiej w ogóle równo ze ścianą oraz oprócz czerpni powietrza dla kominka dodatkowa nieduża kratka wentylacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 01.12.2003 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Kominek z konieczności wychodzi mi w sypialni (20 m.kw) połączonej z salonem (taki niestety układ z kominem). Początkowo byłem wściekły i w ogóle byłem gotów z niego zrezygnować. Teraz po przejrzeniu dziesiątków projektów będę go jednak robił. Postanowiłem jednak trzymać się 2 pomysłów - konstrukcja naścienna , czyli jak najmniej wychodząca w sam pokój , bez żadnych barokowych gzymsów itp, a najlepiej w ogóle równo ze ścianą oraz oprócz czerpni powietrza dla kominka dodatkowa nieduża kratka wentylacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gruby 01.12.2003 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2003 Mam kominek (a dokładnie wkład kominkowy) w tzw. pokoju gościnnym, który z powodu remontu części domu przez całą ostatnią zimę używaliśmy jako sypialnię. Teraz sypiamy w sypialni i żałujemy, że nie zrobiliśmy sobie drugiego kominka właśnie tam. Niewiele jest tak relaksujących momentów jak zasypianie przy ognisku. Należy tylko zadbać o bardzo dobry system kominowy (my musimy nad tym jeszcze popracować - przy mglistej, niżowej pogodzie otwierając drzwiczki kominka czasami dostaje się do pokoju trochę dymu). Druga sprawa to pozbywanie się popiołów. Dobrze byłoby mieć zsyp na popiół bezpośrednio pod kominkiem np. w piwnicy. Częste używanie tego sprzętu zawsze pozostawia jakieś ślady w pokoju. Ale i tak warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Mruczka 05.12.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Dziekuje wam wszystkim za argumenty Mam nadzieje ze teraz bez trudu przekonam inwestora do kominka w sypialni. Pozdrawiam Mruczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts