marta1210 12.02.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 zachęcona Waszymi opiniami postanowiłam zamówić tam szafkę rtv Widac jednak, ze firma jest bardzo zajęta, bo całymi dniami nie można było dodzwonić się do jednego z włascicieli. Odpowiedzi na maila zajeły też po kilka dni, za każdym razem przypominałam się smsami. Udało nam się dwa razy spotkać (raz na pomiarze- Pan spóznil się o dwie godziny, nie zadzwonil ani nie odebrał od nas telefonu), poźniej w siedzibie firmy- po połtorej tygodnia moich zabiegań o to. Pierwsza wizualizacja i wycena - miedzy 2200 a 3 tysiace. Spory rozrzut, moim zdaniem, mający trochę na celu zbadanie ile da się z klienta wycisnąć. Cena nie najniższa, ale bylismy skłonni w to wejsc (miała byc fornirowana). Drugi pomysl- szafka w lakierze połysk. WYcena podskoczyła do... 3660zł!Dla mnie szok i gruba przesada. Po jednej mojej rozmowie (mozemy odebrać sobie ponad 3-metrową szafkę sami, to może opuszczą cenę, przy czym odległość od firmy do naszego domu to ok 7 km) i drugim telefonie Pan stwierdził, że za mniej niż 3000 się nie da zrobić, bo przecież on nie będzie zarabiac na tym interesie 600 złotych na czysto)na moją odpowiedź grzeczną, że w takim razie dziękuję, bo znalazłam stolarza, który zrobi to samo za 2500, odpowiedział tylko "Super super" i rzucił słuchawką. Wniosek- obsługa klienta "raczej" zniechęcająca. Ponieważ dom już mam wybudowany i z wieloma wykonawcami rożne rozmowy prowadziłam (wiele siwych włosów na głowie przybyło, to na pewno;), mogę stwierdzić, że to chyba najgorsze podejście do klienta, z jakim się spotkałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybcia 12.02.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 No to musiałaś chyba nie trafić na jego humor.Z tego co wiem to lakierowanie rzeczywiście sporo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 12.02.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 marta1210 - nie przejmuj się, miał zły dzień, tani nie są ale na pewno porządnie by Ci to zrobili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 12.02.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 może i by zrobili porządnie. Ale podejście do klienta mnie zniechęciło. Jak będę zadowolona z mojej szafki, którą robi inny stolarz, na pewno go tu polecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 12.02.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 zachęcona Waszymi opiniami postanowiłam zamówić tam szafkę rtv Pierwsza wizualizacja i wycena - miedzy 2200 a 3 tysiace. Spory rozrzut, moim zdaniem, mający trochę na celu zbadanie ile da się z klienta wycisnąć. Drugi pomysl- szafka w lakierze połysk. WYcena podskoczyła do... 3660zł!Dla mnie szok i gruba przesada. (...) na moją odpowiedź grzeczną, że w takim razie dziękuję, bo znalazłam stolarza, który zrobi to samo za 2500, odpowiedział tylko "Super super" i rzucił słuchawką. Już po drugim tel/sms dałabym spokój. Jak ktoś nie chce się podjąć pracy, to jego sprawa. Ale o tym należy informować wprost, a nie zbywać. Z całym szacunkiem dla przedstawionych tu realizacji, ale wykonania konkretnego mebla takiej firmie bym nie powierzyła - m.in. z powodów wyżej zacytowanych. Oczywiście, kompleksowa zabudowa (np. kuchni) to inna sprawa. Może działa tutaj efekt skali i koszt jednostkowy wykonania modułu w przypadku kompleksowego zamówienia nie jest tak wysoki jak koszt wykonania jednego mebla. Każda firma ma inną politykę sprzedaży. marta1210 - warto poszukać innego stolaża, który podejmie się wykonania konkretnego mebla. Sama będę poszukiwać w okolicy, ale wiem, że zarówno wykonanie, jak i lakierowanie wcale nie jest takie drogie (wiem z autopsji;) ). Może poszukaj wśród lakierników meblowych/samochodowych - część z nich współpracuje ze stolażami, których mogą polecić. Jeśli nie masz czasu na wertowanie książki tel, spróbuj rozejrzeć się w ofercie swarzędzkich rzemieślników. Jest coś takiego jak Pawilon Stolarzy Swarzędzkich, reklamują się nawet w lokalnej tv. Zaznaczam, że nie byłam, nie sprawdziłam, najtaniej może nie jest, ale pewnikiem konkurencyjnie. Edit: doczytałam, że znalazłaś już kogoś i zleciłaś. To podziel się proszę wrażeniami z wykonania, jak "się zrobi". Trzymam kciuki, żeby to był porządny adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 13.02.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Z tego co się orientuję do niedawna Meblobuk miał tzw." system kwadrat"-takie typowe mebelki na ścianę telewizyjną, może też robią na zamówienie takie szafki, warto popytać bo jakościowo też są bardzo dobrzy. Zresztą Rezi też ich polecał wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 13.02.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 dzięki za podpowiedź u nas problemem jest to, ze ta szafka stoi w takiej niszy, więc musi byc na wymiar. TO był blad... tyle fajnych szafek widzialam, ktore niestety tam nie pasują. Ale nic, juz zamowilam u stolarza tez polecanego przez forumowiczkę, dam Wam znać jak mu pojdzie (za miesiac gdzies) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Eco 18.02.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Z tego co się orientuję do niedawna Meblobuk miał tzw." system kwadrat"-takie typowe mebelki na ścianę telewizyjną, może też robią na zamówienie takie szafki, warto popytać bo jakościowo też są bardzo dobrzy. Zresztą Rezi też ich polecał wyżej. A oto dlaczego nie zdecydowałam się na firmę "MEBLOBUK" UWAGA NA FIRME MEBLOBUK I I JEJ SALON ZE SZCZECINA Autor Wiadomość oskar46 Dołączył: 09 Paź 2009 Posty: 2 Wysłany: Pią 09 Paź, 2009 UWAGA NA FIRME MEBLOBUK I I JEJ SALON ZE SZCZECINA Ostrzegam wszystkich przed ta firma i jej salonem ze Szczecina w TOP SHOPPINGU. Firma skrajnie niezetelna.Kuchnie dostarczyli mi 9 tyg. po umowionym terminie a jako rekompesate zaproponowali mi nie placenie za montaz ( kucnia warta 35 tys. montaz 1,7tys),. Kierowniczka sklepu to straszna klamczucha, przez 8 tygodni zwodzila mnie nowymi wykretami. Jezeli chcesz miec dobrze zrobiona kuchnie to nie z ta firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 18.02.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 No popatrz, popatrz... A moi znajomi są zadowoleni... Meblobuk z Poznania oczywiście... Koleżance zrobili w terminie baaaardzo fajną kuchnię... A może przez ten "bum budowlany" się nie wyrabiają, no bo teraz Ci z "bumu" się wykańczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 13.03.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Ja polecam stolarza Pana Sebastianahttp://www.twojdobrystolarz.com Nie robiłam u niego kuchni, ale szafkę z szufladami rtv i jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 14.03.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Ja polecam stolarza Pana Sebastiana http://www.twojdobrystolarz.com Nie robiłam u niego kuchni, ale szafkę z szufladami rtv i jestem zadowolona. Nie wyświetla się adres, tu prawidłowy: http://twojdobrystolarz.pl Fajnie, dzięki. A cenowo, terminowo też konkurencyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 14.03.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 a to się nie popisałam z tym linkiem, dzięki za sprostowanie:) Jeśli chodzi o cenę, to nie było za tanio, ale taniej niż w unique performance- UP proponowal 3500, a tu zrobiłam za 2500. Terminowość- zgodnie z umową stolarz miał 4 tygodnie na wykonanie, a szafka była po 2, więc fajnie. Pomiar był następnego dnia po moim telefonie, więc tez szybka reakcja. Ja jestem zadowolona, a miałam już pare przepraw z róznymi wykonawcami, więc uważam że mogę spokojnie polecic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venacus 14.03.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 OK, dzięki. UP to w ogóle dla mnie kosmos. Cenię sobie jakość i unikam "rzemieślników garażowych" (nie ujmując tym naprawdę dobrym, o których dziś ciężko), ale przesada cenowa niewskazana. A szafkę tv miałaś z litego drewna lub bardzo dużą z płyty + drogie systemy, że tyle wyszło? Ja za szafki z litego drewna grub. 4-5 cm (dąb olejowany pod mokre strefy) do łazienki z montażem i okuciami, dałam 1000. Jakość super, ale terminowość i sposób rozmowy ze stolarzem - ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 14.03.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam Wszystkich... ...i przepraszam za nieobecność Tyle latania na budowie że przeczyłem niektóe wątki. Jesteśmy na finalnym etapie wyboru wyknawcy... Powiem tak - UP przetestowaliśmy na własnej skórze i ...szczęka mi opadła co opisałem w innym osobnym wątku do którego zachęcam bo nie żdzierżyłem! Pajace a nie przedsiębiorcy! Klienta powinno się traktować należycie i myśle że to robią ale za naszymi zachdnimi granicami gdzie kopneli by ich szybciutko w dupe... GENERALNIE wpadła nam fajna oferta z ... Atlas Kuchnie gdyż mają spore rabaty i chyba nie jest to chwyt marketingowy. Wycenili nam niemało mebli bo: - zabudowa w kształcie L 330x200cm (na dłuższej ścianie z górnymi półkami) - naprzeciw 240cm długości wysokich szaf do sufitu - dodatkowo barek 200cm do hokerów oraz 4 szafki na TIP-ON chowane w ścianie Wenge plus MDF lakierowany - całość 18tys brutto (-15% rabatu dostaliśmy ) Nie wiem czy to dużo czy nie, niemniej zabudowy sporo a komunikacja wzorcowa wiec trzeba chyba olać bufonów z UP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 14.03.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 OK, dzięki. UP to w ogóle dla mnie kosmos. Cenię sobie jakość i unikam "rzemieślników garażowych" (nie ujmując tym naprawdę dobrym, o których dziś ciężko), ale przesada cenowa niewskazana. A szafkę tv miałaś z litego drewna lub bardzo dużą z płyty + drogie systemy, że tyle wyszło? Ja za szafki z litego drewna grub. 4-5 cm (dąb olejowany pod mokre strefy) do łazienki z montażem i okuciami, dałam 1000. Jakość super, ale terminowość i sposób rozmowy ze stolarzem - ciężkie. kurcze, zżarło mi pracowicie pisaną odpowiedź! Streszczę raz jeszcze- szafka była spora bo 2,30 na 50 cm wysokości, z płyty lakierowanej na połysk, 3 szuflady- co niby podraża trochę. Cena moglaby oczywiscie być niższa, ale mieliśmy już dość przymierzania się do niej przez rok - najpierw brak koncepcji, a potem sensownego wykonawcy. Stolarzy, ktorzy robili nam inne meble, mialam juz dosc (nieterminowość, buractwo, oszukiwanie na akcesoriach obiecanych itp), wiec sprobowalismy tego stolarza, polecanego na forum. Dla mnie unique performacne i podejscie do klienta to smiech na sali;) a cena która macie z atlasu jest chyba bardzo korzystna. aha, z takich refleksji to dodam jescze, że oczywiscie cena jest wazna, ale po roku budowania, a drugim roku wykonczania i dokanczania wykonczen, stwierdzilam, ze wolę czasem doplacic trochę wiecej ale komunikowac się z czlowiekiem na poziomie, a nie wykonawcą- burakiem. Szkoda nerwow czasem na trochę nizszą cenę. Więc myslę, ze tym bardziej ATLAS będzie mniej stresochlonny- w razie napraw gwarancyjnych będzie tez lepiej niz z garażowymi papudrokami-debilami (vide- moj stolarz od kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 15.03.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Hehe Marta masz 100proc racji ! Ja to sie jeszcze dziwie ze rynek nie zweryfikował ich bo twierdza że mają tyyyyle roboty... Trzeba być nawet nie burakiem ale totalnym pastuchem żeby po KILKA razy kogoś zbywać a tak było z nami. Miałem wrażenie że z głupim przez ściane gaworze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 15.03.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0210/1f94d.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0210/3cf24.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0210/55eb1.jpg aaaleeeee faaaajneeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 22.03.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 powiem tak: UP bardzo ujął mnie swoimi realizacjami, bo ja też chcę mieć piękną kuchnię ale jakość obsługi klienta jest po prostu zatrważająca. Moja cierpliwość się już raczej kończy... czekałam b. długo na projekt (poprawiali projekt mojego architekta), teraz miał być pomiar (w sobotę). Dostałam smsa, że pan będzie w sobotę w W-wie i czy możemy się wstępnie umówić? Ja że tak. Ale moje maile, smsy o godzinę o próbę dokładnego umówienia się pozostały bez odpowiedzi!!! Pan nie odebrał też moich dwóch telefonów. Po prostu ręce opadają. Oczywiście nie przyjechał. dlaczego mam płacić tyle pieniędzy za taką jakość. Wstyd się przyznać, że nadal czekam na wycenę. Dziś zaczęłam szukać innego studia kuchennego. P.S. Czekałam na nich, bo na tę samą kuchnię dostałam wycenę o 100% droższą (w W-wie) - czyli u nich 12 000 (bez blatu), w W-wie 24000 ! (tez bez blatu). Systemy te same. Teraz jestem w zupełnej kropce, bo nie wiem co dalej. Wprowadzam się do mieszkania za półtora tygodnia, a kuchnia jest niezamówiona nawet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 22.03.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 w Poznaniu ktoś dostał z atlasu podobną wycenę, więc moze tam probuj dla mnie obsluga klienta jest bardzo wazna, pomysl, co bedzie, jak cos z kuchnia zacznie sie dziac nie tak, na pewno na gwarancyjne naprawy nie ma co liczyc- brak odbierania telefonow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 22.03.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ja polecam stolarza Pana Sebastiana http://www.twojdobrystolarz.com Nie robiłam u niego kuchni, ale szafkę z szufladami rtv i jestem zadowolona. Marta, wysłałam im kuchnię do wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts