jarrobel 29.06.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam!Proszę o kilka szczegółów odnośnie sprawdzenia posadzki ( u mnie właśnie są wylewane z miksokreta). Na co zwrócić uwagę przy odbiorze, jakie mogą być dopuszczalne nierówności (np. przy sprawdzeniu łatą 2 m)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 29.06.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 np. odniesieniem beda drzwi wejsciowe poziom posadzki minus grubosc elementow wykonczeniowych kafel lub panel. moga byc tez drzwi tarasowe. panowie od posadzek i tak naniosa poziom 0 posadzki wiec bedzie mozna korygowac ew. rozbieznosci miedzy poziomami drzwi wejsciowych a tarasowych badz gospodarczych czy tez garazowych.im masa na posadzke bedzie "sucha" (przypomina mocno wilgotny piach) tym mniej "siadzie". a i wszelkie drzwi dobrze jest otworzyc i sprawdzic jak sie maja do poziomow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarrobel 29.06.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 np. odniesieniem beda drzwi wejsciowe poziom posadzki minus grubosc elementow wykonczeniowych kafel lub panel. moga byc tez drzwi tarasowe. panowie od posadzek i tak naniosa poziom 0 posadzki wiec bedzie mozna korygowac ew. rozbieznosci miedzy poziomami drzwi wejsciowych a tarasowych badz gospodarczych czy tez garazowych. Jeżeli chodzi o te punkty odniesienia to ustaliłem je z panami wykonawcami i mam nadzieję,że zostały poprawnie przeniesione na cała powierzchnię. Interesuje mnie na co jeszcze zwrócić uwagę przy odbiorze wykonanego jastrychu np. jakie są dopuszczalne nierówności wykonanej powierzchni? itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komodo 29.06.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 im masa na posadzke bedzie "sucha" (przypomina mocno wilgotny piach) tym mniej "siadzie". Nie może być też za sucha bo wtedy cement najzwyczajniej nie zwiąże. Powinno być tak że kładąc łatę 2m, nierówności pod nią (dołki) nie mogą przekraczać 5mm, nierówność na całej powierzchni (poziom) nie może przekraczać także 5mm, natomiast różnica w poziomie na 2m łacie nie może przekraczać 2mm. Poza tym wszystkie drzwi powinny się dać otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 30.06.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam! Proszę o kilka szczegółów odnośnie sprawdzenia posadzki ( u mnie właśnie są wylewane z miksokreta). Na co zwrócić uwagę przy odbiorze, jakie mogą być dopuszczalne nierówności (np. przy sprawdzeniu łatą 2 m)? NIE MA POLSKIEJ NORMY STOSUJE SIĘ NORMĘ DIN 18202 TABELA 3 http://img91.imageshack.us/img91/8992/jastrychipomiar.jpg http://www.hochbaupraxis.de/baubetrieb/bauabnahme/Kap.%202,%20S.%2092%20neu.pdf POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarrobel 01.07.2009 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dzięki za pomoc!Pozdrawiam!PS. Przy okazji może ktoś przetłumaczy " z grubsza" opis w tej tabeli, bo ja " ni fersztejen" po niemiecku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 ... jakie mogą być dopuszczalne nierówności (np. przy sprawdzeniu łatą 2 m)? moga byc takie na jakie sie wczesniej z ekipa umówisz jesli umówisz sie na Polskie Nosmy - sprawdzasz wg ich warunków jesli na norme DIN 18202 - sprawdzasz wg niej jesli sie umówisz ze wylewasz wiadro wody na posadzke i nie na byc na niej kałuż wiekszych niż ..... iles tam - prawdzasz wg wylanego wiadra z wodą nie ma reguł - obowiazuje to, na co sie umówisz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.07.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 no brzozakongratulejszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 kiedyś to musiało nastąpić ... odwlekałem ile sie tylko dało /chodzi o okrągła liczbe postów - dla niezorientowanych/ dzięki Barbossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts