jareko 25.09.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 ...Nie podam Ci bezpośredniego linka bo zaraz zaatakuje mnie jareko...... Coś ty sie mnie tak uczepił ? A podawaj sobie linka może jak inni przeczytaja nie będą wierzyć w twe słowa "...Nigdy więcej okien PCV dobrą radę Ci dam... Poczytaj sobie o moich kłopotach z oknami PCV...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.09.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Nigdy więcej okien PCV dobrą radę Ci dam... Poczytaj sobie o moich kłopotach z oknami PCV. [....] P.S. Wiem jeszcze jedno nigdy więcej nie wybrał bym projektu domu z dużymi oknami ale takie doświadczenia człowiek nabywa wraz z wiekiem. To daj proszę linka to swojego posta - jarekiem się nie przejmuj http://forum.muratordom.pl/wygiete-okna-z-oknoplast-krakow-problem,t167477.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluteq 26.09.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Odaro - a taki jesteś pewien, że jakbyś kupił alu lub drewno to byłoby idealnie? Ja myśle, że znów kwestia na jakiego człowieka trafisz... Pewnie z drewnem tyle samo nieprawidłowych montaży. Z Twojego wątku wywnioskowałem tyle, że Oknoplast powinien przyjechać, zobaczyć jak to wygląda i np. cofnąć monterowi autoryzacje, jeśli taką posiadał. Ja z dużych okien nie zrezygnuje, bo dla nich dom buduje Jareko - tak btw wyczytałem o tych poszerzeniach - widze, że mayadaski je ma wycenione. Mi by się chyba także przydały (dla tych okien 2700mm i więcej). Niebawem mam mieć ukończony projekt budowlany - pomęczyć architekta żeby dorysował w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Odaro - a taki jesteś pewien, że jakbyś kupił alu lub drewno to byłoby idealnie? Ja myśle, że znów kwestia na jakiego człowieka trafisz... Pewnie z drewnem tyle samo nieprawidłowych montaży. Z Twojego wątku wywnioskowałem tyle, że Oknoplast powinien przyjechać, zobaczyć jak to wygląda i np. cofnąć monterowi autoryzacje, jeśli taką posiadał. Ja z dużych okien nie zrezygnuje, bo dla nich dom buduje Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.09.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Nigdy więcej okien PCV dobrą radę Ci dam... Błądzisz człowieku i to bardzo Tak samo ktoś może napisać "nigdy więcej ....(wstaw dowolną rzecz)" bo on miał z nią kłopoty. Nie wyciągaj błędnych wniosków na podstawie twojego jednostkowego, złego doświadczenia z oknami PCW. To samo można napisać o oknach drewnianych, aluminiowych, kompozytowych, stalowych, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.09.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Nigdy więcej okien PCV dobrą radę Ci dam... Błądzisz człowieku i to bardzo Jest to moja ocena być może jest to ocena subjektywna ale ja każdemu będę odradzał okna PCV. Mój kierownik budowy który wprowadził się rok temu klnie okna PCV jak szewc. Nie są to okna z Oknoplast Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.09.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 bwojtek zareagował bardzo spokojnieOdaro - zacznij się leczyć - sorki ale pierniczysz takie głupoty ze szlag powoli człowieka trafia. I tak podziwiam Oknoplast gdyż po takiej nagonce jaka tu serwujesz na ich Firme już dawno na ich miejscu założyłbym ci sprawę sądową i pościł cie z torbami bo takich głupotach jakie tu czy ma oknonecie wypisujesz pod ich adresem. Podziwiam ich że wogóle interesują się twoim wypadkiem - są pewne granice wchodzenia w d.... klientowi gdzie wina niezależna jest od firmy jak i tego co klient później w oknami wyczynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.09.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 bwojtek zareagował bardzo spokojnie Odaro - zacznij się leczyć - sorki ale pierniczysz takie głupoty ze szlag powoli człowieka trafia. I tak podziwiam Oknoplast gdyż po takiej nagonce jaka tu serwujesz na ich Firme już dawno na ich miejscu założyłbym ci sprawę sądową i pościł cie z torbami bo takich głupotach jakie tu czy ma oknonecie wypisujesz pod ich adresem. Podziwiam ich że wogóle interesują się twoim wypadkiem - są pewne granice wchodzenia w d.... klientowi gdzie wina niezależna jest od firmy jak i tego co klient później w oknami wyczynia To raczej Ty powinieneś się leczyć z tego że uważasz się Bogiem na tym forum. Poza tym chciałbym żebyś zachował pewien poziom dyskusji. Chyba jasno napisałem że mój kierownik ma okna PCV ale nie są to okna z Oknoplast. Więc o co Ci chodzi. Chyba nie chcesz powiedzieć że nie wolno mi pisać że nigdy więcej nie wybrałbym okien PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.09.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Ja Tobie odpiszę tylko tak:Zajmuję się stolarką otworową kilkanaście lat. Mam na koncie tysiące realizacji w PVC, drewnie i aluminium. Myślę, że mogę się uważać za człowieka "znającego się na rzeczy". I z tym bagażem doświadczeń nigdy nie sformułował bym takiego twierdzenia jak ty! Mało tego! Nie potrafię wskazać najlepszego materiału na okna! Nie wskaże też najgorszego bo takiego nie ma! Niewątpliwie masz "spaprany" montaż. Być może masz też wady technologiczne okien. Ale nie upoważnia to ciebie to formułowania ogólnych tez, że "okna PVC są do du...y" bo to nie prawda.Znam człowieka, któremu w rocznym samochodzie klasy "premium" wymieniają skrzynię biegów na gwarancji. Czy to oznacza, że samochody tej marki są do d...y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluteq 26.09.2009 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 A ja powiem, że na razie myśle o Jezierskim.. do ogrodu zimowego chciałem nawet z alu, ale na razie sprzedawca mnie zbył (czyt. nie przesłał oferty takowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 26.09.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Ja Tobie odpiszę tylko tak: Zajmuję się stolarką otworową kilkanaście lat. Mam na koncie tysiące realizacji w PVC, drewnie i aluminium. Myślę, że mogę się uważać za człowieka "znającego się na rzeczy". I z tym bagażem doświadczeń nigdy nie sformułował bym takiego twierdzenia jak ty! Mało tego! Nie potrafię wskazać najlepszego materiału na okna! Nie wskaże też najgorszego bo takiego nie ma! Niewątpliwie masz "spaprany" montaż. Być może masz też wady technologiczne okien. Ale nie upoważnia to ciebie to formułowania ogólnych tez, że "okna PVC są do du...y" bo to nie prawda. Znam człowieka, któremu w rocznym samochodzie klasy "premium" wymieniają skrzynię biegów na gwarancji. Czy to oznacza, że samochody tej marki są do d...y? Nie napisałem nigdzie że okna PCV są do d..y? Napisałem tylko że ja nigdy więcej nie wybrałbym okien PCV. Mam nadzieje że mam prawo do takich opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 26.09.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Przeczytaj sam co napisałeś: Nigdy więcej okien PCV dobrą radę Ci dam... Następnym razem napisz: "Ja osobiście nigdy więcej nie kupię okien PCV bo..." i będzie to jasne i jednoznaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 26.09.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Osobiście dłuuuugo analizowałam jakie okna do moich duuuuuuuuużych przeszkleń byłyby najlepsze i jednak stanęło na pcv. Alu dają jednak spore straty ciepła. Drewna się boję np. w oranżerii czy pracowni i oczywiście ta konserwacja też mi się jakoś nie uśmiecha przy takiej ilości okien , a robić dwa rodzaje okien to też jakieś mi się dziwne i ryzykowne wydaje, bo mogą sie różnić. Mało tego w wielu renomowanych projektach nowoczesnych domów (drogich domów) z przeszkleniami przeważają okna pcv Schuco (przy mniejszych połaciach okien - drewno) Moim zdaniem wypaczenie u Odaro to jednak jak już tu napisano nie wina materiału a "fachowców" co je montowali i tyle. Nawet najlepszej i drogiej marce mogą się zdażyć wpadki i nie ma co generalizować i mącić ludziom w głowach, że cała firma jest be. Podobnie jak u pluteqa duże przeszklenia były jednym z priorytetów mojego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.09.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Odaro. Nie jestem bogiem i dobrze bo gdybym był wezwał bym cię przed swoje oblicze i nakazał odwołać wszystko to co czynisz tu i na oknonecie Nie dociera do ciebie wiele rzeczy-sam już nawet nie wiesz co piszesz. Nie jestem ani przedstawicielem Oknoplastu ani ich dealerem i obiektywnie oceniam to wszystko broniąc tak naprawdę mojej konkurencji przed takimi idiotycznymi atakami. Tak jak bwojtek i inni którzy tu głos zabierali mam na swoim koncie dziesiątki kilometrów obwodu zamontowanych okien różnych producentów-i wiem co można spieprzyc montażem-co też montażem naprawić i że każdemu też mogą trafić się wpadki. Twój przypadek od samego początku wskazuje na 99% błąd montażysty, tak jak inni co siedzą w branży oceniają, mogę tak stanowczo upierać się przy swej ocenie. A że ty ciągle ślepy jesteś i nie potrafisz czytać ze zrozumieniem (także w linku który tu do dyskusji przed zakupem okien podałes) co wielu z nas pisze to już twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluteq 27.09.2009 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Jareko - ja Cie jednak pomęcze tym pytaniem.. Czy powinienem poprosić architekta żeby uwzględnił poszerzenia w projekcie budowlanym? Czy to nie ma większego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.09.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Pomyśl w projekcie możesz mieć cuda wianki jeśli przy zamawianiu okien nie dopilnujesz tego to taki wpis nic ci nie da. W wątku odaro jak myślał o oknach wspominalismy mu co i jak ale posłuchał się żony a nie ludzi z branży-nie zrób podobnego błędu. Wiesz już co i jak i wymus to na firmie z która podpisywać umowę będziesz. I na te dodatki nie żałuj pieniędzy-to śmieszne kwoty-naprawdę śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluteq 27.09.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 To może inaczej zapytam Mur będzie tak jak był, różnica polega jednak w 'wypełnieniu' pod oknem? Zamiast kotw i pianki dajemy poszerzenie? Innymi słowy - zastosowanie poszerzenia nie zmniejsza powierzchni okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.09.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Popatrz na zdjęcia na mej stronie-popatrz na zalecenia montażowe w podanych linkach do strony aluplasta. Otwór pozostaje ten sam tylko jak wypełnić to co pod balkonem to już inna sprawa i o to tu właśnie chodzi by zrobić to stabilnie i ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluteq 27.09.2009 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ok - thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts