palmus 28.06.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Witam na forum po raz pierwszy.Czy ktoś z was użytkuje kominek narożny przy oknie?Mam problem - jaka byłaby bezpieczna odległość kominka od ramy okiennej z PCW?Okno sufit-podłoga.Boję się,ze temperatura możne mi niebezpiecznie zmiękczyć okna.. palmus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teklin 02.07.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Zajrzałem do infstrukcji instalowania wkładów kominkowych firmy Spartherm. Napisano tam, że odległość szyby kominkowej od elementów palnych powinna wynosić 80cm. Heh, wydaje się to być lekko na wyrost, ale obawiam się, że nikty na tym forum nie weźmie odpowiedzialności za podanie Ci odpowiedzi, będącej w sprzeczności z tym co mówi instriukcja do Twojego wkładu kominkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palmus 02.07.2009 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Dzięki:)Kąt szyby wkładu do okna wynosiłby 45st, więc 80 cm w linii prostej to napewno sporo.Pewnie byłoby to istotne przy prostopadłym położeniu wkładu do okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
l-poczta 08.09.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam na forum po raz pierwszy. Czy ktoś z was użytkuje kominek narożny przy oknie? Mam problem - jaka byłaby bezpieczna odległość kominka od ramy okiennej z PCW? Okno sufit-podłoga.Boję się,ze temperatura możne mi niebezpiecznie zmiękczyć okna.. palmus Witam ...mam ten sam problem. Kominek narożny umiejscowiony jest 10-15cm od dużego przeszklenia z drzwiami. Witryna jest z Pcv... jak rozwiązać ten problem? Czy jest to bezpieczne? Może ktoś się uporał... Proszę o pomoc... l-poczta @wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 08.09.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Problem należało rozwiązać przed montażem kominka lub drzwi. Teraz możesz np nie palić w kominku:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 08.09.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam.Zawsze można okno zamurować ...Ogień także światło daje ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts