Gość Mruczka 05.12.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Dziekuje wam wszystkim za argumenty Mam nadzieje ze teraz bez trudu przekonam inwestora do kominka w sypialni. Pozdrawiam Mruczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość lullabyst 05.12.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Ale ja np. obniżam specjalnie temp. do 16 stopni(na plusie ) i ten kominek chyba by mi nie pozwolił spać. Ale może to o to chodzi, żeby druga połowa nie mogła spać i , noo.. ten tego pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.12.2003 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 Sypialnia 40m2 ??? brak mi chyba wyobrażni o sypialniach. Widzisz. A ty cały dom chcesz upchnąć na niewiele większym metrażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 25.08.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 U nas jest w projekcie (specjalnie na moje życzenie) kominek w sypialni (i tradycyjnie w salonie). Już się nie moge doczekać romantycznych nocy przy dzwiękach trzaskającego drewna ... Mąż w pełni akceptuje mój pomysł uważam to za baaaaaaaaaardzo romantyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 07.10.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Hmm, widzę że temat trochę przygasł, więc dorzucę swoje trzy grosze - pomysł kominka w sypialni dla mnie jest super! To nie tylko romantyczny nastrój, ale też niesamowity relaks i poczucie bezpieczeństwa. Przez rok wynajmowaliśmy mieszkanie w domu i w głównym pokoju był kominek - spaliśmy tylko tam, mimo że była jeszcze sypialnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 07.10.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Hmm, widzę że temat trochę przygasł, więc dorzucę swoje trzy grosze - pomysł kominka w sypialni dla mnie jest super! To nie tylko romantyczny nastrój, ale też niesamowity relaks i poczucie bezpieczeństwa. Przez rok wynajmowaliśmy mieszkanie w domu i w głównym pokoju był kominek - spaliśmy tylko tam, mimo że była jeszcze sypialnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Kominek w sypialni - super sprawa. Jednak moje prawie 40 metrów poświęciłam na oddzielną łązienkę, saunę i garderobę :) Dpbrze, że nie wpadłam na pomysł kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 07.10.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Mi się marzy w sypialni taki angielski, wiktoriański... oni mają w sypialniach takie małe czasami. http://www.salvo.co.uk/images/userimgs/28185/32212_1_240.jpg Moja sypialnia malutka niestety.... komin co prawda jest. Może sobie taki żeliwny zamontuję jako atrapę i będę tylko świece w nim palić...? http://farm1.static.flickr.com/217/526746641_3fac0df8b0.jpg http://www.fireplacesetc.co.uk/resources/_wsb_291x387_Bedroom+fire.jpg Na ebayu jest dużo, ale kto mi przywiezie takie 100-kilowe cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Bardzo fajny pomysł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 07.10.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Kominek w sypialni - super sprawa. Jednak moje prawie 40 metrów poświęciłam na oddzielną łązienkę, saunę i garderobę :) Dpbrze, że nie wpadłam na pomysł kominka Eh, i mi już nie wystarczy miejsca na kominek koło łoża, ale ten pomysł z atrapą jest świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.10.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 A my przygotowując projekt indywidualny naszego domu specjalnie pod kontem kominka w sypialni planowaliśmy jej wielkość, kształt pokoju i całą resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elf zip 14.10.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Widzę, że wszyscy są za A co z czyszczeniem kominka i kurzem - jak to rozwiązujecie? Lub planujecie rozwiązać? Bo mi się wydaje, że to już mało romantyczne jest kiedy nie można biegać boso po podłodze w sypialni bo troszkę kurzu z drewienka i pyłu z paleniska... Ale może ja jestem zbyt praktyczna bo kominek w salonie gdzie na podłodze leżą płytki i można bezkarnie chodzić w butach - uważam za super ale w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 19.11.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Hmm ... zarówno w salonie jak i w sypialni zamierzam sprzątać tzw skutki uboczne kominka ... nie widzę w tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelnight 20.12.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 temat fajny a przygasł http://www.gharexpert.com/mid/712008112247.gifhttp://www.palmspringsrentals.com/Palm_Springs_Premier_Properties/0002/img/0002-bedfireplacetv.jpghttp://www.genuinestyle.net/wp-content/uploads/2009/10/contemporary-bedroom-3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 04.02.2010 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 jakie swietne to lozko na ostatnim zdjeciu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 04.02.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Kominek w sypialni - nigdy w życiu!Wystarczy mi kominek w salonie i jego czyszczenie a potem odkurzanie całego salonu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 04.02.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Moim zdaniem pomysł fajny ... ale tylko w teorii. Jle czasu spędzasz w sypialni??? Pewnie dużo - prznajmniej ja, większośc tego czasu przesypiam. Dla tych kilku chwil przed zaśnięciem - mi by się nie chciało palic w kominku. Zwłaszcza jakbym wczesniej paliła w salonie. Po drugie źle się śpi w sypialni , w kórej jest za gorąco. Pozatym kominek, jak się go używa jednak brudzi (dodtakowe sprzatanie). Jezeli bedzie kominek w sypialni - musi byc tam komin i wentylacja a to sa straty ciepła. Jak nie bedziecie palic to to przy wietrznej pogodzie moze byc zimno.Jedyny punkt na tak to w waszym przyadku jest metraż sypialni (coś trzeba w niej miec)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.02.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witam. Każdemu to co lubi...w sypialni http://foto3.m.onet.pl/_m/dfe063d86a0806663d3c4d73dd78e257,10,19,0.jpg Piec kaflowy "Mała Secesja" z nowoczesnym paleniskiem do zabudów typu hypokaustycznego, z dużą wizją ognia. Pali się w nim godzinkę. Tyle wystarczy by nagrzał się równomiernie, jednocześnie nie powodując przegrzania sypialni oraz wysuszenia powietrza (nie ma żadnych kratek konwekcyjnych). Żadnego brudu i wielkiej roboty - rozpalenie w 5 minut. Tlenu nie zabiera - czerpie powietrze do spalania w 100 %-ach z zewnątrz domu. No a klimat... vis-a-vis łóżka, strzelające płomienie, ciepełko, u "wezgłowia" winko... Projekt i wykonanie FN. Pozdrawiam. PS. Więcej zdjęć pieca będzie wkrótce w wątku "Kominki nasze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts