Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poznań i okolice: meble kuchenne, stolarz, meble na wymiar, schody

Punia

Recommended Posts

Witam,

ja również zamówiłam u nich mebelki kuchenne, wcześniej miałam ...IKEA ( tragedia ) myślałam że będą mieli drogie patrząc na ich stronę ale nie było tak źle, wolę jednak dać trochę więcej i mieć na lata niż denerwować sie na każdym kroku że coś się popsuło. A co do terminowości Unique Performance hmmm... 19dni po terminie ale jak sie dowiadywałam sporej grupie firm także terminy uciekają. W każdym razie mimo wahań nastrojów przeżyłam ten okres i nie żałuję ( przynajmniej na razie :-)) ) Wykonali dla mnie projekt - wizualizację, gdyż nie miałam koncepcji jak ma wyglądac moja kuchnia. Potem juz montaz 3 albo 4 dni nie pamiętam i teraz użytkuje mi sie wspaniale, przyznam że lubię gdy przychodza znajomi i chwala moja kuchnie ale psssstt... nikomu nie mówcie :-)) :roll:

Wstawiłabym zdjęcia ale nie za bardzo umiem :oops:

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja bylem dzisiaj porownanc kuchnie z ikei oraz brw i te pierwsze sa znacznie lepiej, dokladniej zrobione, poza tym mechanizmy na + w mebelkach z ikei

cena 5-8tys i gw 25lat... na upartego nie jest zle

a jak z tymi prywaciarzami, bo wciaz nie wiem :D

Zastanawia mnie na co jest ta 25-letnia gwarancja...

Napisze tylko tyle że nie polecam IKEA - miała być niby gwarancja i co ? I walka, a nie gwarancja. Po za tym jak się dowiedziałam IKEA nie jest producentem tylko sprzedawcą, a większość mebli - produkują dla nich ...Polskie firmy !

Więc może lepiej od razu zamówic meble u Polskiego producenta

zakładając, że kuchnia jest montowana na max. 20 lat (później zmienia się moda, itd.)...

a moje meble IKEA (nie wszystkie, ale komoda na przykład), choć ładne, zaczęły szwankować niedługo po zakupie...

nie zamówię u nich kuchni z obawy przed zepsuciem się po dwóch latach...

chciałabym zamówić jakąś kuchnię w Warszawie, ale nie wydać na nią dwudziestu tysięcy, czy to możliwe??? :(

Witam wszystkich,

ja też jestem z gniezna i doskonale GNIEZNIOKA rozumiem... u nas jest bida jesli chodzi o specjalistów w branży... jest mnóstwo firm, które produkują meble w garażu,ale to fachowcy w stylu : zrobie Ci co chcesz- zero kreatywności i podpowiedzi! co ja się nastresowałam podczas rozmowy z takimi ludźmi to szok... wydawało mi się, że jestem większym specjalistą od nich, a w koncu ja siedzę w innej branży! ostatecznie w miare fachowy projekt ( na tle firm profesjonalnych w poznaniu i okolicach) robią w Galerii Gniezno oraz w Gozdaninie na 3 maja. obie firmy pozostawiają sobie trochę do życzenia, ale ostatecznie wybiorę jednak galerię z uwagi na to, że są elastyczni i nie musialam czekac po tydzien na każdą korektę czy zmianę w projekcie! Podstawą są dobre mechanizmy - najlepsze blumowskie a reszta (układ, wybór okleiny itp,) to już wedle uznania...

pozdr,minima

chciałabym zamówić jakąś kuchnię w Warszawie, ale nie wydać na nią dwudziestu tysięcy, czy to możliwe??? :(

Z tego co pamiętam ta firma tez montuje w Warszawie :)

zadałam im to pytanie mailem, czekam na oficjalną odpowiedź, ale to by bylo fajnie

jestem z Wielkopolski (sercem też) i chętnie tam zostawię swoje pieniądze :)

witaj Nina 81

i co ? dali Ci już odpowiedź? Zamówiliśmy u nich panel TV i dwie szafy, mają terminy 10 - 12 tygodni, powiedzieli że nie chcą mieć problemów z poślizgami bo to później źle wygląda w relacjach z klietem i już przechodzili niepotrzebne nerwy , więc teraz dają bezpieczniejsze terminy. Nie zniechęcaj się naprawdę warto poczekać.:)

witaj Nina 81

i co ? dali Ci już odpowiedź? Zamówiliśmy u nich panel TV i dwie szafy, mają terminy 10 - 12 tygodni, powiedzieli że nie chcą mieć problemów z poślizgami bo to później źle wygląda w relacjach z klietem i już przechodzili niepotrzebne nerwy , więc teraz dają bezpieczniejsze terminy. Nie zniechęcaj się naprawdę warto poczekać.:)

tak, odpowiedzieli. Montują w całej Polsce :)

Szybcia, między blatem a szafkami mam płytę w kolorze górnych szafek ale widzę, że u Ciebie lepiej to rozwiązali bo u mnie pociągnęli płytę do sufitu, natomiast u Ciebie jest do okapu i bardziej podoba mi się u Ciebie. Natomiast jeśli chodzi o wzorki to ja akurat nie przepadam, szybko wyjdą z mody :wink:

Magdosia 78 dziękuję za ciepłe słowa :) :), nie wszystkim podoba się taka ilość naturalnej okleiny w meblach kuchennych. Przyznam szczerze, że zdałam się wpełni (choć z nie małymi obawami) na sugestię szefa firmy, zapewniał mnie, że palisander będzie najodpowiedniejszym połączeniem z czernią przy której obstawałam od samego początku.

Dałam się również namówić na zamontowanie centralnego wyciągu w suficie na środku kuchni, dzięki czemu nic nie wisi na ścianie a szafki górne nabrały olbrzymiej lekkości.

magdosia78, szybcia - zgrane, przemyślane kuchnie;

szybcia - fajnie, że masz nieregularną zabudowę górnych szafek, wcale nie brakuje kolejnej, jest lekko i przestrzennie. Tylko nad ścienną, wysoką zabudową obniżyłabym sufit czy coś, tak, jak się takie zabudowy wkomponowuje obecnie w ścianę, bo po co kurze sprzątać.:)

Anna Eco, piękna kuchnia (choć nie moja kolorystyka), sznyt dizajnu - powierzchnie ścian są pokryte szarym lacobelem, że tak się w nich wszystko odbija? Wyjątkowy to zabieg i ciekawy, ale jak sobie tak policzyć m2 to wychodzi pewnie drożyzna?

Venacus

dzięki za pochwałe mojej kuchni, na ścianie nie szary a czrny LAKOBEL podobnie jak palisander to pomysł właściciela firmy U.P :) kolor ścian to tez ich pomysł (teraz to wstyd się przyznać, Ja chciałam czerwone ściany)

Zresztą za meblami jest ścianka działowa i szklane drzwi do spiżarni ( tez ich sugestia)

Jeśli ktoś ma dużo czasu na kilka wizyt u nich w salonie to zarzucą człowieka pomysłami, po każdej wizycie nie spałam i myślałam co wybrać, aż w końcu zostawiłam im wolną rękę i niczego nie żałuję :) :)

Drogie Panie ja również dziękuję za ciepłe słowa o mojej kuchni. No jak czytam wasze posty, to zaczynam żałować, że też im nie zostawiłam wolnej ręki :lol: A tak na serio, to pracują w tej branży wiele lat, montują nie tylko w Polsce ale i za granicą np. w Niemczech ( mam nadzieję, że dobrze podsłuchałam 8) ), to muszą pojęcie jakieś mieć, no i nie jest bez znaczenia sama nazwa firmy prawda?