gniezniok 09.12.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 dawaj ceny na forum, ja rowniez z checia dowiem sie ich cennika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 10.12.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 A ja polecę Unique-Performance ze Swarzędza. Z terminowością kiepsko, trzeba zamawiać duuużo wcześniej ale: solidnie, w przystępnej cenie. Ceny porównywalne do BRW ale o niebo lepiej wykonane meble...meble-up.pl.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 11.12.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Magdosia przyznam ze zatkało mnie jak zobaczylem galerie... Naprawde ciekawe koncepcje. Napisz jak wiesz ile sobie wyceniaja srednio. jakis przedzial cenowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 11.12.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 zapomnialem jeszczeMasz moze je? Lub znasz kogos z kim mozna by porozmawiac o wykonaniu i detalach? Chyba przejade sie do nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massiwo 11.12.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ja bylem dzisiaj porownanc kuchnie z ikei oraz brw i te pierwsze sa znacznie lepiej, dokladniej zrobione, poza tym mechanizmy na + w mebelkach z ikei cena 5-8tys i gw 25lat... na upartego nie jest zle a jak z tymi prywaciarzami, bo wciaz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 12.12.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Ja zwiedziłam wiele firm, również IKEA i BRW, zależy co kogo interesuje... za ok.7m b. kuchni(góra i dół)i zapłaciłam 15000( w Unique- Performance) ale jest wyposażona we wszystko co chciałam: carga, ciche domykacze, siłowniki na wszystkich górnych szafkach, kosze narożne itp. W BRW cena była podobna ale za montaż sprzętu dodatkowo musiałam płacić, i dodatkowo za montaż kuchni. W BRW zaproponowano mi sprzęt z katalogu, który jak potem sprawdziłam opinie o nim to strach się bać. Jak masz dużo czasu to proponuję Unique-Performance, poza tym zamówiłam u nich cały sprzęt i dostałam naprawdę duuuuuży rabat! Nigdzie takiego rabatu nie zaproponowano i nie był to sprzęt z katalogu ale sprzęt który poszukałam sobie na ceneo i który mi odpowiadał. Radzę jednak, jeśli zdecydujecie się na współpracę z nimi ustalić w umowie jakieś odsetki karne za każdy dzień zwłoki. To ich motywuje! Nam zrobili kuchnię 3 miesiące po terminie ale warto było czekać. Poza tym mają największy wybór laminatów. Warto się do nich przejechać Poza tym mogę zaproponować jeszcze Meblobuk! Ceny podobne jak w Unique ale terminowi! Tak przynajmniej twierdzą moi znajomi. My nie wybraliśmy Meblobuka bo nie mieli takich kolorów laminatów jakie by nas interesowały Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 12.12.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Acha, jeśli chodzi o wykonawstwo to z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że wszystko jest na styk, równe i nic nie odstaje, sprawnie działa! Radzę jednak tam pojechać, nie wyjdziecie stamtąd obojętni Na stronie mają swoją galerię i swoje realizacje, które mówią same za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 12.12.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Meblobuk, Meble Wrzosowa po moich doświadczeniach nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 12.12.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Magdosia jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Decyzja zapadła i jedziemy tam. Czasu mamy sporo wiec mysle ze damy rade. Jesli rzeczywiscie zrobili Tobie 7mb za 15 tys to jest to cena do zniesienia... A galerie maja jedna z najlepszych jakie widzialem u polskich producentów i jesli potwierdzi sie to w realu mysle ze podziałamy.Powiedz jeszcze prosze jak z doradztwem, wizualizacjami etc. Mają fachowców od "doradzania" i ciekawych koncepcji? Przygotowują kilka wersji? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 13.12.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Gniezniok ja sobie wstępny projekt zamówiłam na allegro ale mi bardziej chodziło o układ szafek, żeby sprawdzić jak to będzie wyglądało. Unique zrobili mi kuchnię pod ten układ, natomiast wszystko dokładnie wymierzyli, żeby się zgadzało. Oczywiście z doradztwem nie ma problemu, mają dużo świeżych pomysłów i na pewno coś ciekawego zaproponują, mają dobrych montażystów, mi kuchnię montowali 3 dni. Wizualizacji jako takiej w dobrym programie raczej Ci nie zrobią... Chyba, że coś się zmieniło, projekty robią na papierze, tak ponoć wygodniej Ale efekty widziałeś Tylko pamiętaj, o aneksie do umowy, żeby szlag Was nie trafiał tak jak mnie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 13.12.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Ceny to trochę trudno podawac bo wiem jak ja wyceniałem swoją kuchnie to cena zależy od wielu rzeczy które się w kuchni chce i jak się je chce miec zrobione + okucia itp. Wycene robiłem w 3 firmach i mimo że chciałem w każdej to samo to każda firma proponowała coś trochę innego i ceny mojej kuchni oscylowały od 15-20 tys. w ubiegłym roku mam ok 6mb szafek ale porównywanie ceny za mb jest moim zdaniem mało wymierne bo np. w jednej szafce mogą by zwykłe otwierane drzwi a w drugiej takiej samej np. 4 szuflady z systemem bluma czy jakiejś innej firmy gdzie same okucia do tych szuflad będą kosztowały ok 500 zł. Najlepiej zadzwonic i pogadac a najlepiej pojechac i poprosic o wycena conajmniej 2-3 wykonawców. Wtedy dobrze wida różnice pomiędzy wycenami i podejściem wykonawców. Jak wycenialiśmy byliśmy u 3 - jeden odpadł w przedbiegach (mimo że znana firma i na rynku od x lat) bo za najwyższą cene chiał nam zrobi kuchnię nie taką jak chcieliśmy ale taką "jak się teraz robi" i za bardzo go nie interesowało co my chcemy tylko to co on może zrobic i jaki magiczny sprzęt tam nam może zinstalowac. Pozostali dwaj byli mniej więcej na tym samym poziomie i cenowym i jakościowym - wybraliśmy tego na którego namiary podałem ze wzgl. na większe doświadczenie i to że był bliżej nas. Jak odszukam to podam namiary na drugiego wykonawce - z okolic Jarocina - nie wiem czy ma strone w necie bo kiedyś nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massiwo 16.12.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 magdosia78, a mozesz pochwalic sie swoja kuchnia jeszcze raz, bo zdjecia nieco wygasly i zostaly takie miniaturki: http://img694.imageshack.us/i/pict9593.jpg/ na tej scianie masz szybe, tak? jak ona zostala zamontowana, to firma uniqe tym sie zjamowala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 17.12.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Nie ma sprawy, zdjęcia wstawię jeszcze raz ale wieczorem... natomiast między szafkami mam laminat w kolorze górnych szafek, szkło też montują Wszystko robiła ta sama firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 17.12.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 http://images36.fotosik.pl/126/86c2c31a08c5b5c5med.jpghttp://images45.fotosik.pl/239/6bbdff8cb6dbe19bmed.jpgTo moja kuchnia jeszcze przed sprzątaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massiwo 17.12.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 nie wyglada na 7m... no ale pewnie tyle jest skoro tak napisalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 18.12.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Napisałam "około" 7m ale pofatygowałam się zmierzyć dokładnie i ma 5,50m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shimmy 31.12.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 WitajZajrzyj na http://www.techmebel.pl firma z Rawicza widziałam ich kuchnie na żywo naprawdę dobią wrażenie zwłaszcza ta z galerii mieszkania we wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimmi 04.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Juz myslalem ze wlkp przestała meblami stać hehe U mojej mamy też jest kuchnia na wymiar, którą zamówiła w firmie w Wlkp (bo tu mieszkamy), z którą wcześniej współpracowała kuzynka, ale przyznaję się, że nie zainteresowałam się, co to była za firma. W każdym razie, zawsze znajdzie się namiary na wykonawców, także w Wlkp Wizualizacji jako takiej w dobrym programie raczej Ci nie zrobią... Chyba, że coś się zmieniło, projekty robią na papierze, tak ponoć wygodniej To już zależy od sposobu pracy i narzędzi, którymi ludzie się posługują (program to wszak narzędzie pracy). Ja tam lubię ładne wizualki, bo bardziej przemawiają do wyobraźni, w tym przypadku klienta, zwłaszcza jeśli są dobrej jakości, jak np. w cad kuchnie (wiele firm na wymiar używa ten program do projektowania mebli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Eco 09.02.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 nie wiem kiedy zamawialiście u nich kuchnię, Ja zamawiałam w listopadzie z terminem 8 - 10 tygodni i wszystka było na czas. Wizualki przygoowują w profesjonalnym programie (tak mi się wydaje - dołączę materiały) w rewelacyjnych cenach sprzedali mi całe AGD, potwierdzam montażystów mają rewelacyjnych i bardzo sympatycznych ( zwłaszcza pan Waldek ) zainteresowanych odsyłam na rozmowę z mężem właścicielki p. Magdaleny , gaduła, ale wiedzę ma niesamowtą, potrafi tak doradzić kuchnię, że człowiek sam by lepiej tego nie wymyślił http://images36.fotosik.pl/126/86c2c31a08c5b5c5med.jpg http://images45.fotosik.pl/239/6bbdff8cb6dbe19bmed.jpg To moja kuchnia jeszcze przed sprzątaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 09.02.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 AnnaEco może wrzucisz jakąś fotkę? Miałas więcej szczęścia ale i tak nie żałuję, że zamawiałam u nich Jeśli chodzi o AGD to nikt ich nie pobił cenowo, mieli najlepszą ofertę sprzętu, a muszę przyznać, że sporo wycen robiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts