cieszynianka 29.06.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Jeszcze nie mieszkamy, więc nie zużywamy gazu (będzie ogrzewał dom zimą i ciepłą wodę użytkową cały rok). Zimą już grzaliśmy, żeby nie wypaczyło drzwi i żeby można działać z wykończeniówką, więc zużycie było. Sezon grzewczy za nami, zużycia nie ma, ale rachunki do płacenia i owszem Dostałam dzisiaj rachunek z PGNiG i pozycje na rachunku: - należność za paliwo: 0,00 zł - abonament: 8,66 zł + 10,00 zł - opł. sieciowa stała: 33,67 zł + 33,92 zł - opł. sieciowa zmienna: 0,00 zł ------------------------------------------------------------------------------------- razem do zapłaty: 91,55 zł Jasno wynika, że nie zużywając gazu należy płacić haracz, który w naszym przypadku wynosi 91,55 zł za gotowość PGNiG do sprzedania nam gazu, bo przecież nie za darmo Czy w Waszym przypadku ta gotowość też została na tyle wyceniona czy też my mamy jakieś szczególnie "względy" w gazowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 29.06.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Nasza piewsza f-ra była juz po konsumpcji gazu do podłogówki i w przedstawiała się następująco (dla porównania z prawej druga f-ra): paliwo gazowe 357,67 ----- 2,49opł. sieciowa zmienna 128,61 ----- 0,89opł. sieciowa stała 45,84 ----- 39,47opł. abonamentowa 17,32 ----- 8,66 Jak widać, przy większym zużyciu gazu opłaty okołopaliwowe były większe, co dla mnie też jest bez sensu. W każdym razie zapłaciliśmy i tak mniej niż Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 21.07.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 U mnie jest tak (ceny NETTO z ostatniego rachunku):gaz: 0,7660abonament: 6,40 (za miesiąc)opłata sieciowa stała: 9,30opłata sieciowa zmienna: 0,2442woj. dolnośląskie, gaz gz-35, taryfa s-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honefoss 30.06.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Mam nieco inne pytanie na temat opłat przesyłowych za gaz i prąd. Mieszkam w domu który kiedyś był domem dwurodzinnym w związku z czym mam dwa osobne liczniki na gaz i aż 4 liczniki na prąd. Jakoś wcześniej nie przyszło mi to do głowy, ale czy oni przypadkiem nie liczą mi opłaty przesyłowej i abonamentu do każdego licznika oddzielnie?? To mogłoby wyjaśniać dlaczego moje wydatki na media są horrendalnie wysokie, mimo dużej oszczędności (nowoczesne, dobrej klasy agd, żarówki energooszczędne itp)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.09.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Mam nieco inne pytanie na temat opłat przesyłowych za gaz i prąd. Mieszkam w domu który kiedyś był domem dwurodzinnym w związku z czym mam dwa osobne liczniki na gaz i aż 4 liczniki na prąd. Jakoś wcześniej nie przyszło mi to do głowy, ale czy oni przypadkiem nie liczą mi opłaty przesyłowej i abonamentu do każdego licznika oddzielnie?? To mogłoby wyjaśniać dlaczego moje wydatki na media są horrendalnie wysokie, mimo dużej oszczędności (nowoczesne, dobrej klasy agd, żarówki energooszczędne itp)... Sprawdź to na rachunkach:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts